عوامل اصلی در فرسودگی و ساییدگی مینای دندان (2 نکته مهم)

ما در مجله رضیم اطلاعاتی درباره فرسودگی و ساییدگی مینای دندان آماده کردهایم. با ما همراه باشید.
فرسودگی و ساییدگی مینای دندان
مشکلات دهان و دندان امروزه یکی از معضلات شایع در بین مردم است. با اینکه با پیشرفت بهداشت، میزان خراب شدن و آسیب دیدن دندان کمتر شده، اما همچنان به دلیل عادات غذایی نادرست و نبود روشهای بهداشتی مناسب، مشکلات دندان باقیمانده است.
یک دندان سالم از دو بخش اصلی به نام “تاج و ریشه” تشکیل شده است. تاج، بخشی است که در دهان دیده میشود و ریشه، قسمتی است که درون استخوان فک قرار دارد. در حقیقت، دندان از سه لایه اصلی به نام مینا، عاج و پالپ یا مغز دندان تشکیل شده است.
دندان بافتهایی دارد که از آن حمایت میکنند. این بافتها شامل استخوان فک، لثه و الیاف نگهدارنده است. مینای دندان سختترین قسمت بدن از نظر استحکام است که تاج دندان را محافظت میکند و در واقع، همان چیزی است که ما در دهان میبینیم.
این لایه ضخامت متفاوتی دارد و در بعضی نقاط ممکن است تا سه میلیمتر برسد. بنابراین، قسمتی از تاج دندان که ما میتوانیم ببینیم و لمس کنیم، مینا نامیده میشود و اجزای دیگری از تاج در زیر مینا قرار دارند.
فرسایش دندان به معنای تحلیل رفتن مینای دندان به خاطر اسیدهایی است که در دهان وجود دارند. این فرایند شیمیایی باعث میشود دندانها آسیبپذیرتر شوند. نوشیدنیهای اسیدی مانند نوشابه، نوشیدنیهای ورزشی، نوشیدنیهای انرژیزا، آبمیوههای صنعتی و همچنین خوراکیهای ترش، دارای مقدار زیادی اسید هستند که به مینای دندان آسیب میزنند و دندانها را در معرض خطر جدی قرار میدهند.
عوامل دیگری مانند بیماری رفلاکس (بازگشت محتویات و اسید معده به گلو و دهان)، استفراغ مکرر (تماس اسید معده با دندانها) و کمبود فلوراید (که به حفظ استحکام مینا کمک میکند) نیز در فرسایش مینای دندان تأثیر دارند.
برای جلوگیری از فرسایش دندانها، بهتر است نیم تا یک ساعت بعد از خوردن یا نوشیدن چیزهای اسیدی، دندانهایتان را مسواک بزنید یا حداقل با آب بشویید. اگر بلافاصله بعد از این نوشیدنیها مسواک بزنید، ممکن است به مینای دندان آسیب بیشتری وارد کنید.
این به این دلیل است که مینای دندان وقتی با اسید نرم میشود، آسیبپذیرتر میگردد و مسواک زدن در این حالت میتواند مشکلات بزرگتری ایجاد کند. به همین دلیل، وقتی میخواهید نوشیدنیهای اسیدی مصرف کنید، بهتر است از نی استفاده کنید تا میزان تماس اسید با مینای دندان کمتر شود.
جویدن آدامسهای بدون قند نیز به شکل مثبت به تولید بیشتر بزاق کمک میکند و این امر به محافظت از مینای دندانها در برابر اسید کمک میکند.
آب آشامیدنی معمولاً حاوی فلوراید است. برای اینکه مقدار کافی فلوراید را دریافت کنید، میتوانید از خمیردندانها و دهانشویههای حاوی این ماده نیز استفاده کنید.
گردآوری: مجله اینترنتی رضیم