دانستنی های پزشکی

فواید باورنکردنی عصاره چای سبز که نمی دانستید! (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

با خواص عصاره چای سبز بیشتر آشنا شوید

عصاره چای سبز یک منبع خوب از آنتی‌اکسیدان‌ها است. چای سبز یکی از محبوب‌ترین چای‌ها در دنیا است. عصاره چای سبز یک فرم متمرکز از این چای است که فقط یک کپسول آن شامل مقدار مواد فعال برابر با یک فنجان چای سبز می‌باشد.

اگر به دنبال یک روش طبیعی و مؤثر برای کاهش چربی بدن هستید، عصاره چای سبز گزینه خوبی است. این عصاره به افزایش سوزاندن انرژی، افزایش هورمون چربی‌سوز و همچنین بالا بردن متابولیسم بدن کمک می‌کند تا چربی‌ها بهتر سوزانده شوند.

این گیاه شگفت‌انگیز سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، کافئین و پلی‌فنول‌ها است که این ترکیب به چربی‌سوزی و کاهش وزن کمک زیادی می‌کند.

علاوه بر این خواص، چای سبز مزایای پزشکی زیادی نیز دارد، از جمله خاصیت ضد سرطانی به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌های مؤثر و کمک به کاهش فشار خون و قند خون که می‌تواند از بسیاری بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کند.

مواد تشکیل‌دهنده عصاره چای سبز

این مکمل غذایی شامل ۴۰۰ میلی‌گرم عصاره خالص چای سبز و ۶۰ میلی‌گرم ویتامین C در هر وعده است.

مزایای مصرف عصاره چای سبز

  • کمک به سوزاندن چربی از طریق افزایش متابولیسم بدن
  • افزایش هورمون‌های چربی‌سوز بدن
  • پیشگیری از انقباض‌های عضلانی و چروک پوست
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • جلوگیری از بیماری‌های کبدی، قند خون و فشار خون
  • خاصیت ضد سرطان و کمک به کاهش افسردگی

طریقه مصرف عصاره چای سبز

  • شما می‌توانید روزانه بین ۱ تا ۳ قرص از این مکمل را مصرف کنید.
  • بهترین زمان برای مصرف عصاره چای سبز برای چربی‌سوزی، ۲ ساعت بعد از صرف غذا یا بعد از انجام تمرین ورزشی است.
  • نکته: از مصرف عصاره چای سبز همراه با شیر خودداری کنید.

فواید عصاره چای سبز برای سلامت بدن

عصاره چای سبز را می‌توان به شکل‌های مختلفی مانند مایع، کپسول، پودر و… تهیه کرد. می‌توانید عصاره چای سبز را در آب حل کنید یا پودر آن را به اسموتی‌ها اضافه کنید. در هر صورت، طعم آن قوی و قابل حس است. میزان معقول مصرف این ماده در روز، ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی‌گرم است (معادل ۳ تا ۵ فنجان چای سبز یا ۱.۲ لیتر).

این نکته مهم است که تمام مکمل‌ها و محصولات عصاره چای سبز به یک شکل تهیه نمی‌شوند. برخی از آنها تنها از برگ‌های خشک چای سبز تشکیل شده‌اند و برخی دیگر انواع مختلفی از کاتچین‌ها را شامل می‌شوند. کاتچین‌هایی که برای سلامت معروف هستند و فواید زیادی دارند، EGCG هستند.

ECGC که مخفف اپی‌گالو کاتچین گالات است، یک پلی‌فنول قوی است که به طور طبیعی در کنار کاتچین‌ها و مواد مغذی دیگر در چای سبز وجود دارد. این ترکیب فعال، خاصیت یک آنتی‌اکسیدان قوی و مفید دارد و شهرت چای سبز به همین علت است.

اگر ECGC به مقدار کافی مصرف شود، فواید زیادی برای سلامتی دارد. بنابراین بهتر است به وجود این ماده در مکملی که استفاده می‌کنید توجه کنید. در نهایت، ذکر این نکته هم مهم است که مصرف عصاره چای سبز همراه با غذا بهتر است.

کمک به کاهش وزن

عصاره چای سبز سرشار از کاتچین و دارای مقدار متعادلی از کافئین است. ویژگی‌های عصاره چای…

چای سبز به کاهش وزن کمک می‌کند. ترکیبات موجود در آن شامل کافئین و کاتاچین هستند که به تنظیم هورمون‌هایی کمک می‌کنند که باعث سوزاندن کالری در بدن می‌شوند. هنگامی که بدن کالری می‌سوزاند، این فرایند به گرمازایی معروف است و باعث می‌شود تا بدن غذاها را بهتر هضم کند. با مصرف عصاره چای سبز، این فرایند تسریع می‌شود و به سوزاندن بیشتر کالری‌ها کمک می‌کند. به این ترتیب، وزن فرد کاهش می‌یابد.

اگر به ترکیبات مکمل‌های چربی سوز نگاه کنید، متوجه می‌شوید که بیشتر آن‌ها حاوی عصاره چای سبز هستند. زیرا این عصاره دارای ماده‌ای به نام EGCG است که به کاهش چربی بدن کمک می‌کند. EGCG به‌طور طبیعی سرعت متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد، بنابراین بدن کالری بیشتری می‌سوزاند و انرژی بیشتری می‌گیرد. این ماده توانایی بدن در استفاده از چربی به عنوان منبع انرژی را نیز افزایش می‌دهد، به ویژه چربی‌های احشایی که در ناحیه شکم ذخیره می‌شوند و برای سلامت خطرناک هستند. EGCG همچنین سرعت فرایند انتقال چربی‌ها به محل سوزاندن را افزایش می‌دهد، بنابراین این چربی‌ها به انرژی تبدیل می‌شوند. اما اگر شما عادت دارید که تنقلات زیادی بخورید، انتظار نداشته باشید که فقط با نوشیدن چای سبز وزن کم کنید. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مقادیر مناسب EGCG همراه با یک رژیم غذایی سالم و انجام ورزش می‌تواند به کاهش چربی کمک کند.

بهبود عملکرد کبد

کاتاچین موجود در عصاره چای سبز می‌تواند التهاب برخی از بیماری‌های کبدی، مانند کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) را کاهش دهد. در یک تحقیق با ۸۰ نفر که به کبد چرب غیرالکلی مبتلا بودند، به مدت ۹۰ روز به دو گروه دارونما و ۵۰۰ میلی‌گرم عصاره چای سبز در روز داده شد. گروهی که عصاره چای سبز مصرف کردند، شاهد کاهش قابل توجهی در سطح آنزیم‌های کبدی بودند که نشان‌دهنده تأثیر مثبت چای سبز بر سلامت کبد است. در تحقیق دیگری که بر روی ۱۷ بیمار که به کبد چرب غیرالکلی مبتلا بودند انجام شد، این افراد روزانه برای ۱۲ هفته ۷۰۰ میلی‌لیتر چای سبز که حداقل ۱ گرم کاتاچین داشت، مصرف کردند و نتایج نشان داد که سطح چربی کبد کاهش یافته و التهاب و استرس اکسیداتیو در آن‌ها کمتر شده است. لازم به ذکر است که نباید در مصرف عصاره چای سبز افراط کرد، زیرا مقدار زیاد آن می‌تواند به کبد آسیب برساند.

فواید باورنکردنی عصاره چای سبز که نمی دانستید! (2 نکته مهم)

کاهش ابتلا به سرطان

عصاره چای سبز می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان مؤثر باشد. سلول‌های بدن به طور طبیعی می‌میرند و دوباره جایگزین می‌شوند و این فرایند برای حفظ سلامت بافت‌ها و ارگان‌ها حیاتی است. سلول‌های بنیادی وظیفه تولید سلول‌های جدید را بر عهده دارند. اگر این فرایند به درستی کار نکند، ممکن است خطر ابتلا به سرطان افزایش یابد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عصاره چای سبز، به ویژه EGCG، می‌توانند به حفظ تعادل بین تولید و مرگ سلول‌ها کمک کنند. در یک مطالعه، مصرف روزانه ۶۰۰ میلی‌گرم از کاتاچین چای سبز در بیمارانی که در معرض خطر سرطان پروستات بودند، نشان داد که احتمال ابتلا به سرطان در افرادی که چای سبز مصرف می‌کردند، فقط ۳ درصد بود، در حالی که این عدد برای کسانی که مصرف نمی‌کردند، ۳۰ درصد بود.

بهبود عملکرد قلب و عروق

استرس اکسیداتیو ممکن است باعث افزایش چربی خون شود که خود می‌تواند به التهاب در شریان‌ها و فشار خون بالا منجر گردد. خوشبختانه، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عصاره چای سبز به کاهش التهاب و فشار خون کمک می‌کنند. این آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین می‌توانند جذب چربی در سلول‌ها را کاهش دهند و میزان چربی خون را پایین بیاورند.

یک مطالعه بر روی ۵۶ نفر چاق با فشار خون بالا نشان داد که با مصرف روزانه ۳۷۹ میلی‌گرم عصاره چای سبز به مدت سه ماه، این افراد کاهش معناداری در فشار خون داشتند.

کاهش قابل توجهی در میزان چربی خون، از جمله تری گلیسیرید پایین و کلسترول LDL و کلسترول را تجربه کردند.

یک مطالعه دیگر بر روی 33 فرد سالم نشان داده که مصرف 250 میلی‌گرم عصاره چای سبز به مدت هشت هفته، باعث کاهش کلسترول کلی بدن به میزان 3.9 درصد و کلسترول LDL به میزان 4.5 درصد شده است. با توجه به اینکه فشار خون بالا و چربی خون بالا خطراتی برای بیماری‌های قلبی هستند، تنظیم این موارد می‌تواند به سلامت قلب کمک کند.

چای سبز

تاثیر مثبت بر روی پوست

خواص چای سبز برای پوست و مو تا حد زیادی شناخته شده است. استفاده از عصاره چای سبز در مکمل‌های غذایی یا به طور مستقیم روی پوست، نتایج خوبی را نشان می‌دهد. این عصاره در درمان مشکلات پوستی مانند درماتیت (حساسیت پوستی)، آکنه روزاسه و زگیل کمک می‌کند. همچنین مصرف آن به‌عنوان مکمل در درمان آکنه و پیری پوست نقش دارد. به عنوان مثال، در یک تحقیق مشخص شد که مصرف 1500 میلی‌گرم عصاره چای سبز در طول ۴ هفته، به کاهش برآمدگی‌های قرمز ناشی از آکنه کمک می‌کند. به‌نظر می‌رسد که بسیاری از مشکلات پوستی مانند کمبود حالت ارتجاعی، التهاب، پیری زودرس و حتی سرطان که ناشی از اشعه‌های فرابنفش هستند، با مصرف و استفاده از عصاره چای سبز به شکل موضعی و خوراکی برطرف می‌شوند. یک مطالعه دیگر نشان داد که استفاده ۶۰ روزه از کرمی حاوی عصاره چای سبز، خاصیت ارتجاعی و انعطاف پوست را در ۱۰ نفر افزایش می‌دهد و همچنین تحقیقات نشان داده‌اند که این عصاره می‌تواند از آسیب پوست در اثر نور خورشید جلوگیری کند. افزودن عصاره چای سبز به محصولات آرایشی نیز تأثیرات مثبتی روی پوست دارد و موجب آبرسانی به آن می‌شود.

بهره‌وری تمرینات ورزشی

عصاره چای سبز در بهبود عملکرد ورزشکاران و همچنین در کمک به بازیابی بدن بعد از تمرینات مؤثر است. علاوه بر تمام فواید ورزش برای سلامتی، گاهی ورزش ممکن است منجر به استرس اکسیداتیو و تخریب سلول‌ها هم بشود. خوشبختانه، مصرف مواد حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها مانند کاتچین موجود در عصاره چای سبز، می‌تواند به کاهش این تخریب کمک کند و خستگی ماهیچه‌ها را به تعویق اندازد. یک پژوهش بر روی ۳۵ مرد نشان داد که مصرف عصاره چای سبز همراه با تمرینات فشرده به‌مدت ۴ هفته، باعث افزایش عملکرد آنتی‌اکسیدان‌های بدن شده است. به عنوان مثال، ۱۶ نفر از قهرمانان دوی سرعتی که در طول ۴ هفته این ماده را مصرف کرده بودند، مقاومت خوبی در برابر تخریب اکسیداتیو از خود نشان دادند. همچنین، استفاده از عصاره چای سبز به بهبود عملکرد فرد در تمرینات ورزشی نیز کمک می‌کند. در یک گروه از مردان ورزشکار، مصرف عصاره منجر به افزایش ۱۰.۹ درصدی فاصله دو شد.

کاهش قند خون

کاتچین موجود در چای سبز، به ویژه EGCG، می‌تواند به افزایش حساسیت به انسولین کمک کند و قند خون را تنظیم نماید. افزایش حساسیت به انسولین و تنظیم قند خون منجر به کاهش سطح قند خون می‌شود. در یک مطالعه بر روی ۱۴ فرد سالم، به گروهی مواد قندی داده شد و به تعدادی از آن‌ها ۱.۵ گرم چای سبز و به گروه دیگر دارونما داده شد. بعد از ۳۰ دقیقه، گروهی که چای سبز مصرف کرده بودند، توانایی بهتری در تحمل گلوکز داشتند و این برتری در ادامه تحقیق نیز ادامه پیدا کرد. تحقیقات دیگری نیز نشان داده‌اند که مصرف عصاره چای سبز در مردان جوان، حساسیت به انسولین را تا ۱۳ درصد بهبود می‌بخشد. به طور کلی، تحقیقات نشان می‌دهند که عصاره چای سبز در تنظیم قند خون مؤثر است و می‌تواند سطح هموگلبین A1C را که نشان‌دهنده سطح قند خون در ۲ تا ۳ ماه گذشته است نیز کاهش دهد.

فواید هورمونی

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف EGCG می‌تواند فواید هورمونی نیز داشته باشد، به خصوص برای مردان. EGCG می‌تواند از فعالیت DHT یا دی‌هیدرو-تستوسترون جلوگیری کند.

و این خیلی مفید است. بالا رفتن سطح DHT در بدن می‌تواند باعث کاهش میل جنسی، کاهش تستوسترون، ریزش مو و افزایش وزن و کسلی شود. اما خبر خوب این است که EGCG و به‌ویژه گالات موجود در آن می‌تواند جلوی فعالیت DHT در بدن را بگیرد و اثرات بد آن را کاهش دهد. EGCG با گیرنده‌های DHT در بدن ترکیب می‌شود و اثرات آن را خنثی می‌کند.

فواید برای مغز

EGCG فواید زیادی برای مغز دارد و باعث بهبود عملکرد کلی آن می‌شود. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که EGCG به تولید نورون‌های جدید در مغز کمک می‌کند که این فرآیند نوروجنسیس نامیده می‌شود. این امر بهبود عملکرد شناختی مغز و افزایش حافظه کوتاه‌مدت و بلندمدت را به دنبال دارد و از بیماری‌هایی مثل آلزایمر و جنون جلوگیری می‌کند. EGCG باعث افزایش تولید نورون‌های جدید در بخش هیپوکامپوس مغز می‌شود که مسئول ایجاد خاطرات است.

هشدارها در مورد مصرف عصاره چای سبز

  • این مکمل فقط برای بزرگسالان توصیه می‌شود.
  • پس از باز شدن، آن را در جایی سرد و خشک نگه دارید.
  • اگر به آن حساسیت دارید، به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر بیشتر از مقدار توصیه‌شده یا با معده‌ خالی مصرف کنید، ممکن است به کبدتان آسیب بزند.
  • زنان باردار و شیرده قبل از مصرف باید با پزشک مشورت کنند.
  • در مکان خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگه‌داری شود.

اگر به دنبال کاهش خطر بیماری‌ها هستید یا می‌خواهید وضعیت عمومی‌تان را بهتر کنید، در هر صورت مصرف عصاره چای سبز یک راه عالی برای افزایش آنتی‌اکسیدان‌ها در رژیم غذایی شماست.

divider

بیشتر بخوانید:

divider

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا