ترفند های آشپزی

طرز تهیه کنسرو برگ مو خانگی (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

در ادامه طرز تهیه کامل کنسرو برگ مو خانگی رو برات توضیح می‌دم. این روش باعث میشه برگ موها رو برای ماه‌ها نگهداری کنی بدون اینکه رنگ یا بافتش خراب بشه:


🫙 طرز تهیه کنسرو برگ مو خانگی

✅ مواد لازم:

  • برگ مو تازه، نازک و سالم: به مقدار دلخواه

  • آب: به میزان لازم

  • نمک: به ازای هر لیتر آب، ۱ قاشق غذاخوری

  • شیشه یا بطری شیشه‌ای با درب فلزی محکم (استریل شده)


🍃 مراحل تهیه:

1. تمیز کردن برگ‌ها

برگ‌های مو را یکی‌یکی بررسی کن و برگ‌های پاره یا لکه‌دار را جدا کن. برگ‌ها را به‌آرامی با آب سرد بشوی تا خاک و حشره نداشته باشند.

2. جوشاندن کوتاه (بلانچ کردن)

آب را در یک قابلمه بجوشان. بعد برگ‌ها را دسته‌ای (مثلاً ۵ تا ۱۰ عدد) داخل آب جوش برای ۳۰ تا ۴۵ ثانیه قرار بده تا فقط کمی نرم شوند (نه له).
بلافاصله در آب سرد (آب یخ) قرار بده تا پخت متوقف شود و رنگ برگ‌ها سبز بماند.

3. آماده‌سازی شیشه‌ها

شیشه‌ها را خوب با آب و مایع بشوی، سپس در آب جوش یا بخار استریل کن. درب‌ها هم باید ضدعفونی و کاملاً خشک باشند.

4. چیدن برگ‌ها در شیشه

برگ‌ها را روی هم مرتب کن (با دم برگ‌ها به یک سمت)، و به آرامی داخل شیشه بچین تا فضای خالی نماند. زیاد فشار نده که له نشه.

5. اضافه کردن آب نمک

در یک قابلمه، آب و نمک را بجوشان (به ازای هر لیتر آب، ۱ قاشق غذاخوری نمک).
بگذار کمی خنک شود، سپس آب نمک را روی برگ‌ها بریز تا سطح آن‌ها کاملاً پوشیده شود.

6. بستن درب و پاستوریزه کردن (اختیاری ولی مفید)

درب شیشه‌ها را محکم ببند.
برای ماندگاری بیشتر، شیشه‌ها را در قابلمه‌ای از آب جوش قرار بده (آب تا گردن شیشه بیاد) و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشان.


⏳ نگهداری:

  • بعد از خنک شدن، شیشه‌ها را در یخچال یا جای خنک، خشک و تاریک نگهداری کن.

  • این کنسرو تا ۶ ماه یا بیشتر قابل استفاده است.


🔸 نکته:

  • بهتره برگ موهایی که برای دلمه استفاده می‌کنی، نازک و جوان باشند.

    طرز تهیه کنسرو برگ مو خانگی (2 نکته مهم)
  • اگر طعم ترش دوست داری، می‌تونی در آب نمک کمی آب‌لیمو یا سرکه سفید هم بریزی (به اندازه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری در هر شیشه).


 

طرز تهیه کنسرو برگ مو با ماندگاری بالا

بهترین راه برای نگه‌داری برگ مو، درست کردن کنسرو برگ مو است. این روش یکی از مزیت‌های بزرگش این است که برگ موها را برای مدت طولانی نگه می‌دارد و شما می‌توانید در تمام فصل‌ها به آن‌ها دسترسی داشته باشید.
دلمه برگ مو یا دلمه برگ انگور یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی‌ها در تابستان است و طرفداران زیادی دارد. از انواع دلمه می‌توان به دلمه مرغ، دلمه ترکیه‌ای و دلمه کلم اشاره کرد، اما اکثر مردم وقتی نام دلمه به میان می‌آید، دلمه برگ مو را به یاد می‌آورند. در حال حاضر، روش‌های مختلفی برای نگهداری برگ مو وجود دارد، اما بهترین روش، تهیه کنسرو برگ مو است. در ادامه با هم روش تهیه این کنسرو را بررسی می‌کنیم.

مواد لازم کنسرو برگ مو

برگ مو 1 کیلوگرم
آب سرد 1.5 لیتر
سرکه 1/4 پیمانه
نمک 3 قاشق سوپ‌خوری
آب جوش به مقدار لازم

نکته: قبل از شروع، برگ‌ها را به خوبی بشویید و خشک کنید.

طرز تهیه کنسرو برگ مو

یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و کمی آب در آن بریزید. سپس نمک و سرکه را به آن اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه روی شعله بگذارید.
بعد از این مدت، حرارت را خاموش کنید و بگذارید محلول کمی خنک شود.
در یک قابلمه بزرگ، مقداری آب جوش بریزید و برگ‌های شسته و خشک شده را به آن اضافه کنید و درب آن را بگذارید.
ده دقیقه بعد، برگ‌ها را آبکشی کنید و بگذارید خنک شوند.
یک دسته ده عددی از برگ‌ها را جدا کرده و روی هم قرار دهید و آنها را رول کنید.
دسته‌های برگ را به صورت ایستاده درون شیشه بچینید. (مطمئن شوید تمام شیشه با برگ‌های مو پر شده باشد.)
محلول آب، سرکه و نمک را که درست کرده بودید، روی برگ‌ها بریزید و درب شیشه را محکم ببندید.
در یک قابلمه بزرگ، آب سرد ریخته و شیشه‌ها را داخل آن قرار دهید به‌طوری که 5 سانتی‌متر از بالای شیشه‌ها در آب باشد.
سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید و بگذارید آب به جوش بیاید. (بهتر است این کار با حرارت کم انجام شود.)
اجازه دهید شیشه‌ها به مدت 15 دقیقه در آب جوش بمانند.
در پایان، حرارت را خاموش کرده و شیشه‌ها را از آب خارج کنید.
پس از خنک شدن کنسروها، آن‌ها را در جایی مناسب نگهداری کنید.

طرز تهیه کنسرو برگ مو

نکات کلیدی برای تهیه کنسرو برگ مو

۱. از برگ‌های تازه و سالم برای تهیه کنسرو استفاده کنید.

۲. از شیشه‌های سالم و مقاوم در برابر حرارت استفاده کنید تا در هنگام جوشیدن نشکنند؛ شیشه‌های سس و مربا بهترین گزینه برای این کار هستند.

۳. هیچ‌گاه از شیشه‌هایی که درب آن‌ها زنگ‌زده است، استفاده نکنید؛ این کار ممکن است باعث کپک زدن کنسرو شود.

۴. بعد از تهیه کنسروها، بهتر است آنها را در جای مناسب قرار دهید و بیش از حد تکان ندهید.

۵. شیشه یا بطری کنسرو باید در سایه نگه‌داری شود و در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد.

همان‌طور که گفته شد، تهیه کنسرو از برگ مو روشی عالی برای حفظ آن برای مدت طولانی است. تهیه این کنسرو به سادگی تهیه کنسرو قارچ است و شما می‌توانید به راحتی آن را در خانه درست کنید و در تمام فصل‌ها از برگ مو برای تهیه انواع غذاها استفاده کنید.

 

سایت آموزش آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا