تغذیه سالم

فرق کاهو معمولی با کاهو پیچ : کدام نوع بیشتر ماندگار است ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

تفاوت کاهو پیچ و کاهوی معمولی چیست؟

کاهو پیچ که به عنوان کاهو چینی هم شناخته می‌شود نوعی از کاهو است که بخاطر طعم ملایم و بافت تردش، محبوبیت زیادی دارد. رنگ این کاهو سبز کمرنگ است و به شکل کلم گرد می‌باشد. این نوع کاهو شبیه کاهو معمولی نیست و بیشتر به سبزیجاتی مانند گل کلم شباهت دارد.

کاهو یکی از سبزیجاتی است که باید در چند روز پس از خرید استفاده شود. هرچقدر برگ‌های آن تازه‌تر باشند، مواد مغذی بیشتری دارند و اگر مدت بیشتری بمانند، رنگ‌شان تغییر کرده و طعم تلخی می‌گیرند. برای نگهداری کاهوی شسته و خشک‌شده، بهتر است آن را در یک کیسه پلاستیکی ضد هوا گذاشته و در یخچال قرار دهید.
کاهو پیچ نسبت به کاهوهای دیگر ماندگاری بیشتری دارد و می‌توانید تا یک هفته آن را در یخچال نگه‌داری کنید.

کاهوها، به ویژه انواع مختلف آن، منبع خوبی از فیبر هستند و به عنوان غذایی سیر کننده به همه افراد، به خصوص کسانی که رژیم غذایی دارند و می‌خواهند وزن کم کنند، توصیه می‌شود.
هرچقدر کاهو سبزتر باشد، ارزش غذایی‌اش نیز بیشتر است، به ویژه در مورد میزان منیزیم، بتاکاروتن (ماده‌ای که به ویتامین A تبدیل می‌شود)، و ویتامین K. بنابراین، از نظر تغذیه‌ای، مصرف کاهوهای با برگ تیره بهتر است.

در کل، کاهوهای پیچ معمولاً رنگ سبز تیره‌ای ندارند، در حالی که کاهوهای معمولی، به خصوص برگ‌های بیرونی‌شان، سبزتر هستند. به‌طور کلی، خوراکی‌هایی که فیبر بالایی دارند، ممکن است باعث نفخ شوند و کاهو نیز یکی از این مواد است.

اگر مصرف کاهو باعث ایجاد نفخ و دل‌درد نشود، مشکلی ندارد؛ اما بسیاری از افراد به دلیل مشکلات گوارشی نمی‌توانند حجم زیادی از مواد نفاخ مصرف کنند. این افراد بهتر است مصرف فیبرها را محدود کنند یا بعد از خوردن آن‌ها از موادی مانند عرق نعناع یا دمنوش‌های گیاهی که خاصیت ضدنفخ دارند، استفاده کنند تا دچار مشکل نشوند.

کدام نوع کاهو بهتر است: کاهوی با برگ‌های گرد یا معمولی؟ و کاهو شامل چه ویتامین‌هایی است؟

1- کاهوی پرورشی و صنعتی که در سالاد استفاده می‌شود، شامل کاهوی گرد (Head Lettuce) و کاهوی ایرانی (Romano Lettuce) است که از انواع مهم آن به شمار می‌روند.

2- کاهوی وحشی یا کاهوی خودرو

کاهوی ایرانی از نظر ارزش غذایی بهتر از کاهوهای گرد است، زیرا کاهوی گرد فیبر زیادی دارد که ممکن است باعث تولید گاز و نفخ در معده شود.

ترکیبات شیمیایی و ارزش غذایی کاهو :

  • آب : 94 گرم
  • انرژی : 18 کالری
  • پروتئین : 1.2 گرم
  • مواد نشاسته‌ای: 0.1 گرم
  • کلسیم: 65 میلی‌گرم
  • فسفر: 25 میلی‌گرم
  • آهن: 1.5 میلی‌گرم
  • چربی: 0.2 گرم
  • سدیم: 10 میلی‌گرم
  • پتاسیم: 250 میلی‌گرم
  • ویتامین A: 500 واحد
  • ویتامین B1: 0.5 میلی‌گرم
  • ویتامین B2: 0.08 میلی‌گرم
  • ویتامین B3: 0.4 میلی‌گرم
  • ویتامین C: 10 میلی‌گرم
  • کاهو همچنین حاوی مواد معدنی مانند نیکل، کبالت، سولفور و مس می‌باشد.

تفاوت کاهو و کلم پیچ

فرق کاهو معمولی با کاهو پیچ : کدام نوع بیشتر ماندگار است ؟ (2 نکته مهم)

خصوصیات کاهو

در طب سنتی ایران، کاهو به عنوان ماده‌ای سرد و مرطوب شناخته می‌شود.

1) کاهو خون را تمیز می‌کند

2) به دلیل وجود آهن، خون سازی می‌کند

3) خاصیت ضد التهابی دارد

4) خواب آور و آرام‌بخش است

5) برای تقویت اعصاب مفید است

6) ملین و ادرار آور است

7) برای افرادی که دچار مالیخولیا هستند، مفید است

8) زخم‌های مجاری ادراری و مثانه را درمان می‌کند

9) مصرف کاهو با سکنجبین یا سرکه، اشتها را تحریک می‌کند

10) کاهو برطرف کننده تشنج درد است

11) درد معده را تسکین می‌دهد

12) توان جنسی را تقویت می‌کند

13) برای تسکین درد سینه، می‌توان کاهو را پخته و مصرف کرد

14) زنان شیرده برای افزایش شیر خود باید کاهوی پخته بخورند

15) ورم غدد لنفاوی را کاهش می‌دهد

با کاهو و کلم آشنا شوید

منبع : ورنداز

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا