فواید جالب عرق کاسنی (2 نکته مهم)

معجزه ای به نام عرق کاسنی
با رضیم همراه باشید تا با فواید بی نظیر عرق کاسنی بیشتر آشنا شوید.
کاسنی چیست؟
کاسنی گیاهی است که به گلاندازه مینا شبیه است و از خانواده گلستارهایها میباشد. این گیاه چند نوع مختلف دارد. سه نوع آن شناختهشدهتر است:
کاسنی بری
این نوع در ایران نمیروید و به نام tansy شناخته شده است.
کاسنی زرد که به گل قاصدک معروف است و در طب سنتی به اسم ترخشقون شناخته میشود، در بسیاری از مناطق ایران میروید.
کاسنی معمولی
این نوع دارویی و دائما سبز است و گلهایش آبی یا ارغوانی رنگ دارد. این گیاه در ابتدا بومی اروپا و مناطق اطراف آن بوده و همچنین در مناطق مختلف ایران بهخصوص در مناطق سردسیر رشد میکند. کاسنی به آب و هوای خنک و آفتابی نیاز دارد و از گرمای شدید تابستان فراری است.
فواید عرق کاسنی
کاسنی یکی از گیاهان دارویی مفید است که در انواع مختلفی در طبیعت یافت میشود و تمام قسمتهای آن برای بدن خواص مفیدی دارد، البته اگر به مقدار متعادل مصرف شود. کاسنی و عرق آن از زمانهای قدیم جزء داروهای محبوب ایرانیان بوده و معمولاً مادرها در کنار ادویهها و عطرهای خود، مقداری عرق کاسنی هم نگهداری میکردند.
کارشناسان گیاهان دارویی میگویند که عرق کاسنی خاصیت سردی دارد و میتواند به کاهش حرارت و التهاب در بدن کمک کند، علاوه بر این به رفع خستگی و رنگ پریدگی و زردی صورت و به ویژه تنبلی کبد کمک کند. اگر به طور مرتب از آن استفاده شود، اثراتش نمایان میشود.
در ایران، از قدیم به خواص عرق کاسنی آگاهی داشتهاند و از آن به عنوان پاککننده خون و شستشو دهنده کبد استفاده میکردند. دو نوع کاسنی وجود دارد: کاسنی وحشی که در اوایل بهار در کنار جویبارها و در چمنزارها رشد میکند و کاسنی کشت شده که توسط کشاورزان پرورش داده میشود. زمان برداشت این گیاه معمولاً در اواسط خردادماه است و برداشت آن به مدت یک ماه طول میکشد. معمولاً کاسنی را به سرکه انگبین (شربت سکنجبین) اضافه میکنند و از آن در وعدههای غذایی مثل کاهو استفاده میشود.
فواید عرق کاسنی
گیاه کاسنی با تاثیراتی
این گیاه به کبد کمک میکند تا صفرا را از بدن خارج کند و زردی را از بین ببرد و بار کبد را کم کند. به همین دلیل، میتواند به عنوان یک مسکن مؤثر برای تب عمل کند.
همانطور که میدانید، کبد نقش مهمی در سمزدایی بدن دارد و بیش از ۵۰۰ وظیفه مهم انجام میدهد. این وظایف شامل جدا کردن مواد مغذی از زبالهها، سمزدایی، تجزیه مواد شیمیایی و از بین بردن میکروبها، تنظیم هورمونها و سوخت و ساز چربیها، پروتئینها و قندها میباشد. همچنین، کبد مواد زایدی مثل اوره را دفع میکند.
هر چیزی که میخوریم، مینوشیم، نفس میکشیم یا با پوستمان در تماس است، در نهایت به کبد ما میرسد. بنابراین، اگر کبد دچار مشکل شود، تمام بدن تحت تأثیر قرار میگیرد و علائمی مثل زردی پوست، خستگی زیاد، التهاب بدن، تشنگی، و چربی خون بالا به وجود میآید که نشاندهنده مشکلات کبدی هستند.
علاوه بر این، یکی دیگر از خواص عرق کاسنی این است که ملین و ادرارآور خوبی محسوب میشود و با رهایی از سموم بدن، التهاب، تبهای صفراوی، یرقان و زردی ناشی از گرما را کاهش میدهد. همچنین، عرق کاسنی میتواند کیسه صفرا، کلیه و مثانه را از سنگ خالی کرده و التهاب معده را برطرف کند. این عرق همچنین میتواند اسید معده را تحریک کرده و اشتها را افزایش دهد.
هرچه عرق کاسنی تلختر باشد، خواص آن بیشتر است و برای درمان بیماریهای کبدی مؤثرتر خواهد بود. این عرق برای کسانی که به نقرس و هپاتیت مبتلا هستند نیز مفید است و میتواند در مقابله با بیماریهای عفونی مؤثر باشد.
این عرق غنی از ویتامین C است و نوع وحشی آن حاوی فسفر و آهن گیاهی است. یکی از فواید این عرق برای پوست این است که با تقویت کبد، رنگ پوست را روشن میکند، بیماریهای مزمن پوستی مانند اگزما را درمان میکند و جوشها و رسوبات ادراری ناشی از گرما را رفع مینماید.
این عرق همچنین یکی از بهترین راهها برای افزایش نیروی جنسی است، که این یکی از خواص عرق کاسنی برای مردان به شمار میرود. همچنین به دلیل تأثیر خوب بر کبد، میتواند به تنظیم هورمونها کمک کند و در افزایش قدرت باروری و تقسیم کروموزومهای نر و ماده مؤثر باشد. مصرف عرق کاسنی به درمان فشار خون، تقویت معده، کبد و کلیه، بهبود اعصاب و همچنین رفع تشنگی بسیار مناسب است.
مضرات کاسنی
اگرچه خواص این گیاه بسیار زیاد است، اما در دوران بارداری، مصرف بیش از حد آن خطرناک است، زیرا ممکن است باعث خونریزی شود و خطر سقط جنین را افزایش دهد. هرچند که تحقیقات کافی در این زمینه وجود ندارد، اما نشانهها نشان میدهد که در دوران شیردهی نیز نباید به مقدار زیاد استفاده شود زیرا مواد موجود در این گیاه میتواند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود.
استفاده زیاد از این گیاه ممکن است باعث ترش کردن معده و کاهش وزن شود. افرادی که اضافه وزن دارند میتوانند روزی ۲ تا ۵ بار از عرق کاسنی استفاده کنند. برای مصرف آن، پس از هر وعده غذایی با نصف لیوان آب مصرف شود. این گیاه برای افرادی که سرفه میکنند، مناسب نیست.
تخم کاسنی طعم نامطلوبی دارد و میتواند قیآور باشد.
علاوه بر فواید عرق کاسنی، مضراتی نیز وجود دارد. استفاده طولانی مدت از فرآوردههای این گیاه ممکن است به عروق شبکیه آسیب بزند. همچنین، مصرف مداوم ممکن است باعث افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا شود و به دلیل اینکه میتواند موجب انقباض عضلات رحمی شود، در دوران بارداری خطر زایمان زودرس را افزایش میدهد.
گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی رضیم
مرجان امینی