تغذیه سالم

فرق اصلی بین کنجد سیاه و کنجد سفید در چیست ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

تفاوت کنجد سیاه و سفید

تفاوت کنجد سیاه و سفید به نوع آنها بستگی دارد، گرچه روش تولیدشان در کارخانه هم می‌تواند رنگ‌های مختلفی مثل سفید، قهوه‌ای و سیاه ایجاد کند. در اینجا به تفاوت‌های این نوع کنجدها و کاربردهایشان می‌پردازیم.

برخی افراد بر این باورند که کنجد سیاه یا کنجدهای دیگر رنگ‌ها، کامل هستند، یعنی پوست بیرونی‌شان حفظ شده، در حالی که کنجد سفید یا معمولی، بدون پوست است. این تصور تا حدی درست است؛ اما باید به یاد داشته باشید که بعضی از کنجدهای با پوست هم ممکن است رنگ سفید یا سفید مایل به زرد داشته باشند، به همین دلیل تشخیص کنجدهای پوست‌کنده سخت می‌شود. بهترین راه این است که بسته‌بندی محصول را به‌دقت بررسی کنید تا بفهمید که کنجد پوست‌کنده است یا با پوست.

کنجد با پوست معمولا تردتر است و نسبت به کنجدهای بدون پوست که نرم‌تر و نسبتا سفید هستند، عطر و طعم قوی‌تری دارد. اما تفاوت میان کنجد با پوست و بدون پوست فقط به ظاهر و طعم محدود نمی‌شود؛ این دو نوع کنجد از نظر ارزش غذایی و مواد مغذی نیز تفاوت‌های زیادی دارند.

فرق کنجد سفید با سیاه

کنجد خام سفید

کنجد انواع مختلفی دارد، می‌توانند سفید، سیاه و یا حتی قهوه‌ای باشند. در میان اینها، کنجد سفید آهن بیشتری دارد. حالا به خواص مهم کنجد می‌پردازیم.

افرادی که مبتلا به دیابت هستند، می‌توانند با مصرف کنجد از پیشرفت بیماری‌شان جلوگیری کنند زیرا کنجد سرشار از منیزیم است. این افراد می‌توانند از روغن کنجد برای کاهش فشار خون نیز استفاده کنند.

کنجدهای سیاه برای کسانی که دچار کم‌خونی هستند بسیار مفید است، به ویژه خانم‌هایی که در دوره قاعدگی خون زیادی از دست می‌دهند.

خواص کنجد سفید

کنجد گیاهی است از خانواده دولپه‌ای‌ها که به دسته کنجدها تعلق دارد. این گیاه یک‌ساله است و ارتفاعش به یک متر می‌رسد. گل‌های آن سفید یا قرمز هستند و به صورت تک‌تک در کناره برگ‌های انتهایی ساقه ظاهر می‌شوند. میوه‌اش کپسولی است که حاوی دانه‌های کوچک و بیضی شکل می‌باشد. دانه‌های کنجد به دلیل داشتن روغن قابل استخراج، قسمت اصلی مورد استفاده از گیاه هستند.

  • کنجد سفید نرم‌کننده معده و روده است.
  • کنجد سفید ضد بیماری رماتیسم می‌باشد.
  • کنجد سفید فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.
  • کنجد سفید سوزش ادرار را برطرف می‌کند.
  • کنجد سفید می‌تواند اسهال خونی را درمان کند.
  • کنجد سفید برای مشکلات کیسه صفرا مفید است.
  • کنجد سفید برای سرفه خشک و تنگی نفس مفید است.
  • کنجد سفید به رفع گرفتگی صدا کمک می‌کند.
  • کنجد سفید برای درمان قولنج موثر است.
  • کنجد سفید باعث افزایش وزن می‌شود.
  • کنجد سفید برای تقویت نیروی جنسی موثر است.
  • کنجد سفید به رشد مو و سیاهی موی سر کمک می‌کند.

تفاوت کنجد خام و معمولی

کنجد سفید بهتره یا سیاه

کنجد سیاه

کنجد سیاه منبع بسیار خوبی از مواد معدنی و ریزمغذی‌ها است. بدن شما به مقدار کمی از ریزمغذی‌ها نیاز دارد در حالی که به ماکرومینرال‌ها (عناصر درشت) به میزان بیشتری نیاز دارد. مصرف بیشتر عناصر درشت مانند کلسیم و منیزیم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند فشار خون بالا را کاهش دهد.

برخی از ریزمغذی‌های موجود در کنجد سیاه، به ویژه آهن، مس و منگنز، برای تنظیم متابولیسم، عملکرد سلولی و بهبود سیستم ایمنی و همچنین انتقال اکسیژن در بدن بسیار مهم هستند.

بیش از نیمی از دانه کنجد از چربی تشکیل شده و به همین دلیل کنجد، منبع خوبی از چربی‌های مفید برای سلامتی است. شواهد علمی جدید نشان می‌دهند که جایگزین کردن این چربی‌ها با چربی‌های مضر می‌تواند به سلامتی شما کمک کند.

“““html

جایگزینی غذاهای پرچرب با غذاهایی که چربی‌های غیراشباع دارند می‌تواند شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

فرق اصلی بین کنجد سیاه و کنجد سفید در چیست ؟ (2 نکته مهم)

کنجد سیاه و سفید چه تفاوتی دارند؟

دانه کنجد پوسته‌ای بسیار نازک دارد که اگر این پوسته را جدا کنیم، رنگ دانه سفید می‌شود.

یک نوع کنجد هم وجود دارد که از ابتدا رنگش سفید است. اگر این نوع را بپوشانید، رنگش بسیار سفیدتر خواهد شد.

کنجد سفید کمی کرم ماننده است و اگر پوسته‌اش را جدا کنید، رنگ آن خیلی سفیدتر می‌شود.

دانه‌های کنجد قهوه‌ای هم اگر پوسته‌شان را بگیرید، رنگشان سفید خواهد شد.

فرق انواع کنجد خام و پخته

فرق کنجد با پوست و بدون پوست

تفاوت طعم در انواع کنجد

تفاوت طعم بین کنجدهای قهوه‌ای، سیاه و سفید بسیار کم است، اما کنجد سیاه یک تلخی خیلی جزئی دارد.

مزه کنجد معمولاً خیلی ملایم است. برای بهتر شدن طعم و ماندگاری بیشتر، معمولاً کنجد را بو می‌دهند. همچنین، افزودنی‌ها هنگام تفت دادن یا بو دادن کنجد می‌توانند طعم آن را تغییر دهند.

تفاوت خواص انواع کنجد

اکثر انواع کنجد خواص مشترکی دارند، اما کنجد پوست کنده (کنجد سفید) فیبر کمتری دارد و وجود چربی‌های غیراشباع در آن می‌تواند باعث شود در معرض هوا اکسید شود و ترکیب ناسالمی ایجاد کند.

به همین دلیل توصیه می‌شود از کنجد پوست کنده استفاده نشود.

موارد استفاده کنجد

بهترین روغن کنجد از فشردن کنجد سیاه به دست می‌آید که سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و اجزاء مفید برای سلامتی است.

اما در آشپزخانه بیشتر از کنجد سفید و قهوه‌ای استفاده می‌شود که غالباً به صورت بو داده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دانه‌های کنجد در شیرینی‌پزی‌ها و نانوایی‌ها بسیار رایج هستند و همچنین در تهیه انواع مختلف سس‌ها از کنجد استفاده می‌شود.

یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌ها در ایران، حلوا ارده است که با کنجد تهیه می‌شود.

فرق کنجد سفید و سیاه

تفاوت خواص کنجد سفید و سیاه

کنجدهای سیاه و سفید

کنجدهای سیاه، که یکی از انواع کنجد هستند، برای شما شناخته‌شده هستند. بعضی از کاربردهای کنجد بستگی به رنگ آن دارد. اینکه کنجد سفید باشد یا سیاه، در مصارف این دانه روغنی نقش مهمی دارد.

به همین دلیل کنجدهای سیاه به صورت پوست کنده و سفید شده در بعضی موارد استفاده می‌شود. در اینجا، کنجدهای سفید به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند؛ یکی کنجدهای که واقعاً سفید هستند و دیگری کنجدهای سیاهی که پوست آنها جدا شده است.

تفاوت بین کنجد سیاه و کنجد معمولی چیست؟

خواص این دو نوع کنجد تقریباً یکسان است، اما طعم و مزه آن‌ها متفاوت است. دانه‌های کنجد سیاه با طعم و بوی کمی قوی‌تر نسبت به دانه‌های کنجد معمولی شناخته می‌شوند. تفاوت بزرگ این دو نوع خوراکی در این است که دانه‌های سیاه کنجد دارای پوسته هستند، در حالی که دانه‌های سفید کنجد پوسته‌شان حذف شده است.

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا