تغذیه سالم

عسل اقاقیا چیست و چه خاصیتی دارد؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

عسل اقاقیا چیست؟

گفته می‌شود که عسل تولید شده توسط زنبورهای اقاقیا خواص خاصی دارد که می‌تواند به سلامتی ما کمک کند. به گفته دانشمندان، دلیل این خواص ممکن است به خاطر آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این عسل باشد.

در این مقاله ما به بررسی ارزش غذایی، مزایا، کاربردها و معایب احتمالی عسل اقاقیا خواهیم پرداخت.

عسل اقاقیا از شهد گل درخت Robinia pseudoacacia گرفته می‌شود. این درخت به نام‌های دیگری مانند اقاقیای سیاه نیز شناخته می‌شود. این عسل خاص عموماً در اروپا با نام عسل اقاقیا شناخته می‌شود، اما در بعضی کشورهای دیگر ممکن است نام‌های دیگری برای آن وجود داشته باشد.

برخلاف عسل معمولی، این نوع عسل دارای رنگی شفاف‌تر و عطری شبیه به گل است. در واقع، بوی عسل اقاقیا بسیار خوشایند و شیرین است.

عسل اقاقیا مدت زمان بیشتری به شکل مایع باقی می‌ماند و بسیار آهسته‌تر از عسل معمولی متبلور می‌شود. این خاصیت به احتمال زیاد به خاطر میزان بالای فروکتوز در آن است. به همین خاطر، عسل اقاقیا بسیار پرطرفدار و معمولاً گران‌تر از عسل‌های معمولی است.

مانند عسل‌های دیگر، یک قاشق غذاخوری (۲۱ گرم) عسل اقاقیا حدود ۶۰ کالری و ۱۷ گرم قند دارد. این عسل شامل گلوکز، ساکارز و فروکتوز است که البته در آن فروکتوز بیشتر از دیگر قندها دیده می‌شود.

از نظر ارزش غذایی، این عسل پروتئین، چربی و فیبر زیادی ندارد. اما حاوی مقداری ویتامین و مواد معدنی مهم مانند ویتامین C و منیزیم است.

نکته جالب در مورد عسل اقاقیا این است که ترکیبات گیاهی قوی‌ای مانند فلاونوئیدها را در خود دارد که این ترکیبات به عنوان آنتی‌اکسیدان در بدن فعالیت می‌کنند.

خواص عسل اقاقیا برای بدن

شما می‌توانید از این عسل نه تنها در آشپزی بهره ببرید بلکه در پزشکی و درمان نیز کاربرد زیادی دارد. عسل اقاقیا به نسبت عسل‌های سنتی خواص بیشتری دارد. در ادامه به برخی از مهمترین خواص این نوع عسل اشاره می‌کنیم.

عسل اقاقیا سرشار از آنتی‌اکسیدان است

عسل اقاقیا دارای آنتی‌اکسیدان‌های مفیدی است که می‌توانند برای بدن بسیار مفید باشند. این آنتی‌اکسیدان‌ها از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌هایی که به وسیله رادیکال‌های آزاد ایجاد می‌شود، محافظت می‌کنند. به مرور زمان، این آسیب‌ها می‌توانند به ایجاد بیماری‌های مختلف کمک کنند.

فلاونوئیدها مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها در عسل اقاقیا هستند. تحقیقات نشان داده‌اند که داشتن رژیم غذایی پر از فلاونوئید می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن، از جمله بیماری‌های قلبی و برخی انواع سرطان را کاهش دهد.

عسل اقاقیا همچنین حاوی بتاکاروتن است، هرچند که مقدار آن به اندازه فلاونویدها نیست. بتاکاروتن یک رنگدانه گیاهی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی است.

خوردن مواد غذایی و مکمل‌های سرشار از بتاکاروتن با بهبود عملکرد مغز و سلامت پوست مرتبط است. یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داده که عسل اقاقیا می‌تواند به طور مؤثر رشد سلول‌های سرطانی در ریه را متوقف کند.

عسل اقاقیا خواص ضد باکتری طبیعی دارد

بسیاری از خواص عسل اقاقیا به احتمال زیاد به فعالیت ضدباکتریایی آن مربوط می‌شود. عسل حاوی اجزایی است که برای تولید و آزاد کردن مقدار کمی پراکسید هیدروژن لازم است. پراکسید هیدروژن نوعی اسید است که می‌تواند دیواره سلولی باکتری‌ها را تجزیه کرده و آنها را از بین ببرد.

یک مطالعه نشان داد که عسل اقاقیا در برابر باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا، که هر دو نوعی باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک هستند، مؤثر بوده است. این تحقیق نتیجه‌گیری کرد که وجود پراکسید هیدروژن در این عسل احتمالاً مسئول این خاصیت است.

عسل اقاقیا چیست و چه خاصیتی دارد؟ (2 نکته مهم)

عسل اقاقیا ممکن است به بهبود زخم کمک کند

از زمان‌های قدیم، انسان‌ها از عسل برای درمان زخم‌ها استفاده کرده‌اند. عسل اقاقیا به دلیل داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی می‌تواند در بهبود زخم‌ها مؤثر باشد و از ایجاد آلودگی و عفونت جلوگیری کند.

علاوه بر این، این نوع عسل می‌تواند یک سد محافظت‌کننده فراهم کند و محیطی مرطوب برای healing زخم ایجاد کند تا به بهبود سریع‌تر آن کمک کند.

“`

این نوع عسل ویژگی‌هایی دارد که می‌تواند رشد باکتری‌ها را کاهش دهد. این دو فعالیت می‌توانند به بهبود زخم‌ها کمک کنند.

بر اساس آزمایش‌های مختلف بر روی حیوانات و در آزمایشگاه‌ها، این خاصیت عسل اقاقیا اثبات شده و نشان می‌دهد که این عسل می‌تواند روند بهبود زخم را تسریع کند.

عسل اقاقیا ممکن است به پیشگیری و درمان آکنه کمک کند

تحقیقات علمی نشان داده‌اند که عسل اقاقیا می‌تواند در مبارزه با آکنه موثر باشد، هرچند که هنوز مطالعات کم‌تری در این زمینه وجود دارد. گفته می‌شود بسیاری از کرم‌ها و لوسیون‌های ضد آکنه موجود در بازار ترکیبی از این عسل و مواد اسیدی هستند.

به دلیل قدرت بالای ضدباکتریایی عسل اقاقیا، این عسل می‌تواند از پوست در برابر باکتری‌ها محافظت کند. این ویژگی ممکن است به بهبود یا جلوگیری از شیوع مشکلات پوستی مثل آکنه کمک کند.

در نهایت، نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد تا مشخص شود آیا عسل اقاقیا واقعاً یک درمان خانگی خوب برای آکنه است یا نه.

ملاحظات ایمنی در مورد استفاده از این نوع عسل

برای اکثر افراد، مصرف این نوع عسل هیچ مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند. اما برخی افراد ممکن است با مصرف آن دچار عوارض شوند. گروه‌های زیر باید با احتیاط از عسل اقاقیا استفاده کنند:

نوزادان. به نوزادان توصیه می‌شود که از مصرف عسل دوری کنند، زیرا این ماده می‌تواند خطر ابتلا به بوتولیسم را به همراه داشته باشد. این بیماری نادر ناشی از خوراکی‌ها است، بنابراین در رژیم غذایی کودکان زیر یک سال هیچ نوع عسلی نباید گنجانده شود.

مبتلایان به دیابت. اگرچه تحقیقات در مورد رابطه بین عسل و دیابت نتایج متفاوتی دارند، اما باید به یاد داشت که عسل حاوی قند طبیعی است. به بیماران دیابتی توصیه می‌شود که عسل اقاقیا را به میزان محدود مصرف کنند زیرا ممکن است بر سطح قند خون تأثیر بگذارد.

افرادی که حساسیت دارند. کسانی که به زنبور یا عسل حساسیت دارند ممکن است با خوردن یا استفاده موضعی از عسل اقاقیا دچار علائم حساسیت شوند. به این افراد توصیه می‌شود از مصرف عسل اقاقیا نیز خودداری کنند.

همچنین، هرچند که عسل اقاقیا خواص مفیدی برای بدن دارد؛ اما مهم است که مانند هر شیرین‌کننده دیگری آن را در حد معقول استفاده کنید. مصرف بیش از حد شیرین‌کننده‌ها ممکن است به چاقی و افزایش قند خون منجر شود و بر سلامت عمومی تأثیر منفی بگذارد.

نکته پایانی

عسل اقاقیا که به عسل اقاقیای سیاه نیز معروف است؛ از شهد گل Robudoia pseudoacacia به دست می‌آید. این عسل رنگی تقریباً شفاف دارد و برای مدت طولانی‌تری به حالت مایع باقی می‌ماند.

عسل اقاقیا به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قوی ممکن است به بهبود زخم‌ها و آکنه کمک کند. اما برای تأیید این خواص به انجام تحقیقات علمی بیشتری نیاز است.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا