رسپی

عرق نعناع : دستور تهیه عرق نعناع در منزل (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

چگونه در خانه عرق نعناع تهیه کنیم؟

تهیه عرق نعناع در خانه ممکن است چند هفته زمان ببرد، اما راحت و به صرفه است. عرق نعناع همان آب خوشبو است که از طریق بخار و تقطیر به دست می‌آید و خواص و بوی نعناع را به خود می‌گیرد. این آب خوشبو خواص مفیدی برای بدن دارد.

عرق نعناع کاربردهای زیادی دارد و می‌توان از آن به عنوان طعم‌دهنده غذا یا نوشیدنی استفاده کرد. عرق نعناع یکی از نوشیدنی‌های مفید برای درمان نفخ، دل‌درد و آرامش است. در این مقاله به شما آموزش می‌دهیم که چگونه عرق نعناع خانگی تهیه کنید.

دستور تهیه عرق نعناع به شیوه سنتی و سالم

از هر گیاهی مثل برگ نعناع، بیدمشک، ریحان، گل محمدی یا زیره که عطر و اسانس دارد می‌توان عرق گیاهی تهیه کرد. برای تولید عرق گیاهی، ابتدا آب و گیاه را می‌جوشانیم.

پس از بخار شدن آب، باید بخار را سرد کرده و تقطیر کنیم. مایعی که به این روش تهیه می‌شود همان آب خوشبویی است که ما ایرانی‌ها به آن عرق گیاهی می‌گوییم.

در این فرآیند، عطر و اسانس گیاه به آب نفوذ می‌کند و به اصطلاح علمی، آب معطر مقطر تولید می‌شود. این آب‌های معطر به علاوه طعم و عطر خوب، خواص زیادی برای بدن دارند.

معمولاً ما ایرانی‌ها به مایعی که از گلبرگ‌های گل محمدی تهیه می‌شود، «گلاب» می‌گوییم و سایر آب‌های معطر مقطر را «عرق گیاهی» یا «طبی» می‌نامیم.

دستور ساده جهت تهیه عرق نعناع خانگی

عرق نعناع خواص زیادی دارد، به ویژه خاصیت ضد نفخ و ضد درد. بهتر است عرق نعناع را به عنوان دوست خود بشناسید و بعد از غذا یک لیوان از آن بنوشید تا به هضم بهتر غذا کمک کند و از دل‌درد و نفخ جلوگیری کند. همچنین می‌توانید برای رفع بوی بد دهان از عرق نعناع به عنوان دهان‌شویه استفاده کنید.

بیشتر بخوانید : از خواص جالب عرق نعناع چه می‌دانید؟

یکی از بهترین خواص عرق نعناع توانایی آن در آرامش‌بخشی است که استرس را کاهش می‌دهد و ذهن را آرام می‌کند. افراد خسته می‌توانند با مصرف عرق نعناع حال بهتری پیدا کنند.

مواد لازم جهت تهیه عرق نعناع در منزل

  1. نعناع به مقدار لازم
  2. آب
  3. یک قابلمه بزرگ که درب آن بسته شود
  4. یک ظرف کوچکتر از قابلمه که تحمل دمای جوش بالا داشته باشد
  5. شیشه‌ی رنگی

دستور تهیه عرق نعناع

برای تهیه عرق نعناع، ابتدا نعناع را به همراه ساقه‌اش خوب بشویید و در قابلمه بزرگ بریزید. قابلمه باید به اندازه‌ای بزرگ باشد که بتوانید مقدار بیشتری مایع را تقطیر کنید و ظرف کوچکتر در آن به‌راحتی جا بشود.

سپس آب را به اندازه یک بند انگشت تا بالاتر از سطح نعناع بریزید. ظرف کوچکتر را روی برگ‌های نعناع بگذارید تا وقتی آب به جوش آمد، عصاره نعناع همراه بخار جمع شود.

اگر درب قابلمه کمی خمیده است، آن را برعکس بگذارید. این کار کمک می‌کند که بخار آب به سمت مرکز هدایت شود و قطرات به ظرف کوچکتر بریزد.

عرق نعناع : دستور تهیه عرق نعناع در منزل (مرحله به مرحله)

اجاق گاز را روشن کرده و اجازه دهید آب به آرامی بجوشد. محتویات قابلمه را تا جایی که ممکن است بجوشانید، ولی مراقب باشید که آب قابلمه تمام نشود. این فرایند چند ساعت طول می‌کشد تا مقدار زیادی عرق نعناع تهیه کنید.

نکاتی که باید هنگام تهیه عرق نعناع به آن توجه کنید

هنگام شستن نعناع دقت کنید که برگ‌های سیاه و له شده را جدا کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

اگر مقدار نعناع بیشتر از آب باشد، اسانس و عطر بیشتری در مولکول‌های آب جمع خواهد شد که به آن عرق نعناع دو آتیشه می‌گویند.

هرچه عرق نعناع بوی بیشتری داشته باشد، یعنی اسانس بیشتری در آن وجود دارد و خواص درمانی بیشتری هم دارد. بنابراین…

“““html
خاصیت ضدنفخ و ضد درد عرق نعناعهای دوآتشه، از انواع معمولیشان بیشتر است.

اگر درب آن به شکل منحنی نیست، می‌توانید با استفاده از فویل آلومینیوم آن را به شکل منحنی روی قابلمه بگذارید.

می‌توانید با گذاشتن چند بسته یخ یا آب سرد روی درب قابلمه، سرعت سرد شدن بخار را بیشتر کنید تا به شکل مایع دربیاید.

شیشه‌ رنگی مانع رسیدن نور خورشید به عرق نعناع می‌شود و عمر آن را طولانی‌تر می‌کند.

عرق نعناع : دستور تهیه عرق نعناع در منزل


از خواص جالب عرق نعناع چه می‌دانید؟

عرق نعناع، فقط با رایحه نعناع و آب درست می‌شود و خاصیت ضدنفخ، ضددرد و ضد اسپاسم (گرفتگی) دارد. از آنجایی که همه ترکیب‌های نعناع به عرق آن نمی‌روند، نمی‌توان تمام خواص برگ نعناع را به عرقش نسبت داد، اما نوشیدن این عرق گیاهی بعد از غذا می‌تواند برای رفع دل‌درد و نفخ یا بهتر هضم شدن غذا مفید باشد.


بیشتر بخوانید :

خواص باور نکردنی گلاب برای سلامتی و آرامش + دستور تهیه گلاب

۴ روش برای تهیه شربت بیدمشک در منزل و خواص بی‌نظیر آن + عکس

فواید بی‌نظیر دارویی و درمانی شربت جلاب + دستور تهیه شربت جلاب

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا