تغذیه سالم

غذاها و خوراکی های مفید برای آنفولانزا (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

مقوی ترین و مفیدترین مواد غذایی برای درمان آنفولانزا

رژیم غذایی مناسب برای آنفولانزا برای کمک به سیستم ایمنی شما و مبارزه با این ویروس بسیار مهم است. پرهیز از بعضی مواد غذایی و خوردن غذاها و خوراکی های خاصی به درمان سریع آنفولانزا کمک زیادی می کند.

وقتی بدن شما روزها یا حتی هفته ها با علائم آنفولانزا مبارزه می کند، رژیم غذایی شما عامل مهم تری در کمک به درمان آنفولانزا می شود. ممکن است فردی که آنفولانزا دارد نتواند زیاد چیزی بخورد اما خوراکی ها و غذاهایی هستند که به بهبود حال سریع تر بیمار کمک می کند.

عامل این بیماری مسری و عفونی، ویروس آنفولانزا است. خوردن غذاهای مقوی، خوراکی های مغذی و نوشیدن مقدار زیادی از مایعات می تواند بدن را قوی نگه دارد و به آن رطوبت رسانی کند و در نتیجه درمان آنفولانزا را سریع تر کند.

ما در این مقاله طبق مشاهدات علمی خوراکی و غذاهای مفید برای آنفولانزا و مواد غذایی مضر برای این بیماری را معرفی کرده ایم.

چه غذاهایی برای درمان آنفولانزا خوب است ؟

حتی وقتی مریض نباشید برای قوی نگه داشتن بدنتان به پروتئین نیاز دارید. بدن شما از پروتئین برای تقویت و حفظ مواد مقوی و مغذی که بدنتان دارد استفاده می کند. گوشت کم چرب، گوشت ماکیان، ماهی، لبنیات، تخم مرغ، دانه ها و تخمه ها منابع خوبی از پروتئین هستند.

تحقیقات پزشکی نشان داده غذاهای زیر می تواند از کاهش علائم آنفولانزا جلوگیری کند.

سوپ مرغ بهترین غذا برای درمان آنفولانزا

تحقیقی روی 2000 نفر نشان داد مواد غذایی استفاده شده در سوپ مرغ با التهاب در بدن مقابله می کند و واکنش های التهابی را در بدن کاهش می دهد. در نتیجه، سوپ مرغ به پاک کردن خلط ها از بینی، مسیر تنفسی و بهبود علائم آزاردهنده دیگر در دستگاه تنفسی کمک می کند.

یک تحقیق آزمایشگاهی دیگر هم ثابت کرد سوپ مرغ دارای خواصی است که می تواند علائم آنفولانزا را در سینه و سر شما بهبود بخشد. سوپ های دیگر از جمله سوپ های گیاهخواری یا وگان هم همین تاثیر را دارند.

از آنجایی که سوپ ها می توانند مقوی، آسان هضم و آماده کردن آن حتی در بیماری هم آسان باشد و چون حاوی آب و برای افزایش رطوبت رسانی به بدن مفید هستند از بهترین غذاها برای آنفولانزا هستند.

خاصیت سیر برای درمان آنفولانزا

خواص ضد ویروسی و ضد میکروبی سیر به محافظت از سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مصرف سیر در زمان سرماخوردگی و آنفولانزا به مبارزه با عفونت ها کمک می کند.

در تحقیقی در سال 2014 روی 146 بیمار نشان داده شد افرادی که هر روز یک مکمل سیر را تا 3 ماه مصرف کردند نسبت به کسانی که دارویی مسکن و کم اثر مصرف کرده بودند کمتر سرما خوردند. خوردن غذاهای حاوی مقدار زیادی سیر می تواند به مبارزه سیستم ایمنی بدن با عفونت ها کمک زیادی کند.

غذاهایی با ویتامین C بالا

میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین C به محافظت از سیستم ایمنی بدن کمک می کند. موارد زیر بیشترین مقدار ویتامین C را دارند:

  • فلفل های شیرین یا تند با هر رنگی
  • پرتقال و آب پرتقال
  • گریپ فروت
  • کیوی

بسیاری از میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین C منبع فوق العاده ای از فلاونوئیدها است که ترکیباتی بسیار مفید برای سلامتی هستند. تحقیقات نشان داده فلاونوئیدهای یافته شده در پوست نرم و سفید مرکبات مثل گریپ فروت، پرتقال و لیموها می تواند سیستم ایمنی را تقویت کنند.

این ترکیبات همچنین می توانند عفونت دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش دهد. علاوه بر موارد قبلی، این چند مورد هم منابع خوبی از ویتامین C و فلاونوئیدها هستند:

غذاها و خوراکی های مفید برای آنفولانزا (2 نکته مهم)
  • مرکبات دیگر مثل لیموها
  • توتهای قرمز و بنفش و بلوبری
  • انگور قرمز و بنفش
  • کلم بروکلی خام
  • سبزیجات خام دیگر با برگ های سبز

تاثیر زنجبیل در درمان آنفولانزا

زنجبیل می تواند در درمان حالت تهوع آنفولانزا مفید باشد. خواص زنجبیل می تواند گوارش و تخلیه معده در موارد خاص را آسان کند. یک بررسی نشان داده زنجبیل برای رفع مشکلاتی مثل تهوع

“`

تحقیقات نشان می‌دهند که زنجبیل در کاهش حالت تهوع صبحگاهی و همچنین تهوع ناشی از شیمی‌درمانی موثرتر از دارونماها است. همچنین، زنجبیل می‌تواند به کاهش دفعات استفراغ و شدت حالت تهوع در دوران بارداری کمک کند. زنجبیل تازه خرد‌شده یا پودر زنجبیل می‌تواند به عنوان چاشنی خوشمزه برای سوپ، خورشت و دیگر غذاها استفاده شود. دمنوش زنجبیل که با لیمو و عسل ترکیب می‌شود هم می‌تواند یک نوشیدنی مفید برای درمان آنفولانزا باشد.

اهمیت مصرف سبزیجات در درمان آنفولانزا

سبزیجات برگ‌دار سرشار از فیبر هستند که به بهبود گوارش کمک می‌کنند. این سبزیجات همچنین مواد مغذی مهمی مانند ویتامین C، آهن و فولیک اسید دارند که برای تقویت سیستم ایمنی بسیار حیاتی هستند. به علاوه، سبزیجات برگ‌دار خواص ضد میکروبی و ضد التهابی دارند که می‌تواند به درمان آنفولانزا کمک کند.

شما می‌توانید به راحتی سبزیجات برگ‌دار را به سوپ‌ها یا خورشت‌ها اضافه کنید، یا به‌طور جداگانه در کنار غذاهای دیگر میل کنید. برخی از این سبزیجات شامل موارد زیر هستند:

  • کلم
  • اسفناج
  • برگ چغندر
  • کولارد (کلم سبز)

خاصیت بلغور جو دو سر برای آنفولانزا

بلغور جو دو سر سیر کننده، آسان برای تهیه و منبع خوبی از فیبر است. فیبر پروبیوتیک در جو می‌تواند به تغذیه باکتری‌های مفید در بدن کمک کند. اضافه کردن یک موز به بلغور جو دو سر علاوه بر اینکه منبعی از ویتامین‌ها و پتاسیم است، به میزان فیبر مصرفی شما هم اضافه می‌کند.

این ترکیب می‌تواند به کاهش علائم آنفولانزا بسیار کمک کند، زیرا علائم مانند تب، اسهال و استفراغ به دلیل کمبود پتاسیم و الکترولیت‌ها رخ می‌دهند.

غذاهای سبک و ساده

آنفولانزا می‌تواند باعث حالت تهوع شود و غذاهای سنگین به این حال بدتر کمک می‌کنند. خوردن غذاهای سبکی مانند نان تست یا برنج قهوه‌ای می‌تواند راحت‌تر باشد. ترکیب نان تست یا برنج قهوه‌ای با سوپ یا غذاهای ساده پخته‌شده با سبزیجات می‌تواند مواد مغذی لازم برای بدن را تامین کند. سس سیب هم می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد.

تاثیر مصرف ماست برای درمان آنفولانزا

خوردن ماست حاوی باکتری‌های فعال می‌تواند به درمان آنفولانزا کمک کند. ماست همچنین منبع خوبی از پروتئین است. یک تحقیق در سال 2011 نشان داد که ماست تخمیر شده می‌تواند با ویروس آنفولانزا در موش‌ها مقابله کند. اما برای اثبات این اثر در انسان‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که لبنیات ممکن است در برخی افراد تولید مخاط را افزایش دهند و این می‌تواند علائم آنفولانزا را تشدید کند. غذاهای تخمیرشده دیگر مانند کلم شور تخمیری و ماست‌های گیاهی گزینه‌های خوبی هستند که حاوی باکتری‌های فعال و خوراکی‌های مفید برای آنفولانزا هستند.

مایعات

آب‌رسانی به بدن از جمله مهم‌ترین عواملی است که فرد می‌تواند برای درمان آنفولانزا انجام دهد. برخی از نوشیدنی‌های مفید برای درمان آنفولانزا عبارتند از:

  • آب : کلیه‌ها برای دفع و پاکسازی بدن از مواد مضر به آب نیاز دارند. نوشیدن مقدار کافی آب به سرعت در درمان آنفولانزا کمک می‌کند.
  • آب نارگیل : آب نارگیل غنی از پتاسیم، سدیم و کلرید است. نوشیدن آب نارگیل می‌تواند به جایگزینی الکترولیت‌های از دست رفته در مواقعی که فرد استفراغ، عرق می‌کند یا اسهال دارد، کمک کند.
  • آب گرم با عسل، لیمو و زنجبیل : زنجبیل در این نوشیدنی می‌تواند حالت تهوع ناشی از آنفولانزا را کاهش دهد.
  • آب پرتقال : آب پرتقال مخصوصاً با پالپ، سرشار از ویتامین C و فولیک اسید است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و بهبودی را تسریع می‌کند.
  • دمنوش‌های گرم بدون کافئین : دمنوش‌های گرم بدون کافئین با عسل می‌توانند گلو را تسکین دهند و نوشیدنی‌های گرم بهتر از نوشیدنی‌های سرد در باز کردن مجاری گلو عمل می‌کنند.

اهمیت پروتئین برای درمان آنفولانزا

سازمان خوراک و دارو توصیه می‌کند که بزرگسالان روزانه 50 گرم پروتئین مصرف کنند (اگرچه این مقدار بسته به نیاز کالری هر فرد ممکن است متغیر باشد). خانم‌ها نیز در دوران بارداری و شیردهی به پروتئین بیشتری نیاز دارند.

غذاهای حاوی پروتئین می‌توانند بدن را با مواد مغذی مانند ویتامین‌های B6 و B12 تأمین کنند که هر دو به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کنند.

“`html

ویتامین B6 در غذاهای پر پروتئینی مثل گوشت بوقلمون و لوبیا، سیب زمینی، اسفناج و دانه‌های غلات غنی شده موجود است. همچنین، گوشت، شیر و ماهی هم ویتامین B12 دارند که این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

مواد معدنی مانند سلنیوم و زینک نیز می‌توانند سیستم ایمنی شما را قوی‌تر کنند. این مواد در غذاهای پرپروتئین مانند لوبیاها، مغزها، گوشت گاو و گوسفند و ماکیان پیدا می‌شوند.

غذاهای ضدعفونی‌کننده

گلوتاتیون به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و در مبارزه با عفونت‌ها موثر است. شما می‌توانید این آنتی‌اکسیدان قوی را با خوردن قسمت‌های قرمز و آبدار نزدیک به پوست صیفی‌جات به بدنتان بدهید. همچنین می‌توانید این ترکیب را در کلم‌ها از جمله کلم سبز، بروکلی و کلم پیچ پیدا کنید.

نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های مضر برای آنفولانزا

برخی از نوشیدنی‌ها و غذاهای مضر برای آنفولانزا ممکن است روند بهبود شما را کند کنند. این موارد شامل:

  • الکل: الکل می‌تواند موجب کم آبی بدن شود و عملکرد سیستم ایمنی را کاهش دهد.
  • غذاهای فرآوری شده: این غذاها معمولاً دارای نمک زیاد هستند که می‌تواند آب بدن را کم کند یا اگر شیرین باشند، شکر آن‌ها ممکن است التهاب بدن را افزایش دهد.
  • غذاهای چرب: مصرف این غذاها می‌تواند روند گوارش را کند کند و زمان بیماری آنفولانزا توصیه نمی‌شود.
  • لبنیات: لاکتوز موجود در لبنیات می‌تواند سخت‌هضم باشد. اگر بعد از مصرف لبنیات دچار حالت تهوع شدید یا احساس کنید مخاط زیادی در بدن‌تان تولید می‌شود، بهتر است تا بهبود علائم آنفولانزا از آن‌ها پرهیز کنید.
  • خوراکی‌های ترد: کراکر و دیگر خوراکی‌های ترد ممکن است گلو را زخم کنند و باعث بدتر شدن درد گلو و دهان شوند.

یک سیستم ایمنی قوی با تغذیه مناسب می‌تواند بهتر با عفونت‌ها مقابله کند. زمانی که آنفولانزا شما درمان شد، رژیم غذایی‌تان را با غذاهای متنوع، میوه‌ها و سبزیجات رنگی و حبوبات پر کنید. این مواد غذایی سرشار از مواد شیمیایی گیاهی و ترکیبات طبیعی هستند که به سلامت شما کمک زیادی می‌کنند.

نکات دیگر برای بهبود آنفولانزا

  1. اگر شخصی علائم خفیف تا متوسط آنفولانزا را دارد، باید در خانه بماند و خوب استراحت کند.
  2. استراحت در خانه حداقل 24 ساعت تا زمانی که تب شما پایین بیاید، ضروری است.
  3. افراد زیر 18 سال نباید برای رفع علائم آنفولانزا از آسپرین استفاده کنند چون این دارو می‌تواند باعث بروز سندرم ری شود، که یک اختلال نادر است.
  4. پرش از تماس فیزیکی با دیگران می‌تواند از سرایت آنفولانزا جلوگیری کند.
  5. عدم استعمال سیگار و دخانیات دیگر می‌تواند به بهبودی سریع‌تر آنفولانزا کمک کند. سیگار کشیدن در زمان آنفولانزا ممکن است علائم را بدتر کند و بهبودی را به تاخیر بیندازد.
  6. استفاده از داروهایی مانند استامینوفن می‌تواند به کم کردن تب و کاهش دردهای شما در این بیماری کمک کند.

چه زمانی برای درمان آنفولانزا به پزشک مراجعه کنیم؟

هر کسی اگر نگران علائم خود است، باید با پزشک مشورت کند، به ویژه اگر جزء این گروه‌ها باشد:

  • افراد بالای 65 سال
  • نوزادان یا کودکان کوچک
  • زنان باردار
  • افراد با بیماری‌های جدی دیگر

این افراد باید برای جلوگیری از مشکلات بیشتر، ظرف 2 روز به دنبال درمان آنفولانزا باشند. پزشک احتمالاً برای شما داروهای ضد ویروسی تجویز خواهد کرد.

خلاصه

غذاهای مغذی و نوشیدنی‌های خاص می‌توانند به بهبود شما کمک کنند و از سیستم ایمنی بدن محافظت کنند یا به بدن در مبارزه با التهاب یاری رسانند. برعکس، غذاها و نوشیدنی‌های دیگر ممکن است باعث طولانی‌تر شدن روند آنفولانزا شوند.

لبنیات و غذاهای چرب که هضم آن‌ها دشوار است، می‌توانند حالت تهوع را در آنفولانزا افزایش دهند. الکل نیز می‌تواند موجب کم آبی بدن شود.

اگر علائم شدید آنفولانزا بروز کرد، حتما به پزشک مراجعه کنید. برخی افراد در معرض خطر بیشتری از علائم شدیدتر و عوارض آنفولانزا هستند. اگر جزء این گروه‌های در خطر هستید، حتی در صورت بروز علائم خفیف، باید به پزشک مراجعه کنید.

ترجمه شده در مجله اینترنتی رضیم

بیشتر بخوانید:

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا