فواید دمنوش گلپر در درمان مشکلات گوارشی (2 نکته مهم)

آشنایی با دمنوش گلپر و خواص آن
تمامی گونههای گیاه گلپر دارای بوی خوشی هستند و برخی از آنها در پخت و پز ایرانی به عنوان ادویه استفاده میشوند. برخی دیگر از نوع گلپر در صنعت داروسازی کاربرد دارند. طبق طب سنتی ایران، این گیاه دارای طبیعت گرم و خشک است. با رضیم همراه باشید تا بیشتر درباره دمنوش گلپر و فواید آن اطلاعات کسب کنید.
فوائد گیاه گلپر (Heracleum persicum)
این گیاه علفی و چندساله از خانواده چتریان است و بومی ایران میباشد، به ویژه در نواحی کوهستانی رضیم و مناطق اطراف آن رشد میکند. تمامی گونههای گلپر دارای بوی خوشی هستند و بعضی از آنها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه مصرف میشوند. همچنین، برخی گونههای دیگر آن در داروسازی استفاده میشوند. گلهای این گیاه به صورت چتر و سفید رنگ در انتهای ساقههای گلدهنده ظاهر میشوند و میوه آن تخم مرقی و کمی ضخیم به رنگ سبز تیره و به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتیمتر است.
قسمتهایی از گیاه که معمولاً استفاده میشود شامل جوانهها، ساقهها و غنچههای جوان آن است. دانههای خشک این گیاه نیز بهعنوان ادویه و بسیار معطر در غذاها استفاده میشود.
خواص دمنوش گلپر
- دمنوش این گیاه به هضم غذا کمک کرده و خاصیت ضد نفخ دارد.
- این دمنوش دارای خواص ضدعفونیکننده و میکروبکش قوی و نیز ضد اسپاسم است.
- برای درمان مشکل رفلاکس معده، تهوع، استفراغ و سایر اختلالات گوارشی مفید است.
- پودر دانه گلپر میتواند به عنوان دارویی برای از بین بردن برخی کرمهای رودهای استفاده شود.
- گلپر برای درمان هیستری (صرع)، عفونتهای عصبی و کاهش مشکلات عصبی تجویز میشود.
- دمنوش ریشه گلپر برای درمان مشکلات تنفسی، برونشیت و عفونتهای دستگاه تنفس مناسب است.
- دمنوش این گیاه میتواند اشتها را افزایش دهد.
موارد منع مصرف گلپر
- مصرف زیاد این گیاه ممکن است باعث تپش قلب شود.
- مصرف بیش از حد آن موجب سقط جنین میگردد.
طرز تهیه دمنوش گلپر
برای تهیه دمنوش گلپر، یک قاشق غذاخوری پودر گلپر را در قوری قرار دهید و روی آن آب داغ (با دمای ۸۰ درجه سانتیگراد) بریزید. بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. این چای کمی تلخ است و برای شیرین کردن آن میتوانید از عسل یا نبات استفاده کنید.
مشخصات گلپر
گلپر یک گیاه گلدار، علفی و چندساله از خانواده چتریان است. این گیاه بومی ایران بوده و در نواحی کوهستانی رضیم و اطراف آن میروید. تمام گونههای گلپر بوی خوشی دارند و برخی از آنها در آشپزی ایرانی به کار میروند. همچنین، برخی نوعهای دیگر آن در صنعت داروسازی کاربرد دارند.
گلهای این گیاه به صورت چتر و سفید رنگ بر روی ساقههای گلدهنده در قسمت بالای آن ظاهر میشوند. میوه این گیاه به شکل تخم مرغی، کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره است که طول آن بین ۱٫۵ تا ۱ سانتیمتر میباشد. قسمتهای مورد استفاده این گیاه شامل جوانهها، ساقهها و غنچههای جوان آن است. دانههای خشک این گیاه به صورت عمومی و همگانی به عنوان ادویه و در غذاها مورد استفاده قرار میگیرد.
——————————————————————-
مجله اینترنتی رضیم
مرجان امینی