رسپی

علت گود رفتن وسط کیک های خانگی در زمان پخت چیست؟ (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

گاهی اوقات ممکن است کیک ما در وسطش گود و فرورفته باشد. این قضیه می‌تواند ما را ناراحت کند، عصبانی کند یا به آن فکر کنیم که چرا چنین اتفاقی افتاده است. اما نیازی نیست که کیک را دور بیندازیم.

دلایل گود شدن و فرورفتن وسط کیک چیست؟

ممکن است همه‌چیز را به دقت انجام داده باشید؛ مواد را دقیق وزن کرده‌اید و نکات لازم برای پخت کیک را رعایت کرده‌اید، ولی یک نکته را فراموش نکنید: مقدار مواد. شاید قبول این نکته برایتان سخت باشد.
معمولاً جوش شیرین و بیکینگ پودر را با قاشق‌های استاندارد اندازه‌گیری می‌کنیم. اگر تصمیم گرفتید از ترازو استفاده کنید، حتماً به این نکته دقت کنید: بیکینگ پودر خیلی سبک است و احتمال دارد ترازو وزن دقیق را نشان ندهد و شما بیکینگ پودر را بیشتر از حد لازم اضافه کنید.
نکته مهم: یا باید از قاشق‌های اندازه‌گیری استفاده کنید یا یک ترازو با دقت بالا تهیه کنید تا بیکینگ پودر را به درستی وزن کنید.

نتیجه‌گیری: اگر کیک شما گود شد، یکی از دلایل آن ممکن است مقدار زیاد ورآورنده‌ها (بیکینگ پودر، جوش شیرین) باشد.
وقتی بیکینگ پودر را بیش از حد لازم بریزید، کیک خیلی پف می‌کند و نمی‌تواند وزن خود را تحمل کند و در نتیجه وسطش فرومی‌ریزد.

چه عوامل دیگری باعث گود شدن کیک می‌شوند؟

1. کیک نپخته

گاهی ممکن است کیک ما از بیرون پخته به نظر بیاید، اما داخلش هنوز خام باشد. این موضوع باعث می‌شود که سطح کیک پایین بیفتد و در وسط کیک یک سوراخ گود ایجاد شود.
بنابراین، قبل از اینکه قالب را از فر خارج کنید، مطمئن شوید که کیک کاملاً پخته است.
استفاده از یک خلال دندان یا سیخ چوبی برای تست کیک، یک راه خوب است. اگر خلال تمیز بیرون آمد، کیک پخته است. اگر مایه کیک به آن چسبیده بود، زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.

2. اسیدیته کافی نیست

کیک‌های اسیدی (و سایر محصولات پخته شده نظیر نان و کوکی) با داشتن اسید بیشتر سریع‌تر پخته می‌شوند.
اگر در دستور پخت مقدار جوش شیرین زیاد باشد، سطح شیرینی کاهش می‌یابد و کیک خوب نمی‌پزد.
برای اینکه بفهمید آیا مقدار جوش شیرین زیاد است یا نه، آن را بچشید. اگر طعم صابون می‌دهد، می‌توانید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید تا اسیدیته افزایش یابد و به پخت کیک کمک کند.

3. بیش از حد مخلوط کردن

گاهی اوقات ممکن است از مخلوط کردن مواد کیک راضی نباشیم و اصرار داشته باشیم که تا زمانی که مایه کیک کاملاً صاف و خامه‌ای نشود، هم بزنیم.
اما بیش از حد هم زدن می‌تواند ساختار گلوتن آرد را بیشتر از حد تقویت کند که باعث ایجاد هوای زیاد می‌شود. در نتیجه، کیک پف می‌کند و به دلیل اضافه‌بار دوباره سقوط می‌کند.
بهتر است مواد خشک را جداگانه مخلوط کنید و مواد مرطوب را هم جداگانه هم بزنید؛ این کار به جلوگیری از تشکیل گلوتن اضافی کمک می‌کند.

4. درجه حرارت فر

وقتی کیک در فر پف می‌کند، وسوسه می‌شویم که آن را چک کنیم. باز و بسته کردن درب فر به شدت بر دمای پخت تأثیر می‌گذارد و می‌تواند منجر به گود شدن کیک شود.
اگر سطح کیک شما فرورفته شده، ممکن است نشان‌دهنده این باشد که شما عجله کرده‌اید. برای جلوگیری از فرورفتگی کیک، باید مقاومت کنید و درب فر را قبل از پخت کامل باز نکنید.
اگر دما به طور ناگهانی کم شود، کیک در وسط فرو می‌رود. آخرین بخشی که در کیک پخته می‌شود، مرکز کیک است.
اگر در حال بررسی کیک هستید، سعی کنید زمان بررسی را به حداقل برسانید و در ۲۰ درصد آخر زمان پخت آن را چک کنید. یعنی اگر طبق دستور، کیک باید ۵۰ دقیقه بپزد، تنها در ۱۰ دقیقه آخر مجاز هستید درب فر را باز کنید.

این نکته مهم است که پس از باز کردن درب فر، مایه کیک را به سرعت به داخل فر برگردانید تا گرما از دست نرود. این یک اشتباه رایج است که ممکن است اتفاق بیفتد.

“““html

فر را روشن کنید و سپس به سمت میز بروید. قالب کیک را بردارید و داخل فر قرار دهید. در این مرحله، حرارت زیادی از بین می‌رود، پس بهتر است به سرعت این کار را انجام دهید. درب فر را باز کنید، سریعاً قالب را داخل بگذارید و دوباره درب را ببندید.

همچنین مطمئن شوید که وقتی قالب را در فر می‌گذارید، دما مناسب باشد. اگر به دمای فر خود مطمئن نیستید، از دماسنج فر استفاده کنید. این دماسنج‌ها را به راحتی از فروشگاه‌های لوازم قنادی تهیه کنید و در کنار قالب یا روی قفسه فر آویزان کنید.

 فرورفتن وسط کیک

علت گود رفتن وسط کیک های خانگی در زمان پخت چیست؟ (مرحله به مرحله)

برخی از فرها دماهای متفاوتی در بالا و پایین دارند. بنابراین، کیک را روی قفسه میانی بپزید؛ جایی که احتمالا دما ثابت‌تر است. اگر فر شما دماهای متفاوتی دارد، می‌توانید قالب را در طبقه وسط قرار دهید. اگر اکنون به کیک فرورفته‌ای نگاه می‌کنید، نگران نباشید. در ادامه چند راه‌حل برای حل این مشکل آورده شده است.

راهکار برای کیک‌های فرورفته

  • سوراخ را پر کنید

می‌توانید هر چیزی که فکر می‌کنید با کیک خوشمزه است، به سوراخ اضافه کنید. مثلاً می‌توانید داخل کیک را با نارگیل پر کنید و با آیسینگ بپوشانید و یک گل زیبا روی آن بگذارید. بسته به طعم کیک، می‌توانید با باترکریم، میوه، شکلات، اسمارتیز، پاستیل، مارشمالو، آب نبات رنگی یا هر چیز خوشمزه دیگری پر کنید. در این زمینه، خلاقیت به خرج دهید.

  • سوراخ را بزرگتر کنید

از یک لیوان کوچک یا رینگ کیک برای برش کامل سوراخ استفاده کنید؛ به طوری که شبیه به یک رینگ کیک شود.

  • از کیک فرورفته برای درست کردن چیز دیگری استفاده کنید

مانند کیک توپی، دسر پارافه یا ترایفل. یا می‌توانید کیک را به صورت تکه‌ای سرو کنید؛ با بستنی و سس شکلات داغ که روی آن می‌ریزد.

نتیجه‌گیری:

اگر کیک شما از وسط فرورفت، نگران نباشید. به نکات بالا توجه کنید تا دلیل مشکل را پیدا کنید و با خلاقیت کیک را تغییر بدهید.

اشتباه اول: در فر باز شده است.

اشتباه دوم: مقدار شکر نسبت به سایر مواد زیاد بوده است.

اشتباه سوم: میزان بکینگ‌پودر زیاد بوده است.

اشتباه چهارم: قالب کیک نسبت به مواد کوچک بوده است.

اشتباه پنجم: فر بیش از حد داغ بوده است.

اشتباه ششم: از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا