آیا میدانید

فواید آشپزی در ظروف مسی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

خوب و بد ظروف مسی

استفاده مداوم از ظروف آلومینیومی، مانند کتری‌های آلومینیومی، می‌تواند باعث مشکلاتی در جذب مواد مغذی مثل روی و سلنیوم شود و خطر ابتلا به بیماری‌هایی مثل زخم معده، یبوست، کولیت، کم‌خونی و حتی آلزایمر را افزایش دهد.

با این بخش از رضیم همراه باشید تا با فواید آشپزی در ظروف مسی آشنا شوید


ظروف مسی را چگونه تمیز و براق کنیم؟

استفاده از ظروف مسی در آشپزی سابقه طولانی دارد. در دوره رنسانس، مردم ظروف و گلدان‌های مسی را برای ایجاد حس زیبایی و شکوه در آشپزخانه‌ها به کار می‌بردند. دو دلیل اصلی برای این کار وجود داشت: یکی اینکه مس فلزی نرم و ارزشمند است و دیگری اینکه این فلز گرما را به خوبی منتقل می‌کند و سریع‌تر از سایر ظروف گرم می‌شد.

از همان زمان به بعد، روش‌های مختلفی برای تمیز و براق کردن قابلمه و تابه‌های مسی ابداع شد. “مک کوهلر”، مدیر موفق برند Mauviel در فرانسه، در مصاحبه‌ای درباره بهترین روش‌ها برای تمیز کردن و مراقبت از این ظروف صحبت کرده است که به آنها خواهیم پرداخت.

————————————————————————-

مزایا آشپزی در ظروف مسی

قرار گرفتن غذا در ظروف مسی که با مواد غذایی ترش یا قلیایی واکنش نشان می‌دهند، ممکن است باعث ایجاد طعم فلزی در غذاها شود. همچنین مواد غذایی ظریف مانند تخم‌مرغ ممکن است به دلیل ترکیبات موجود در ظروف مسی دچار رنگ‌پریدگی شوند و مقدار کمی مس نیز به بدن شما وارد شود. اما این مقدار مس در صورتی که از این ظروف به مقدار کم استفاده کنید، مهم نیست.

 آشپزی در ظروف مسی

نیاز به جلا و تعمیرات مداوم

توجه: برای جلوگیری از واکنش ظروف مسی با مواد غذایی، حتماً از ظروفی استفاده کنید که داخل آنها با قلع پوشانده شده است. این لایه قلع تا حد زیادی از واکنش مس با مواد غذایی جلوگیری می‌کند. در صورت آسیب دیدن لایه قلع، باید دوباره این پوشش توسط یک تعمیرکار مجرب تجدید شود.

————————————————————————-

فواید آشپزی در ظروف مسی

چطور از ظروف مسی نگهداری کنیم؟

ظروف مسی نه تنها به دلیل قیمت بالایشان، بلکه به خاطر حساس بودن فلز مس به مراقبت نیاز دارند. بنابراین نکات زیر را رعایت کنید: اگر می‌خواهید لکه‌ای از روی ظرف مسی پاک کنید، کافی است یک برش پیاز روی آن بمالید تا راحت‌تر تمیز شود.
در ظروف مسی از پختن غذاهای اسیدی و ترش خودداری کنید، زیرا این نوع غذاها می‌توانند لایه داخلی ظرف را خراب کرده و باعث شوند که مقدار زیادی مس به غذای شما وارد شود.

همچنین مراقب باشید که در هنگام استفاده یا شستشو، لایه پوششی محافظ از بین نرود.
در ظروفی که لایه پوششی آنها خراب شده، نباید آشپزی کرد؛ زیرا ممکن است باعث مسمومیت با مس شوید که علائم آن شامل تهوع، استفراغ و اسهال است. همچنین مس اضافی می‌تواند در کبد جمع شود و منجر به نارسایی کبد و حتی مرگ شود.

هرگز ظروف مسی را در ماشین ظرفشویی نگذارید و بلافاصله بعد از شستشو آنها را خشک کنید.
برای سرخ کردن بهتر است از ظروف آهنی یا مسی استفاده نشود زیرا این کار می‌تواند باعث خراب شدن روغن شود.

برای پاک کردن نقاط بسیار کثیف روی ظروف مسی و براق کردن آنها، نصف یک لیمو ترش را در نمک بزنید و به قسمت‌های کثیف بمالید. مخلوط سرکه و نمک هم بسیار مفید است. برای این کار کافی است یک قاشق غذاخوری نمک، یک فنجان سرکه سفید و مقداری آب را با هم مخلوط کنید و ظرف را به مدت چند ساعت بجوشانید. سپس ظرف را با محلول صابون و آب داغ بشویید و در آخر آن را آب بکشید و خشک کنید.

روش دیگری که می‌توانید استفاده کنید این است که یک قاشق چای‌خوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید و آرد به آن اضافه کنید تا خمیر غلیظی به دست آید. خمیر را روی سطوح ظرف بمالید و به مدت پانزده دقیقه تا یک ساعت بگذارید بماند. سپس با آب گرم ظرف مسی را بشویید و با پارچه نرم و تمیز خشک کنید تا براق شود.

در شستشوی ظروف مسی بهتر است از آب گرم و اسکاچ‌های نایلونی استفاده کنید، اما از شوینده‌های قوی و ساینده خودداری کنید. همچنین به جز لیمو و نمک، برای از بین بردن لکه‌ها و حفظ درخشش می‌توانید از پولیش مس استفاده کنید. اگر می‌خواهید ظروف مسی‌تان زنگ نزند، می‌توانید قلم‌مو را در آب پیاز فرو ببرید و آن را روی ظروف مسی بمالید.

————————————————————————-

ظروف مسی خالی را روی حرارت قرار ندهید:

یادتان باشد که ظروف مسی با ظروف فلزی دیگر فرق دارد و نباید این ظروف را بدون روغن، آب یا غذا روی حرارت قرار دهید، زیرا این کار می‌تواند عمر ظرف مسی شما را کاهش دهد و ساختار آن را ضعیف کند.

ظروف مسی را براق کنید:

باید بدانید که بعد از مدتی، ظروف مسی کدر می‌شوند. برای براق کردن این ظروف هر چند وقت یک بار می‌توانید با ترکیب‌های ساده و طبیعی آنها را تمیز کنید. می‌توانید با ترکیب آب لیمو و سرکه یا جوش شیرین، خمیری درست کنید و با اسفنج نرم، ظروف مسی خود را براق کنید. سعی کنید تا حد ممکن از نمک برای تمیز کردن ظروف مسی استفاده نکنید، زیرا ممکن است باعث کدر شدن بیشتر آنها شود.

لطفا نظرات خود را درباره مطالب سایت رضیم بیان کنید.

منبع: رضیم

————————————————————————-

مجله اینترنتی رضیم

مرجان امینی

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا