بیماری ها و درمان آنها

غذاهای مفید برای افراد مبتلا به آسم (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

خوراکی های مفید برای بیماران آسمی

آسم یک بیماری مزمن است که باعث التهاب و باریک شدن مجاری تنفسی می‌شود. این بیماری با علائمی مانند تنگی نفس، سرفه و خس‌خس سینه مشخص می‌شود و گاهی اوقات این علائم آنقدر شدید می‌شوند که فرد را از خواب بیدار می‌کنند یا ممکن است منجر به مشکل تنفسی خطرناک شوند.

خوراکی های مفیدی که به کنترل و درمان آسم کمک می‌کنند:

عسل:

  • عسل به ویژه عسل گندم سیاه که غنی از آنتی اکسیدان است، برای درمان سرفه مناسب است.
  • یک مخلوط از کمی عسل و آب گرم به کاهش خلط کمک می‌کند.
  • نوشیدن ترکیب یک چهارم قاشق مرباخوری عسل با یک فنجان چای هم مفید است.

ماهی چرب:

  • ماهی‌های چرب مانند ماهی تن، سالمون و ساردین که منبع خوبی از اسید چرب امگا۳ هستند، در درمان آسم کمک می‌کنند.
  • این ماهی‌ها را می‌توان حداکثر دو بار در هفته مصرف کرد.

موز:

  • مصرف موز باعث راحت‌تر شدن تنفس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که کودکانی که هفتگی یک بار موز مصرف می‌کنند، کمتر دچار خس‌خس سینه می‌شوند.
  • برای جلوگیری از حمله آسمی، می‌توانید موز رسیده را در ماهیتابه گرم کنید.
  • سپس کمی فلفل سیاه روی آن بپاشید و میل کنید تا راه‌های هوایی باز شوند.
  • این کار باعث می‌شود که تنفس برای فرد راحت‌تر شود.

سیر:

  • سیر برای بیماران آسمی مفید است و اغلب از آن استفاده می‌شود.
  • مخلوط کردن چند حبه سیر جوشانده شده با نیم پیمانه شیر می‌تواند در درمان آسم مؤثر باشد.
  • این ترکیب را ولرم و هر شب بنوشید.

کافئین:

  • برای تسکین موقت خس‌خس سینه، می‌توانید از نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه استفاده کنید.
  • افرادی که روزانه قهوه داغ می‌نوشند، بهتر می‌توانند حملات آسمی را کنترل کنند.
  • کافئین کمک می‌کند تا راه‌های هوایی گشاد شوند.

آب میوه‌های سالم:

  • نوشیدن آب میوه‌ها می‌تواند به جلوگیری از حملات آسم کمک کند. مثلاً، آب لیمو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
  • آب پرتقال سرشار از ویتامین C است که از سلول‌های دیواره‌های برونشیتی محافظت می‌کند.
  • آب میوه‌های غنی از فلاوانوئید مانند سیب، انگور و گلابی هم مفید هستند و آب زغال اخته برای تسکین ناراحتی‌های تنفسی مؤثر است.

فلفل قرمز:

  • کاپساسین موجود در فلفل قرمز به بهبود شرایط راه‌های هوایی و سینوزیت کمک می‌کند.

نخود بو داده:

  • نخود به دلیل پروتئین بالایی که دارد، به همراه یک لیوان شیر می‌تواند در باز شدن راه‌های تنفسی کمک کند.

انجیر:

  • مقداری انجیر را با آب سرد بشویید و سپس برای چند ساعت یا یک شب در آب خیس کنید و آب آن را بنوشید.

شلغم:

غذاهای مفید برای افراد مبتلا به آسم (2 نکته مهم)
  • از قدیم الایام شلغم خام برای درمان علائم آسم مانند تنگی قفسه سینه استفاده می‌شود.
  • آنتی اکسیدان‌های موجود در شلغم از آسیب به بافت ریه جلوگیری می‌کند.

انجیر خشک:

انجیر خشک نیز در درمان آسم بسیار مؤثر است.

منابع غنی از منیزیم:

  • بسیاری از بیماران آسمی کمبود منیزیم دارند.
  • منیزیم می‌تواند از اسپاسم عضلات جلوگیری کند یا آن را متوقف کند.

“`html

  • بنابراین رژیم غذایی پر از منیزیم می‌تواند برای افرادی که آسم دارند مفید باشد. منابع خوب منیزیم شامل مغزها، غلات، حبوبات، سبزیجات برگ سبز تیره، ماهی و گوشت قرمز هستند.
  • منابع غنی از سلنیوم:

    • کمبود سلنیوم به طور قابل توجهی می‌تواند خطر ابتلا به آسم را افزایش دهد.
    • سلنیوم به عنوان یک آنتی‌اکسیدان از آسیب به سلول‌ها، آسیب به کروموزوم‌ها و بروز سرطان جلوگیری می‌کند.
    • از منابع عالی سلنیوم می‌توان به مغزهای برزیلی، جگر، قلوه، نان تهیه شده از آرد کامل، ماهی خال‌مخالی، جوانه گندم، سبوس‌ها، ماهی تن، پیاز، گوجه‌فرنگی و کلم بروکلی اشاره کرد.

    خوراکی‌های حاوی ویتامین B6:

    • در بسیاری از افراد مبتلا به آسم کمبود ویتامین B6 دیده شده است.
    • این کمبود به این دلیل است که داروهایی که بسیاری از بیماران آسمی مصرف می‌کنند در جذب ویتامین B6 اختلال ایجاد می‌کنند.
    • اضافه کردن مکمل ویتامین B6 به رژیم غذایی می‌تواند تعداد حملات آسمی را کاهش دهد.
    • منابع ویتامین B6 شامل سیب‌زمینی، غلات صبحانه، نان، گوشت قرمز، ماهی، تخم‌مرغ، انواع لوبیاهای پخته، موز، مغزها و دانه‌ها به‌خصوص دانه آفتابگردان هستند.

    خوراکی‌های حاوی ویتامین B12:

    • اگر ویتامین B12 به مقدار کافی دریافت شود، می‌تواند واکنش‌های مربوط به آسم در افرادی که به مواد غذایی حاوی سولفیت‌ها حساسیت دارند را کاهش دهد.
    • منابع ویتامین B12 شامل تمام غذاهای حیوانی مانند گوشت، شیر، محصولات لبنی، ماهی، تخم‌مرغ و همچنین غذاهایی که با این ویتامین غنی شده‌اند مانند غلات صبحانه، عصاره مخمر و برخی جلبک‌ها مثل جلبک دریایی است.

    شربت زرشک:

    • هر 6 ساعت 2 قاشق غذاخوری از شربت زرشک بخورید.
    • طرز تهیه شربت زرشک: 500 گرم آب زرشک، 500 گرم آب سیب، 250 گرم آبلیمو و 500 گرم شکر را مخلوط کرده و بجوشانید تا قوام پیدا کند.

    سیب:

    • بیماران آسمی روزی یک عدد سیب با غذا بخورند.

    چند ترکیب گیاهی مفید برای کنترل و درمان آسم:

    1. یک قاشق چای‌خوری عسل، پودر زنجبیل و فلفل سیاه یکی از روش‌های مؤثر برای مقابله با آسم است.
    2. افزودن عسل و روغن‌زیتون به شیر گرم می‌تواند به کاهش حملات آسم کمک کند.
    3. چند عدد خرما را همراه با شیر گرم صبح‌ها یا شب‌ها بخورید.
    4. نوشیدن نصف لیوان جوشانده شنبلیله همراه با آب زنجبیل یک درمان طبیعی بسیار عالی برای این بیماری است.
    5. از دیگر روش‌های مؤثر برای درمان این بیماری، استفاده از چای زنجبیل به همراه آبلیمو است.
    6. بوییدن و خوردن میوه‌های خوشبو مانند به، خربزه، موز برای این افراد مفید است، همچنین بوییدن گل‌های خوشبو و عطرهای طبیعی نیز برای این بیماران سودمند است.
    7. به گفته متخصصان طب سنتی، خواب زیاد و مصرف میوه‌هایی با طبع سرد مانند نارنگی و پرتقال برای بیماران آسمی ممنوع است.
    8. افرادی که آسم آنها به دلیل بیماری قلبی است، بهتر است سوپی از مخلوط ماش و جو پوست‌کنده، روغن بادام، کدو، اسفناج و گوشت بزغاله تهیه کنند و به طور گاه به گاه مصرف کنند.
    9. جویدن یا مضغ کردن سقز با عسل و همچنین خوراکی زیره سبز به طور مرتب برای بیماران آسمی مفید است.
    10. بهتر است مویز و شنبلیله را به یک نسبت ترکیب کرده (مثلاً 100 گرم مویز و 100 گرم شنبلیله) و با سه برابر وزن آنها آب بجوشانید تا خوب له شود. سپس صاف کرده و با عسل قوام دهید و روزی حدود یک استکان مصرف کنید.
    11. یک قاشق غذاخوری آب پیاز و 2 قاشق غذاخوری آبلیمو را در یک لیوان آب مخلوط کرده و میل کنید.
    12. روزانه سه عدد لیموشیرین همراه با کمی آب پیاز بخورید.

    دیگر خوراکی‌های مضر برای بیماران آسمی:

    • مصرف غذاهای تند و سرخ‌کرده، میوه‌هایی مانند نارنگی، پرتقال، هندوانه و خیار و به طور کلی میوه‌هایی که طبع سرد و تر دارند، برای بیماران آسمی مضر است.
    • این بیماران باید از نوشیدنی‌های سرد و آب پرهیز کنند.
    • “““html

    • بیماران آسمی باید از یخ خوردن پرهیز کنند.
    • این افراد باید از مصرف غذاهای داغ خودداری کنند.
    • خوردن سرکه توصیه نمی‌شود.
    • بهتر است توت‌فرنگی را کم مصرف کنند.
    • از مصرف شکر، نمک و آب کلرینه شده بپرهیزید. به خاطر داشته باشید که بسیاری از غذاهای آماده، نمک و شکر دارند.
    • بعضی افراد به مواد غذایی خاصی مثل شیر، گندم، ذرت، نشاسته، بادام زمینی، سویا و تخم‌مرغ حساسیت دارند و این مواد می‌توانند علائم آسم را تشدید کنند. بهتر است برای مدتی این مواد را مصرف نکنید تا ببینید کدام یک برای شما مشکل‌ساز است.
    • اگر معده حساسی دارید، از غذاهایی که ایجاد نفخ می‌کنند کمتر استفاده کنید، مثل: مارچوبه، لوبیاهای مختلف، کلم بروکلی، گل کلم، کلم برگ، کلم دکمه‌ای، نوشیدنی‌های گازدار، خیار، خربزه، سیر، پیاز خام، نخود، لپه، فلفل‌های مختلف، ترب، سوسیس، غذاهای ادویه‌دار و شلغم.

    همچنین بخوانید:


    نکات مهم درباره خواب مناسب برای بیماران آسمی

    1. بیماران آسمی باید از خوابیدن به پشت و دراز کشیدن طاق باز خودداری کنند، زیرا این کار می‌تواند درد آنها را افزایش دهد.
    2. خوابیدن بعد از غذا برای این بیماران مناسب نیست، چون می‌تواند باعث ایجاد مشکل در هضم غذا و تشدید بیماری شود. همچنین، به آن‌ها توصیه می‌شود که از استحمام زیاد بخصوص بعد از غذا پرهیز کنند.

    توصیه های مهم:

    • به پُرخوری و خوردن همزمان غذاها توجه کنید.
    • قبل از اینکه خیلی خسته یا گرسنه شوید، غذا بخورید.
    • در طول روز به اندازه کافی آب و مایعات بنوشید.
    • هنگام غذا خوردن، تنفس کنید و اگر نیاز به استراحت دارید خوردن را متوقف کنید. آرامش داشته باشید هنگام غذا خوردن.
    • یکی از بهترین روش‌های طبیعی برای درمان آسم، انجام ورزش‌های تنفسی به صورت روزانه است. ورزش سطح دی اکسید کربن خون را افزایش می‌دهد و در نتیجه مجاری تنفسی را شل می‌کند.
    • اگر دچار حملات مکرر آسم می‌شوید، بهتر است از استعمال دخانیات پرهیز کنید، چون دود آن‌ها مجاری تنفسی را تحریک می‌کند.
    • برای بهبود عملکرد ریه، افراد مبتلا به آسم باید با ورزش و تغذیه مناسب وزن خود را کاهش دهند. برای پیشگیری از حملات آسم، حتماً قبل از ورزش بدن را گرم کنید. اضافه وزن روی همه سیستم‌های بدن، از جمله ریه، تأثیر منفی دارد.

    سایت رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا