عوارض جانبی مصرف بیش از حد کره (2 نکته مهم)

عوارض جدی مصرف بیش از حد کره
تریستا بست، یک متخصص تغذیه در Balance One Supplements، میگوید: «کره به دلیل اینکه چربی اشباع زیادی دارد، اگر خیلی از آن بخوریم، برای سلامت قلب ما خطرناک است.»
همچنین، یکی دیگر از مشکلات مصرف بیش از حد کره (و چربیهای اشباع شده) این است که میتواند باعث افزایش وزن و حتی چاقی شود، که این خود میتواند منجر به بروز مشکلات جدی سلامتی شود.
کره کالری بالایی دارد (تقریباً ۱۰۰ کالری در هر قاشق غذاخوری) و اگر زیاد از آن بخورید، ممکن است وزن شما زیاد شود.
همچنین میتواند باعث افزایش کلسترول بد LDL شود.
کره که چربی اشباع شده زیادی دارد، هر قاشق غذاخوری آن حدود هفت گرم چربی دارد که تقریباً یک سوم مقدار توصیه شده روزانه است. خوردن غذایی که چربیهای اشباع شده زیادی دارد، میتواند کلسترول LDL (بد) و HDL را بالا ببرد.
افزایش کلسترول LDL میتواند به سخت شدن شریانها کمک کند و آترواسکلروز (سخت شدن عروق) میتواند خطر لخته شدن خون، سکته مغزی و حملات قلبی را افزایش دهد.
می تواند منجر به بیماری قلبی شود
افزایش کلسترول LDL که به خاطر مصرف زیاد کره اتفاق میافتد، میتواند عوارض خطرناکی را به وجود آورد. کره به دلیل چربی اشباع شدهاش و در صورت مصرف زیاد میتواند باعث بیماری قلبی شود. کره، همراه با دیگر چربیهای اشباع شده، کلسترول LDL (کلسترول ناسالم) را بالا میبرد که میتواند شریانها را مسدود کند و به بیماری قلبی بینجامد.
Morgyn Clair، یک متخصص تغذیه، با ارتباط میان مصرف زیاد کره و بیماری قلبی همنظر است. او میگوید: «کره به خاطر چربی اشباع بالایی که دارد، برای سیستم قلبی عروقی خطرناک است.» چربی اشباع شده باعث تجمع پلاک در شریانها میشود و موجب کاهش جریان خون میشود. نیتجه این پلاکها میتواند حمله قلبی، بیماری قلبی و سکته باشد.
می تواند به توسعه چربی احشایی کمک کند
تحقیقات نشان میدهد که مصرف بیش از حد کره میتواند احتمال ایجاد چربی احشایی را افزایش دهد. مالوری تامپسون، متخصص تغذیه میگوید: «خوردن زیاد کره میتواند باعث ذخیره شدن چربی اضافی احشایی در شکم به علت سطوح بالای چربی اشباع شود.» چربی احشایی با افزایش چندین بیماری، از جمله بیماری قلبی، آلزایمر و دیابت نوع ۱، مرتبط است. میتواند باعث چاقی شود.
خوردن کره به افزایش وزن کمک میکند. کره بیش از ۱۰۰ کالری در هر قاشق غذاخوری دارد. وقتی مقدار زیادی از آن استفاده میکنید، به سرعت افزایش وزن ایجاد میشود، به ویژه اینکه بیشتر این کالریها از چربیهای اشباع شده است. چاقی میتواند منجر به مشکلات سلامتی دیگری مانند بیماری قلبی، دیابت و حتی برخی سرطانها شود.
نکته آخر این است که راههای بهتری برای افزودن طعم به غذاها بدون اینکه آنها را ناسالم کنید وجود دارد. روغن زیتون به اندازه کره کالری دارد، اما کلسترول رژیمی ندارد و چربی اشباع شده بسیار کمتری دارد و این باعث میشود گزینه بهتری باشد.
می تواند باعث افزایش تری گلیسیرید شود
لیزا ریچاردز، متخصص تغذیه و نویسنده رژیم غذایی کاندیدا، میگوید: «چربیهای اشباع در دمای اتاق جامد هستند و میتوانند کلسترول و تری گلیسیرید را افزایش دهند. افزایش این دو، خطر ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی را به طور قابل توجهی حساستر میکند. این به این دلیل است که کلسترول و چربی در گردش ممکن است باعث انسداد شریانها شوند که یک مشکل جدی برای سلامتی قلبی عروقی است.»
با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط است
طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ در مجله پزشکی Current Alzheimer Research، بین مصرف بیشتر چربیهای اشباع شده (مانند کره) و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل، ارتباطی مثبت وجود دارد.
محققان ۸۶۳۰ شرکتکننده را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که مصرف بیشتر چربیهای اشباع شده در رژیم غذایی با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل به ترتیب ۳۹% و ۱۰۵% مرتبط است.
منبع : رضیم