طعم دار کردن نباتِ شاخه ای (مرحله به مرحله)

“`html
طعم دار کردن نباتِ شاخه ای
نبات چوبی معمولاً برای شیرین کردن چای و دمنوشها به کار میرود، در حالی که نبات خوشهای بیشتر برای تزئین سفره عقد و هفت سین استفاده میشود. درست کردن نبات با آب و شکر که در هر خانهای موجود است، بسیار آسان است.
با اضافه کردن رنگهای خوراکی و طعم دهندههای مختلف میتوانید نباتهایی با رنگ و طعمهای متنوع درست کنید و آنها را به عنوان آب نبات برای بچهها استفاده کنید. در ادامه روش صحیح تهیه نبات شاخهای را بیان میکنیم.
مواد لازم :
شکر 3 فنجان
آب 1 فنجان
رنگ و طعم دهنده دلخواه (اختیاری) به مقدار لازم
دستور تهیه:
در یک قابلمه با سایز متوسط، آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوش آید و شکر به طور کامل در آب حل شود و شربت غلیظی درست شود.
حرارت را خاموش کنید و بگذارید شربت خنک شده و به دمای اتاق برسد.
اگر میخواهید، طعم دهنده مورد نظر را به شربت اضافه کنید.
افزودن طعم دهنده
چند لیوان شیشهای باریک و بلند، چند عدد سیخ چوبی و چند عدد گیره (که طول آنها حداقل به اندازه دهانهی لیوانها باشد) آماده کنید.
گیرهها را به سیخهای چوبی وصل کنید، به گونهای که وقتی سیخها را در لیوانها قرار میدهید، گیره روی دهانه لیوان قرار بگیرد و انتهای سیخ به کف لیوان نرسد.
وسایل لازم برای تهیه نبات طعم دار در خانه
مقداری شکر در یک بشقاب بریزید، سیخهای چوبی را با آب مرطوب کنید سپس آنها را در شکر بغلتانید تا دانههای شکر به چوبها بچسبند.
غلطاندن چوب ها در شکر
اجازه دهید شکرهای چسبیده به چوب، خشک شوند.
خشک شدن شکرهای چسبیده به چوب
اگر دوست دارید نباتهای رنگی درست کنید، از رنگ خوراکی دلخواهتان به اندازه یک قطره در هر لیوان شیشهای بریزید. سپس لیوانها را با شربت خنک شده پر کنید به طوری که حدود ۲.۵ سانتیمتر از بالای لیوان خالی بماند.
سیخها را در لیوانهای پر شده از شربت غلیظ قرار دهید.
لیوانها را در محلی بگذارید که تکان نخورند.
حدود یک هفته صبر کنید تا بلورها در اطراف سیخهای چوبی شکل بگیرند. همچنین بلورها ممکن است در سطح داخلی لیوان شکل بگیرند.
پس از دو هفته، نباتها به اندازهی کافی ضخیم میشوند و شما میتوانید چوبها را از درون شربت خارج کنید.
اجازه دهید نباتها خشک شده و کاملاً شکل بگیرند.
نکات مهم
در روش تهیه نبات در خانه، اگر شربت خنک نشده باشد و سیخها را در آن بگذارید، شکرهای چسبیده به سیخها حل میشود و بلورهایی در اطراف چوبها شکل نخواهد گرفت.
مراقب باشید چوب با کف و کنارههای لیوان تماس نداشته باشد.
اگر تمایل دارید میتوانید از رنگهای طبیعی مانند زعفران برای تهیه نبات استفاده کنید که در این صورت نبات خواص بیشتری خواهد داشت.
تفاوت نبات با قند
ماده اصلی نبات نیز مانند قند، شکر است، اما کریستالهای موجود در نبات با کریستالهای قند متفاوت هستند و این ویژگی باعث تفاوت خاصیت نبات با قند و شکر میشود. به طور کلی، نبات خاصیت گرمتری نسبت به قند و شکر دارد و به همین دلیل برای درمان خانگی نفخ و دل درد موثر است. نبات داغ نیز یکی از فرآوردههای نبات است که برای رفع سردی به کار میرود.
اگرچه در این زمینه تحقیقهای علمی انجام نشده، اما از نظر تجربی ثابت شده که نبات در بهبود این علائم موثر است. با این حال، استفاده زیاد از نبات مانند قند و شکر میتواند مضر باشد و عوارضی برای افراد، به ویژه کسانی که مشکل دیابت دارند ایجاد کند، بنابراین باید در مصرف آن احتیاط کرد.