فندق قاتق خوشمزه و مخصوص به روش گیلانی (مرحله به مرحله)

“`html
فندق قاتق خوشمزه و مخصوص به روش گیلانی
فندق قاتق یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای گیلانی است و بوی بینظیری دارد که هرکسی را تحت تأثیر قرار میدهد. به خاطر عطر فوقالعادهاش، این غذا در شهرهای مختلف مورد توجه قرار گرفته است. همچنین، با توجه به مواد اولیهاش، میتوان آن را یکی از غذاهای سالم ایرانی دانست.
فندق قاتق در شهرهای مختلف به روشی متفاوت تهیه میشود و به همین دلیل، دستورهای گوناگونی برای آن وجود دارد. اما اصلیترین دستور پخت آن به گیلان برمیگردد. در ادامه، ما به شما دستور تهیه کامل فندق قاتق را آموزش خواهیم داد.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه فندق قاتق
شما میتوانید فندق قاتق را به عنوان غذای اصلی در مهمانیها یا دورهمیهای خانوادگی برای ناهار یا شام تهیه کنید. رعایت نسبت مواد اولیه بسیار مهم است تا طعم و عطر غذا به خوبی حفظ شود. برای تهیه فندق قاتق برای ۴ نفر، به مواد زیر نیاز دارید:
- فندق (۲ لیوان)
- سینه یا ران مرغ (۸۰۰ گرم)
- بادمجان (۲ عدد)
- رب گوجهفرنگی (۲ قاشق غذاخوری)
- پیاز بزرگ (۲ عدد)
- رب انار (ترجیحا ملس) (۴ قاشق غذاخوری)
- آب (۶ لیوان)
- نمک، زردچوبه و فلفل (به میزان لازم)
مراحل تهیه فندق قاتق
برای تهیه فندق قاتق ابتدا فندقها را پوست کنده و در یک تابه مناسب روی حرارت متوسط تفت دهید تا پوستشان به راحتی جدا شود. سپس، فندقها را در مخلوطکن ریخته و به خوبی پوره کنید. یک تابه مناسب بردارید و مقداری روغن داخل آن بریزید. وقتی روغن کمی داغ شد، رب انار و رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و خوب تفت دهید.
بعد از اینکه ربها سرخ شدند و بوی خامیشان رفت، پوره فندق را به تابه اضافه کنید و کمی زردچوبه، نمک و فلفل هم بریزید و خوب مخلوط کنید. اجازه دهید مواد داخل تابه به جوش بیاید و سپس از روی حرارت بردارید.
پیازها را خوب بشویید و پوست بکنید و با رنده ریز، خرد کنید. آنها را در تابه دیگری بریزید و مقداری روغن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شوند. سپس مرغ را به پیاز اضافه کنید و بگذارید رنگ آن تغییر کند. وقتی مرغ سرخ شد، آن را به مواد سس اضافه کنید. آب را هم بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم به مدت ۶۰ تا ۹۰ دقیقه بپزد. در این فاصله، بادمجانها را بشویید، پوست بکنید و ورقهای برش بزنید. بادمجانها را در یک تابه با حرارت متوسط سرخ کنید تا دو طرفشان طلایی شود و سپس به همراه خورشت سرو کنید.
نکات کلیدی در تهیه فندق قاتق
برای تهیه فندق قاتق، به نکات زیر توجه کنید:
اگر نمیخواهید رنگ فندق قاتق خیلی تیره شود، بهتر است رب انار را به مقدار مناسب اضافه کنید.
برای تسریع در پخت، از فندقهای پوستکنده استفاده کنید.
بهترین حالت سرو فندق قاتق، همراه با برنج ایرانی است.
برای جا افتادن خورشت، حرارت ملایم الزامی است و این موضوع برای فندق قاتق هم صدق میکند.
بر اساس سلیقهتان، میتوانید از رب انار کمی ترش استفاده کنید.
برخی برای طعمدهی بیشتر از گلپر و آرد استفاده میکنند، ولی توجه داشته باشید که مقدار آنها کم باشد. در صورتی که از این دو ماده استفاده کردید، آرد را همراه با رب گوجهفرنگی تفت دهید و گلپر را هم در آخر به خورشت اضافه کنید.
منبع : مجله خوشبخت