طرز تهیه گرده غوره چاشنی خوشمزه و سنتی ایرانی (2 نکته مهم)

گرده غوره یکی از چاشنیهای ترش و دلچسب در آشپزی سنتی ایرانی است که از غوره خشکشده تهیه میشود. این پودر ترشمزه به عنوان جایگزینی طبیعی و سالم برای انواع اسیدهای خوراکی و چاشنیهای آماده استفاده میشود و در تهیه خورشها، کوکو، آش، و حتی روی سالاد کاربرد دارد.
چاشنی گرده غوره
گرده غوره یکی از چاشنیهای سنتی ایرانی است که در پخت و پز غذاها به کار میرود. برای یادگیری روش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه گرده غوره با ما در ادامه همراه باشید.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
انگور عسگری | ۱ کیلوگرم |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
طرز تهیه گرده غوره خانگی
مرحله اول
برای درست کردن گرد غوره، ابتدا باید غوره مناسب تهیه کنیم. بهترین نوع، غوره انگور عسگری بدون دانه است. سپس علاوه بر تمیز کردن، قسمتهای اضافی آنها را جدا میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، غورهها را با آب سرد شسته و سپس درون آبکش میگذاریم تا آب اضافیشان بیرون برود و خشک شوند. بعد یک پارچه تمیز را زیر نور آفتاب پهن میکنیم.
مرحله سوم
حالا غورهها را روی سطح پارچه میزنیم، دقت کنید که روی هم نباشند، چون ممکن است کپک بزنند. سپس بسته به شدت نور خورشید، به آنها یک تا چند روز زمان میدهیم تا خشک شوند.
مرحله چهارم
بعد از اینکه غورهها خوب خشک شدند، آنها را در آسیاب میریزیم و پودر میکنیم. برای افزایش ماندگاری گرد غوره، میتوانیم کمی نمک به آن اضافه کنیم.
خواص غوره و آبغوره + روش تهیه پودر غوره
مرحله پنجم
حالا گرد غوره را در یک ظرف دربسته نگهداری کرده و درون کابینت قرار میدهیم. همچنین میتوانید مقداری از غورههای خشک را به صورت سالم نگه دارید تا در غذاهایی که نیاز به غوره کامل دارند استفاده کنید.
مرحله ششم
نکته دیگری که میخواهم بگویم این است که برای سریعتر آماده کردن گرد غوره، میتوانید غورهها را روی شوفاژ یا داخل فر خشک کنید. ولی برای بهترین کیفیت بهتر است غورهها را در نور آفتاب خشک کنید.
منبع : رضیم