تغذیه سالم

عوارض جانبی خوردن پسته زیاد بر روی سلامتی (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

عوارض مصرف زیاد پسته چیست؟

پسته یک نوع مغز سالم برای قلب محسوب می‌شود و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد. این مغز دارای آنتی‌اکسیدانی به نام لوتین است که برای سلامتی مفید است.

در یک تحقیق تازه که در دانشگاه دولتی پنسیلوانیا انجام شده، مشخص شد که خوردن روزانه چند عدد پسته (به همراه یک رژیم غذایی کم‌چربی) می‌تواند به طور قابل توجهی سطح کلسترول LDL یا کلسترول بد خون را کاهش دهد. کاهش این نوع کلسترول به معنی باز ماندن شریان‌ها و عمل‌کرد بهتر قلب در خون‌رسانی است.

نقل قول از دکتر پنی کریس – اترتون: در تحقیقات ما نشان داده شد که پسته یک رژیم غذایی مناسب برای قلب است و می‌تواند احتمال بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد. لوتین معمولاً در سبزیجات سبز و میوه‌های رنگی پیدا می‌شود.

پسته نسبت به دیگر مغزها خاصیت غذایی زیادی دارد. لوتینی که در پسته وجود دارد مانع از جمع شدن کلسترول خطرناک در شریان‌ها می‌شود. در یک مطالعه، مقدار پسته مصرفی داوطلبان را افزایش دادند که نتایج بهتری را نشان داد.

پسته در اروپا، خاورمیانه و آسیا

برخی اعتقاد دارند که مردان در منطقه خاورمیانه و آسیا که مصرف پسته بیشتری دارند، از نظر قوت مردانگی و کیفیت اسپرم بهتر از مردان اروپایی هستند. یونانی‌ها و رومی‌ها نیز به این موضوع پی برده بودند و آن را به وجود پسته در غذای خود نسبت می‌دادند. این نشان می‌دهد که شناخت عمومی از خواص پسته می‌تواند به سلامتی افراد کمک کند.

خواص پسته برای سلامتی

برای حفظ سلامتی و تقویت قوای جنسی، می‌توانید از مخلوط یک فنجان پسته بو داده و بدون نمک و یک فنجان عسل طبیعی استفاده کنید. عسل با کیفیت بخرید و پسته و عسل را با هم مخلوط کنید. سپس آن‌ها را در مخلوط‌کن ریخته و تا به حالت سفت درآید مخلوط کنید.

این مخلوط را در یک لیوان بدون درپوش به مدت یک هفته در مقابل آفتاب قرار دهید. بهترین زمان برای تهیه این مخلوط تابستان است. پس از یک هفته، این اکسیر آماده است. هر روز صبح دو قاشق غذاخوری از این مخلوط را با ماست مصرف کنید و از نتایج مثبت آن مطمئن باشید. سعی کنید پسته را بیشتر به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

همچنین توصیه می‌شود در میان وعده‌ها هر روز یک مشت پسته بو داده و بدون نمک بخورید. این کار نه تنها به تقویت قوای جنسی کمک می‌کند بلکه باعث حفظ سلامتی قلب نیز می‌شود. پیشنهاد دیگر این است که مغز پسته را به سالاد یا پنیر کم چرب اضافه کنید و با انگور (در فصل انگور) میل کنید.

گاهی می‌توانید اگر در دسترس بود از شیرینی‌های میوه‌دار ترکی که محتوی پسته دارند، استفاده کنید. حتی با وجود شکر در این شیرینی‌ها، خواص مثبت پسته در کاهش کلسترول خون برطرف نمی‌شود. نتایج یک تحقیق در حیطه حیوانات نشان داد: عصاره هیدروالکلی صمغ پسته تاثیر مثبتی بر خواب‌آوری، کاهش اضطراب و شل کنندگی عضلات دارد.

استاد فارماکودینامی و سم‌شناسی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اثرات تزریق عصاره هیدروالکلی صمغ پسته را بر روی موش‌ها بررسی کرد و دریافت که این صمغ به طور موثری می‌تواند عضلات را شل کند و اضطراب را کاهش دهد.

در این پژوهش، اثر صمغ پسته بر حرکات و شل کنندگی عضلات با تست‌های خاصی مورد بررسی قرار گرفت. زمان خواب رفتن و مدت زمان خواب با امتحان‌های مناسب اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که صمغ پسته در دوز‌های مشخصی به طور معنی‌داری اثر خواب آوری و کاهش فعالیت حرکتی را داشته است.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که عصاره هیدروالکلی صمغ پسته می‌تواند به بهبود خواب، کاهش اضطراب و شلی عضلات کمک کند. این ترکیب ممکن است در کاهش مشکلاتی مانند انقباض‌های عضلانی، بی‌خوابی و اضطراب موثر باشد.

پسته یکی از محبوب‌ترین آجیل‌ها است و با وجود اندازه کوچک خود، سرشار از مواد مفید برای سلامتی است. در ادامه به بررسی خواص و مضرات این میوه خواهیم پرداخت.

عوارض جانبی خوردن پسته زیاد بر روی سلامتی (2 نکته مهم)

پسته یکی از اجزای اصلی آجیل در ایران به شمار می‌رود که پتاسیم آن برابر با پتاسیم موجود در پرتقال است. به دلیل داشتن مواد مغذی، این میوه اهمیت زیادی دارد. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، از مهم‌ترین مناطق تولید پسته در ایران هستند. در ایران چهار نوع پسته وجود دارد: فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی.جویدن جوشانده پوست و برگ درخت پسته می‌تواند به رفع درد و خارش مقعد کمک کند.

نحوه مصرف پسته

پسته را می‌توان به صورت خام و تازه یا خشک شده مصرف کرد. برای بهبود طعم این میوه، معمولاً آن را با آب و نمک تفت می‌دهند تا پسته شور تهیه شود.

در هر 100 گرم مغز پسته، مواد زیر وجود دارد:

  • مواد نشاسته‌ای: 15 گرم
  • آب: 2.5 گرم
  • پروتئین: 20 گرم
  • چربی: 54 گرم
  • کلسیم: 130 میلی‌گرم
  • فسفر: 500 میلی‌گرم
  • آهن: 5.7 میلی‌گرم
  • پتاسیم: 950 میلی‌گرم
  • ویتامین A: 230 واحد
  • ویتامین B1: 0.7 میلی‌گرم
  • ویتامین B3: 1.5 میلی‌گرم

separator line

خواص دارویی پسته

  • مصرف پسته به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند. همچنین برای آرامش و تنظیم ضربان قلب و کاهش کلسترول بد مفید است.
  • چون پسته دارای آهن است، می‌تواند به افرادی که کم‌خون هستند، کمک کند و آنها باید روزانه مقداری پسته بخورند.
  • پسته همچنین نیروی جنسی را تقویت می‌کند.
  • مغز و ذهن را تقویت می‌کند.
  • برای آرامش قلب و اعصاب مفید است.
  • برای بهبود عملکرد کبد، مصرف پسته توصیه می‌شود.
  • پسته به تقویت معده کمک می‌کند.
  • برای تسکین سرفه مفید است.
  • پسته می‌تواند اسهال‌های عادی و خونی را درمان کند.
  • جوشانده پوست درخت پسته برای رفع خارش اعضای تناسلی ولی زنان موثر است.
  • جوشانده پوست و برگ درخت پسته به کاهش درد و خارش مقعد کمک می‌کند.

پسته به دلیل داشتن مواد مغذی و ویتامین‌ها با کالری بالا، برای ورزشکاران، دانش‌آموزان، نوجوانان در حال رشد و زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود.

ادامه مصرف پسته در طولانی‌مدت می‌تواند به بهبود فشار خون، واکنش عروق به اضطراب و کنترل فشار قلب کمک کند. این میوه دارای طبیعتی گرم و خشک است و سرشار از پروتئین، نشاسته و مواد معدنی مثل پتاسیم و منیزیم است که نیازهای بدن را تامین می‌کند.

برخی پژوهشگران معتقدند که پروتئین موجود در پسته به اندازه‌ای است که می‌توان از آن به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات استفاده کرد. علاوه بر این، روی موجود در پسته در رشد سلول‌ها و بافت‌ها تاثیر زیادی دارد. وجود کلسیم و آهن در پسته همچنین باعث تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها و درمان کم‌خونی‌های ناشی از فقرآهن می‌شود.

خوردن پسته به تقویت حافظه و ذهن کمک می‌کند، اما اگر به دنبال لاغری هستید، باید در مصرف آن احتیاط کنید. برای متعادل کردن طبیعت گرم پسته، می‌توانید آن را با برگه زردآلو، هلو یا انار ترش مصرف کنید.

برخلاف خود پسته، پوست آن خاصیت سرد و خشک دارد و برای تقویت معده و قلب مفید است. همچنین می‌تواند به بهبود اسهال کمک کند. برای خوشبو کردن دهان و تقویت لثه‌ها، می‌توانید پوست تازه پسته را بجوید و مصرف کنید。

برای مدتی در دهان خود نگه دارید. دم کرده پوست سبز پسته می‌تواند حالت تهوع و استفراغ را از بین ببرد.


مضرات مصرف نادرست پسته

مغز پسته یکی از منابع خوب اسیدهای چرب مفید است، اما به کسانی که سطح تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی‌شود. همچنین، به دلیل دشواری هضم، خوردن آن برای معده مناسب نیست. مصرف زیاد پسته می‌تواند باعث گرمی بدن، کهیر و دانه‌های قرمز روی پوست شود. برای کاهش گرمی و خشکی بدن، می‌توانید از سرکه، انار ترش یا برگه‌های زردآلوی ترش استفاده کنید.

خوردن پسته برای افرادی که دارای ضعف و نارسائی کبد هستند و همچنین مبتلایان به بیماری‌های نقرس، دیابت و مشکلات کلیه مضر می‌باشد. مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد با مزاج گرم مناسب نیست.


خواص پوست سفید پسته

پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدگی مقعد مفید است. برای درمان این مشکل باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آن را در یک لگن بریزید و فردی که این مشکل را دارد به مدت چند دقیقه در آن بنشیند. این کار به تسکین درد و بهبود وضعیت کمک می‌کند.

separator line

روغن پسته

از مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگی به دست می‌آید که دارای خواص غذایی و درمانی است. این روغن به عنوان یک مرطوب کننده عالی شناخته می‌شود و به سرعت جذب پوست می‌شود بدون اینکه چسبندگی ایجاد کند و برای ماساژ صورت و بدن گزینه مناسبی است.

اسیدهای چرب امگا 6 موجود در روغن پسته به بهبود زخم‌های ناشی از جراحی کمک می‌کنند و از بروز چین و چروک دور چشم و صورت جلوگیری می‌کنند. همچنین، استفاده خوراکی از این روغن می‌تواند جنبه درمانی داشته باشد، به طوری که فسفر موجود در آن باعث تقویت هوش و حافظه می‌شود و اسیدفولیک آن به رشد و توسعه سیستم عصبی جنین کمک می‌کند.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا