طرز شستن دانه چیا به ساده ترین روش (2 ترفند عالی)

“`html
چطور دانه چیا را بشوییم ؟
دانههای کوچک سیاه و سفید چیا از گیاهی به نام سالویا هیسپانیکا (Salvia Hispanica) به دست میآیند که از خانوادهی نعناعیان است.
دانههای چیا شبیه به تخم شربتی هستند و در گذشته برای تمدنهای مایا و آزتک بسیار ارزشمند بودند، زیرا آنها انرژی زیادی به این دانهها نسبت میدادند. جالب است که در زبان مایاها، چیا به معنای قدرت است.
نحوه شستن دانه چیا
برای شستن دانه چیا، مراحل زیر را دنبال کنید:
1. خرد کردن دانه های چیا
اگر قصد دارید از دانههای چیا در غذاها یا دسرها استفاده کنید، پیشنهاد میشود که ابتدا آنها را با آسیاب یا چنگال خرد کنید. این کار به دانهها کمک میکند تا بهتر با مایعات ترکیب شوند.
2. شستن دانه های چیا
برای شستن دانههای چیا، آنها را در یک سیبان یا پارچه بگذارید و به آرامی آب را روی آنها بریزید. دانهها را در آب حرکت دهید تا تمام بخشهای آنها با آب تماس بگیرد.
3. لذت بردن از چیا پس از شستشو
بعد از شستشو، دانههای چیا آماده مصرف هستند. میتوانید آنها را به غذاها، خوراکیها یا نوشیدنیها اضافه کنید و از خواص آنها بهرهمند شوید.
خواص دانه چیا
۱. سرشار از آنتیاکسیدان
دانههای چیا منبع خوبی از آنتیاکسیدانها هستند. این مواد نه تنها از چربیهای حساس در دانههای چیا نگهداری میکنند بلکه به خنثی کردن مولکولهای مضر به نام رادیکالهای آزاد کمک میکنند؛
این رادیکالها میتوانند به سلولهای بدن آسیب برسانند و عامل پیری و بیماریهایی مثل سرطان شوند.
آنتیاکسیدانهای موجود در دانههای چیا شامل اسید کلروژنیک، کافئیک اسید، میریستین، کورستین و کامفرول هستند که ممکن است در حفظ سلامت قلب و کبد نقش مؤثری داشته باشند.
به عنوان مثال، اسید کلروژنیک میتواند به کاهش فشار خون کمک کند و اسید کافئیک دارای خواص ضد التهابی است.
۲. کمک به کاهش وزن
فیبر و پروتئین موجود در دانههای چیا میتواند برای افرادی که میخواهند وزنشان را کم کنند، مفید باشد. هرچند نتایج تحقیقات در این زمینه متفاوت است،
برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف فیبر میتواند از افزایش وزن و چاقی جلوگیری کند. همچنین پروتئین موجود در این دانهها میتواند باعث کاهش اشتها و در نتیجه خوردن کمتر غذا شود.
۳. کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
به دلیل داشتن فیبر و امگا ۳، مصرف دانههای چیا ممکن است خطر بیماریهای قلبی را کم کند.
مصرف ALA، نوعی اسید چرب امگا ۳ در دانههای چیا، با کاهش خطر بیماریهای قلبی ارتباط دارد. همچنین فیبر موجود در دانههای چیا میتواند به کاهش کلسترول خون کمک کند.
برخی مطالعات نشان دادهاند که دانههای چیا میتوانند عواملی که خطر بیماری قلبی را افزایش میدهد، مانند تریگلیسیرید بالا را کاهش دهند.
تحقیقات همچنین نشان داده که مکملهای حاوی دانه چیا فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا را بهطور قابل توجهی کاهش میدهند.
۴. کمک به حفظ سلامت استخوانها
دانه چیا دارای چندین ماده مغذی است که برای سلامت استخوانها ضروری هستند. این مواد شامل:
- کلسیم
- فسفر
- منیزیم
مطالعات نشان میدهند که دریافت کافی این مواد مغذی در رژیم غذایی روزانه برای حفظ استحکام و تراکم استخوانها بسیار مهم است.
علاوه بر این، ALA موجود در دانههای چیا…
“`
ممکن است دانههای چیا به سلامت استخوانها کمک کنند. تحقیقات نشان دادهاند که این ماده مغذی میتواند باعث افزایش تراکم داراییهای معدنی استخوانها شود.
بنابراین، اگر به طور منظم دانه چیا بخورید، ممکن است به قویتر کردن استخوانهایتان کمک کند.
۵. کمک به کاهش قند خون
خوردن دانه چیا به دلیل داشتن فیبر و ترکیبات مفید دیگر، میتواند به کنترل قند خون کمک کند.
تحقیقات قدیمی از سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳ نشان دادهاند که خوردن نان با دانه چیا باعث میشود قند خون بعد از غذا در بزرگسالان سالم، کمتر افزایش یابد، نسبت به خوردن نان بدون این دانهها.
۶. کاهش خطر ابتلا به دیابت
دانههای چیا پر از اسیدهای چرب امگا ۳ مفید، پروتئین و فیبر هستند و به همین دلیل میتوانند به تنظیم قند خون کمک کنند.
برخی پژوهشها نشان میدهند که این دانهها ممکن است برای افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی و مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند، مفید باشند. با این حال، هنوز شواهد قطعی وجود ندارد که نشان دهد دانه چیا میتواند بهطور مستقیم خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.