فواید بی نظیر ترکیب سیر و عسل برای سلامت بدن و درمان سرما خوردگی (2 نکته مهم)

“`html
خواص سیر و عسل برای بدن
به شما پیشنهاد میکنیم که این بخش را بخوانید تا با طرز استفاده، فواید و عوارض جانبی ترکیب سیر و عسل برای سلامتی آشنا شوید.
در خیلی از نقاط دنیا از سیر و عسل در طب سنتی استفاده میکنند. ماده اصلی که خواص سیر به آن مربوط میشود، آلیسین است. این ماده دارای اکسیژن، گوگرد و دیگر مواد شیمیایی است که به سیر خاصیت ضد باکتری و ضد بیماری میدهد.
یک منبع پزشکی معتبر گفته است که خرد کردن یا له کردن حبههای سیر تازه موجب آزاد شدن آلیسین میشود. بنابراین، بهتر است سیر را قبل از مصرف خرد کنید. اما فراموش نکنید که سطح آلیسین در سیر خرد شده بهسرعت کاهش مییابد. برای بهرهمندی حداکثری از این ماده بهتر است آن را هر چه زودتر استفاده کنید.
عسل نیز به طور طبیعی سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند فلاونوئیدها و پلیفنولها است. این مواد شیمیایی به مقابله با التهاب (قرمزی و تورم) در بدن کمک میکنند.
عسل میتواند به متعادل کردن سیستم ایمنی و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خاص کمک کند. طبق اعلام منابع معتبر، این ماده دارای خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی نیز هست.
تحقیقات پزشکی مختلفی تا به حال خواص سیر و عسل را هم بهطور جداگانه و هم بهصورت ترکیبی بررسی کردهاند. برخی تحقیقات به این نتیجه رسیدند که این ترکیب یک درمان خانگی است که انسانها از زمانهای قدیم از آن بهره میبرند.
در طب سنتی اتیوپی، از نوعی عسل محلی برای درمان مشکلات تنفسی، عفونتهای پوستی، و حتی اسهال استفاده میشود.
سیر نیز بهصورت سنتی برای درمان سرماخوردگی و سرفه به کار میرود. همچنین گفته میشود که این ماده سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و علائم آسم را کاهش میدهد.
متخصصان طب سنتی عرب مصرف سیر را برای کمک به درمان بیماریهای زیر توصیه میکنند:
- بیماریهای قلبی
- فشار خون بالا
- آرتروز
- درد دندان
- یبوست
- عفونتها
- آنتیباکتریال
یکی از منابع پزشکی معتبر پس از انجام تحقیقات آزمایشگاهی مختلف پیدا کرده است که ترکیب سیر و نوعی عسل به نام عسل تازما میتواند رشد برخی از باکتریها را متوقف کند.
این مطالعه به بررسی خواص آنتیباکتریال این ترکیب هم بهطور جداگانه و هم در کنار هم پرداخت. محققان فهمیدند که هم سیر و هم عسل بهتنهایی قادر به از بین بردن باکتریها هستند، اما ترکیب آنها بهتر عمل میکند.
ترکیب سیر و عسل رشد باکتریهای بیماریزا و عفونتزا مانند ذات الریه و نوعی مسمومیت غذایی را کند یا متوقف میکند. این باکتریها عبارتند از:
- استرپتوکوک پنومونی
- استافیلوکوکوس اورئوس
- سالمونلا
- یک مطالعه آزمایشگاهی دیگر نشان داده است که ترکیبی از آب سیر و عسل قادر است انواع عفونتهای باکتریایی را که با داروهای آنتیبیوتیکی قابل درمان نیستند، متوقف کند.
اما برای پی بردن به این که آیا عسل و سیر بر بدن در برابر عفونتهای باکتریایی تأثیر مشابهی دارد، نیاز به تحقیقات بیشتری داریم.
خواص ضد ویروسی عسل و سیر
برخی از انواع عسل خاصیت ضد ویروسی قوی دارند. این خواص ممکن است به درمان یا جلوگیری از سرماخوردگی، آنفولانزا و دیگر بیماریهای ناشی از ویروسها کمک کند.
یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که عسل مانوکا میتواند مانع رشد ویروس آنفولانزا شود. محققان به این نتیجه رسیدند که عسل، بهویژه عسل مانوکا، تقریباً همان اثر داروهای ضد ویروسی را بر این ویروسها دارد.
بهبود سلامت قلب با عسل و سیر
چندین مطالعه بالینی و آزمایشگاهی مختلف به بررسی خواص سیر برای قلب پرداختهاند. متخصصان Mayo Clinic گفتهاند که آنتیاکسیدانهای موجود در عسل ممکن است به محافظت از بدن در برابر بیماریهای قلبی کمک کنند.
بر اساس یافتههای یک بررسی پزشکی معتبر، سیر به روشهای زیر برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی مفید است:
- کاهش کلسترول بالا
- جلوگیری از لخته شدن بیش از حد خون (رقیق شدن خون)
- جلوگیری از سفت شدن رگهای خونی
یک منبع معتبر دیگر نیز معتقد است که مولکولهای گوگرد موجود در سیر ممکن است
“`
به حفظ سلامت عضلات قلب کمک کرده و رگهای خونی را نرمتر میکند. این ویژگی میتواند از بروز بیماریهای قلبی، لخته شدن خون و سکته جلوگیری کند.
نوعی کلسترول به نام LDL در بدن وجود دارد که باعث سفت شدن رگها میشود. این نوع کلسترول میتواند عامل بیماریهای قلبی و سکته مغزی باشد.
تحقیقی که بر روی موشها انجام شد، نشان داد که سیر میتواند سطح کلسترول LDL را کاهش دهد. در این آزمایش، موشها با پودر سیر یا عصاره سیر خام تغذیه شدند. نیاز به تحقیقات بیشتری است تا ببینیم آیا این ماده میتواند در کاهش کلسترول در بدن انسان نیز موثر باشد یا خیر؟
تقویت حافظه و سلامت مغز با عسل و سیر
هم سیر و هم عسل دارای مواد آنتیاکسیدانی زیادی هستند. این مواد مفید به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماریها کمک میکنند. همچنین ممکن است از مغز در برابر بیماریهای رایج مثل زوال عقل و آلزایمر محافظت کنند.
برای نتیجهگیری در مورد اینکه چطور سیر میتواند از بیماریهای مربوط به سن جلوگیری کند، تحقیقات بیشتری نیاز است.
مطالعات نشان دادهاند که عصاره سیر دارای آنتیاکسیدانی به نام اسید کیولیک است. این آنتیاکسیدان قوی در مقابل آسیبهای ناشی از پیری و بیماریها به مغز کمک میکند. این خاصیت ممکن است به بهبود حافظه و افزایش تمرکز در برخی افراد منجر شود.
روشهای استفاده از سیر و عسل
- میتوانید از عسل و سیر در تهیه غذاها یا به صورت مکملهای خوراکی استفاده کنید.
- سیر تازه خرد شده یا له شده بیشترین فواید را برای بدن دارد. در پودر سیر و عصاره سیر نیز مواد سالم زیادی وجود دارد. البته روغن سیر خواص کمتری دارد، اما میتوان از آن برای افزودن طعم به غذاها استفاده کرد.
- مکملهای سیر معمولاً شامل پودر سیر هستند. دوز مشخصی برای مصرف این مکملها وجود دارد. برخی تحقیقات نشان دادهاند که میتوان بین ۱۵۰ تا ۲۴۰۰ میلیگرم پودر سیر را به صورت روزانه مصرف کرد.
- عسل خالص و خام میتواند به عنوان یک داروی طبیعی برای سرفه، سرماخوردگی و گلودرد مورد استفاده قرار گیرد. متخصصان Mayo Clinic توصیه میکنند که از عسل مرکبات، عسل اکالیپتوس و عسل labiatae برای درمان سرفه استفاده کنید. در صورت نیاز یک قاشق غذاخوری عسل میل کنید یا آن را به چای اضافه کنید تا علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمتر شود.
- عسل همچنین میتواند به صورت موضعی برای تسکین خارشهای آلرژیک، جوشها و سایر مشکلات پوستی استفاده شود. این ماده برای بهبود زخمها، سوختگیها و خراشها بسیار مفید است. کافی است ابتدا پوست را تمیز کنید و مقداری عسل را مستقیماً روی ناحیه آسیبدیده بمالید.
ترکیب عسل و سیر میتواند طعم غذاهایی را که به طور روزانه مصرف میکنید، بهبود بخشد. از این ترکیب به روشهای زیر استفاده کنید:
سس سالاد
با مخلوط کردن روغن زیتون، سرکه بالزامیک و ادویهجات خشک میتوانید سس سالاد خوشمزهای تهیه کنید. همچنین سیر تازه خرد شده و عسل خالص را به این مخلوط اضافه کنید.
عسل و سیر تخمیر شده
سیر تخمیر شده و عسل نوعی سیر ترشی درست میکنند که میتوان آن را تا یک ماه در دمای اتاق نگهداری کرد.
حبههای خرد شده سیر را در یک ظرف شیشهای تمیز بریزید. برای تمیز کردن ظرف میتوانید آن را به مدت ده دقیقه در آب بجوشانید.
سپس عسل را روی سیر بریزید و ترکیب کنید تا خوب مخلوط شوند. مطمئن شوید که سیر بهطور کامل با عسل پوشانده شده است.
در ظرف را ببندید و اجازه دهید به مدت ۳ روز در دمای اتاق استراحت کند.
بعد از ۳ روز در ظرف را باز کنید تا گاز خارج شود.
سیر و عسل را هم بزنید. اگر حبابهای کوچک در عسل مشاهده کردید، یعنی سیر شروع به تخمیر کرده است.
اجازه دهید ترکیب حداقل یک هفته دیگر استراحت کند و سپس از آن استفاده کنید.
مزیت سیر و عسل
از عسل و سیر میتوانید برای طعمدار کردن مرغ، ماهی و سبزیجات استفاده کنید.
سیر تازه خرد شده (یا پودر سیر)، عسل، سس سویا کمنمک و روغن زیتون را با هم مخلوط کنید.
“`html
ترکیب را با هم مخلوط کنید.
اگر دوست دارید، میتوانید گیاهان تازه یا خشک دیگری هم به آن اضافه کنید.
مرغ یا ماهی را داخل این مخلوط بریزید و بگذارید حداقل یک ساعت در یخچال بماند.
اگر مشغول هستید و وقت ندارید، میتوانید وقتی که مرغ و ماهی را بستهبندی میکنید و در فریزر میگذارید، آنها را با این مخلوط مرینید کنید و سپس فریز کنید.
عوارض جانبی ممکن عسل و سیر
ترکیبات مختلف سیر و عسل ممکن است برای برخی افراد عوارض جانبی یا واکنشهایی ایجاد کند. قبل از مصرف مکملهای سیر یا عسل، با پزشک مشورت کنید.
تداخلات دارویی سیر
سیر ممکن است در برخی افراد باعث واکنشهای آلرژیک شود. مصرف مکمل سیر یا خوردن مقدار زیاد سیر خام میتواند باعث رقیق شدن خون شود و خطر خونریزی را بالا ببرد. به همین دلیل سیر با داروهایی که خون را رقیق میکنند ممکن است تداخل داشته باشد. این داروها شامل:
- سالیسیلات (آسپرین)
- وارفارین (کومدین)
- کلوپیدوگرل (Plavix)
- سیر ممکن است با داروی ضد ویروسی به نام سابیناویر که برای درمان HIV تجویز میشود، تداخل داشته باشد.
تداخلات دارویی عسل
مصرف عسل ممکن است باعث افزایش قند خون در افرادی که دیابت دارند، شود. قبل از اضافه کردن عسل به رژیم غذاییتان، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
هنوز مشخص نیست که آیا عسل میتواند با سایر داروها تداخل داشته باشد یا خیر، اما مصرف آن در بعضی افراد ممکن است واکنشهای آلرژیک ایجاد کند. اگر به گرده زنبور عسل حساسیت دارید، از پزشک بپرسید که آیا خوردن عسل برای شما بیخطر است یا خیر؟ عسل ممکن است حاوی گرده باشد و علائم زیر را ایجاد کند:
- خس خس سینه
- سرفه
- ورم صورت یا گلو
- سرگیجه
- حالت تهوع
- استفراغ
- ضعف
- غش
- تعریق
- واکنشهای پوستی
- نامنظم شدن ضربان قلب
هشدار
به نوزادان زیر یک سال نباید عسل داده شود. عسل میتواند بیماری نادری به نام بوتولیسم در نوزادان ایجاد کند. این بیماری به خاطر وجود اسپورهای باکتریایی ممکن است در عسل وجود داشته باشد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد عسل دارویی، با داروساز خود مشورت کنید. این نوع عسل استریل شده و برای استفاده روی پوست یا به عنوان مکمل غذایی بیخطر است.
نکته آخر
- سیر و عسل به خاطر خواص زیادی که برای بدن دارند، در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرند. تحقیقات پزشکی اخیر توانستهاند برخی از خواص این مواد را ثابت کنند.
- البته برای پیدا کردن فواید دقیقتر سیر و عسل به تحقیقات بیشتری نیاز داریم. با این حال، استفاده از این دو ماده در پخت و پز و بهصورت روزانه خواص درمانی و دارویی زیادی به بدن میدهد.
- برای اطمینان از اینکه آیا مصرف مکمل سیر یا عسل برای شما بیخطر است یا خیر، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
همچنین بخوانید:
سایت رضیم
“`