علت وا رفتن برنج ایرانی و نحوه درست کردن برنجی حرفه ای (2 نکته مهم)

وا رفتن برنج ایرانی معمولاً به دلیل رعایت نکردن برخی اصول پخت اتفاق میافتد. برای اینکه برنج ایرانی به صورت حرفهای و خوشعطر و خوشپخت دربیاید (دانهدانه، قدکشیده و بدون شفته شدن)، باید چند نکته کلیدی را رعایت کنید.
اگر شما هم در زمینه آشپزی تازه کار هستید و این مقاله را میخوانید، باید بدانید که پخت برنج فقط مشکل شما نیست و بسیاری از کسانی که میخواهند حرفهای آشپزی کنند هم با این چالش مواجهاند.
چگونه برنج را وا نگذاریم؟
معمولا یکی از سادهترین راهها برای قضاوت درباره مهارت یک آشپز، طرز پختن برنج است. اطرافیان به کسی که میتواند مراحل پخت برنج را به درستی انجام دهد و در نهایت پلو، چلو، کته یا تهدیگ خوشمزهای درست کند، احترام میگذارند. این به خاطر چالشهای موجود در پخت برنج در شرایط مختلف و با انواع گوناگون است.
هر نوع برنج روش پخت مخصوص به خود را دارد و اگر کمی تجربه داشته باشید، با نگاه به برنج میتوانید بهترین روش برای پخت آن را پیدا کنید. برخی افراد نیز نکات و ترفندهای کلی برای پخت برنج دارند و میتوانند هر نوع برنجی را به بهترین شکل آماده کنند.
بهترین روش پخت برنج ایرانی با ترفندهای محلی
پخت برنج ایرانی یکی از ظریفترین هنرهای آشپزی ایرانی است که در هر منطقه کشور، ترفندها و سبکهای خاص خودش را دارد. در ادامه بهترین روش پخت برنج ایرانی را با ترفندهای محلی (مخصوصاً شمالیها و تهرانیها) بهت میگم تا یک برنج خوشعطر، خوشطعم، قدکشیده و دانهدانه بپزی:
برنجهای موجود در بازار معمولاً به دو دسته برنج ایرانی و برنج خارجی تقسیم میشوند. برنجهای خارجی عمدتاً از کشورهایی مثل هند، پاکستان، بنگلادش، چین و … وارد شده و اگر کیفیت پایینی داشته باشند، پیگیری آن سخت است. در کشور خودمان هم مدتهاست که در بسیاری از استانها برنج کشت میشود، اما به خاطر مشکلات خشکسالی، این روند در سالهای اخیر کاهش یافته است.
امروزه کشت برنج در ایران به مناطق شمالی محدود شده و در استانهای نوار ساحلی دریای خزر انجام میشود. با اینکه شرایط آب و هوایی این مناطق مشابه است، اما محصولات مختلفی از نظر نحوه پخت، قد کشیدن و طعم دارند.
از بهترین انواع برنج ایرانی، میتوان به هاشمی، طارم هاشمی، طارم فریدون کنار و شیرودی اشاره کرد. روشهای مختلفی برای پخت برنج وجود دارد، که بیشتر کسانی که پلو یا کته میخورند، از آنها استفاده میکنند.
وا رفتن برنج اصطلاحی است که به معنای از بین رفتن انسجام برنج پس از پخت است. اگر برنج بیش از حد خیس یا جوش بخورد، نرم شده و حالت خمیری به خود میگیرد. اینکه بدانیم برنج تا چه اندازه باید خیس بخورد و چه مقدار آب نیاز دارد تا آن به جوش آید، به مرور زمان و تجربه به دست میآید.
پس حتی اگر در مراحل اولیه پخت برنج به نتیجه دلخواه نرسیدید، ناامید نشوید و ادامه دهید تا بهترین روش برای پخت برنج خود را پیدا کنید.
یک ویژگی مشترک اکثر برنجهای ایرانی سفت بودن آنهاست که نیاز به خیساندن کافی دارد. معمولاً برنجهای ایرانی به حداقل سه یا چهار ساعت برای خیساندن نیاز دارند. در این زمان بهتر است دو یا سه بار برنج را شسته و دوباره روی آن آب بریزید.
یکی از نکات مهم برای پخت درست برنج این است که نمک کافی هنگام خیساندن برنج اضافه شود. همچنین هنگام جوشاندن برنج، از روغن با کیفیت و به مقدار کافی استفاده کنید. مقدار مناسب روغن تأثیر زیادی بر کیفیت برنج دارد.
آموزش پخت برنج در کمترین زمان در مایکروفر
زمانی که آب برنج در حال جوش آمدن است و احساس کردید ممکن است برنج وا برود، میتوانید کمی آب لیمو به آن اضافه کنید. این کار به حفظ انسجام برنج کمک میکند.
از دیگر عواملی که ممکن است باعث خمیری شدن برنج شود، بسته بودن درب قابلمه است. در این حالت بخار دوباره مایع شده و دانههای برنج چسبناک میشوند. همچنین میتوانید از پارچه دمی استفاده کنید که بخار اضافی را جذب کرده و رطوبت دانهها را کم کند. با این کار احتمال خمیری شدن برنج کاهش مییابد.