عرق هل : فواید بی نظیر عرق هل برای سلامتی بدن (2 نکته مهم)

“`html
خواص درمانی عرق هل
هل یک درخت کوچک از خانواده زنجبیل است که به طور طبیعی در مناطق کوهستانی و در سایه درختان رشد میکند.
ارتفاع این درخت بین ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر است، اما برخی از گونهها تا ۳ متر هم رشد میکنند. این درخت دارای شاخههای بلند و برگهای نوک تیز است و گلهای کوچکی دارد که شبیه گل باقلا هستند. میوهاش کوچک و پوشینهدار است و به اندازه بند انگشت میرسد و پوست تیرهای دارد و دانههای زیادی داخل آن قرار دارد.
هل انواع مختلفی دارد: هل سفید، هل سیاه، هل سبز و هل رسمی. همه این انواع دارای خواص مشابهی هستند اما هل سبز به دلیل عطر و طعم خاص و تندش از بقیه معروفتر است.
دانههای هل عطر و طعمی قوی دارند و از مغز و پوسته آنها برای معطر کردن غذاها و تهیه شیرینی استفاده میشود. در ایران بیشتر از هل سبز استفاده میکنند.
ترکیبات شیمیایی عرق هل
هل دارای اسانس معطر و فراری به میزان حدود ۴% است و همچنین شامل مواد رزینی و چربی میباشد.
نامهای دیگر هل شامل: قاقله، هیل، هال، قاقله کبار، قاقله ذکر، قاقله غراب، قاقله صغار، قاقله انثی، خیربوا، هیل بوا، هال بوا، هیل غراب، حماما و هیل میباشد.
طبق طب قدیم ایران، هل گرم و خشک است. جویدن دانههای هل بعد از غذا میتواند به هضم بهتر غذا کمک کند و بوی نامطبوع دهان را هم از بین ببرد.
دانههای هل باعث گرم شدن و تقویت معده و رودهها میشوند. هل اشتها را بالا میبرد و هضم غذا را بهتر میکند. نوشیدن دمکرده داغ هل برای تسکین مشکلاتی چون کولیت، سوءهاضمه، نفخ، حالت تهوع و بیحالی مفید است و از ترشح زیاد اسید معده جلوگیری میکند.
یکی از خواص ویژه عرق هل، جلوگیری از تشکیل خلط در گلو است. بنابراین میتوان آن را به لبنیات و پودینگها افزود تا تاثیر شیر که ممکن است خلط را افزایش دهد را خنثی کند و به هضم کمک کند.
دانههای هل خاصیت اکسپکتورانت دارند و میتوانند سینوسها و برونشها را از خلط و ترشحات اضافی پاککنند. همچنین هل باعث افزایش انرژی و بهبود روحیه میشود و در کاهش اضطراب و نگرانی و رفع افسردگی موثر است.
هل همچنین کلیهها را تقویت میکند و گفته میشود برای درمان شبادراری در کودکان مفید است.
خواص عرق هل عبارتند از:
- عرق هل قلب را تقویت میکند.
- عرق هل گاز معده و روده را از بین میبرد.
- عرق هل بدن را تقویت میکند.
- عرق هل ادرارآور است.
- عرق هل قاعدگی را منظم میکند.
- عرق هل زخمهای دهان را بهبود میبخشد، برای این منظور میتوانید دمکرده هل را در دهان قرقره کنید.
- عرق هل بوی دهان را خوشایند میکند.
- عرق هل برای تسکین درد گوش مفید است، گرد هل را در گوش بریزید.
- عرق هل تب را پایین میآورد.
- عرق هل به درمان سرماخوردگی کمک میکند.
- عرق هل برای تسکین درد روماتیسم مفید است.
- عرق هل خاصیت ضد مسمومیت دارد.
- عرق هل برای بهبود بیماریهای چشمی مفید است.
مصرف عرق هل در دیابت:
مصرف هل در دیابت منعی ندارد.
فواید عرق هل برای پوست:
هل سبز باعث شادابی پوست میشود. کمی هل را در آب جوشانده و آب آن را صاف کنید.
“`
با یک قاشق روغن بادام شیرین، صورت خود را ماساژ دهید.
استفاده از عرق هل در زمان بارداری و شیردهی:
روش استفاده از هل
برای تهیه دم کرده، ۳۰ گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را صاف کرده و نوش جان کنید.
همچنین میتوانید هل را به چای خود اضافه کنید.
طرز تهیه دم کرده دارویی با هل:
- برای درست کردن یک دم کرده خوشبو و آرامبخش، ۴ دانه هل، ۴ دانه فلفل سیاه، ۴ دانه میخک، یک تکه دارچین و چند حلقه نازک زنجبیل تازه را در ۶۰۰ میلیلیتر آب بریزید.
- این ترکیب را به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید؛ اما حتماً مراقب باشید که نجوشد.
- دمکرده را صاف کرده و به صورت داغ با کمی شیر یا عسل بنوشید.
- نوشیدن این دمکرده دو بار در روز، برای سرفه و سرماخوردگی بسیار مفید است.
مضرات هل:
- افرادی که بدن گرمی دارند، نباید به مقدار زیاد هل مصرف کنند.
- کسانی که یبوست دارند نیز بهتر است کمتر از هل استفاده کنند.
- افرادی که فشار خون یا زخم معده دارند، نباید در مصرف هل زیادهروی کنند.
- در مصرف زیاد هل، ممکن است تپش قلب افزایش یابد و برای بیماریهای روده و ریه مفید نباشد.
- برای بیماران مبتلا به سوزاک و سیفیلیس و عفونتهای ادراری در دوران بارداری، مصرف هل ضرر دارد.
- افرادی که دچار ورم پروستات هستند، باید مصرف هل را محدود کنند.
- مصرف بیش از حد هل میتواند برای رودهها مضر باشد، بنابراین بهتر است آن را به همراه کتیرا مصرف کنیم.
همچنین بخوانید: