فواید شگفت انگیز چای پوئر بر روی سلامت بدن (2 نکته مهم)

“`html
همه چیز در مورد چای پوئر
منشأ چای پوئر به استان یوننان در چین و دوران سلسله شرقی هان (۲۵ تا ۲۲۰ سال قبل از میلاد) برمیگردد. این چای خوشمزه و پرخاصیت قابل فاسد شدن نیست و به همین خاطر چینیها از آن در سفرهای طولانی خود استفاده میکردند. چای پوئر هر چه کهنهتر باشد، ارزش بیشتری پیدا میکند، به طوری که در چین میتوان چای پوئری را پیدا کرد که بیش از نیم قرن سن دارد.
این چای هم تخمیر میشود (که نتیجه رشد باکتریها و ارگانیسمهای خاصی در چای است) و هم اکسیداسیون میشود. این فرایند ویژه باعث تولید چای پوئر میشود که با سایر چایها تفاوتهای زیادی دارد. برگهای درختانی که این چای از آنها تهیه میشود، در اواخر زمستان و اوایل پاییز برداشت میشوند.
اما برداشت برگها در هر زمانی از سال ممکن است. بسته به شرایط محیطی که گیاه در آن رشد میکند، عطر و طعم چای متفاوت خواهد بود.
9 خاصیت چای پوئر
1. چای پوئر سیستم گوارش را تقویت میکند
یبوست یکی از مشکلات شایع گوارشی است. یکی از مهمترین خواص چای پوئر اثر مثبت آن بر رفع یبوست است. تحقیقی که در سال ۲۰۱۴ در مجله Molecular Medicine Reports منتشر شد نشان داده که این چای میتواند مانند داروی معروفی به نام بیساکودیل به پیشگیری از یبوست کمک کند. همچنین به دلیل فرایند تخمیر، این چای مانند پروبیوتیک برای سیستم گوارش مفید است.
برخی از میکروارگانیسمهای اصلی درگیر در تخمیر چای پوئر عبارتند از:
- Aspergillus glaucus
- Aspergillus niger
- Penicillium
- Rhizopus
- Saccharomyces
2. چای پوئر اثرات ضد چاقی دارد
به طور کلی جایگزینی نوشیدنیهای شیرین و قندی مانند نوشابه با نوشیدنیهای کم کالری مانند آب و چای، راه خوبی برای کاهش وزن است. اما آیا نوشیدن چای پوئر هم میتواند مانند سایر نوشیدنیهای کم کالری به کاهش وزن کمک کند؟
محققان در یک مطالعه کنترل شده با دارونما، ۵۹ شرکتکننده که دچار اضافه وزن یا چاقی خفیف بودند را به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه هر روز سه گرم عصاره پوئر و گروه دیگر یک دارونما دریافت کردند. پس از ۲۰ هفته، نتیجه نشان داد که مصرف عصاره چای بوئر به کاهش وزن کمک کرده است.
افرادی که از عصاره این چای استفاده کرده بودند، کاهش چربی در بازوها، پاها و ناحیه شکم را تجربه کردند. همچنین کاهش خفيفی در سطح کلسترول این افراد نیز مشاهده شد.
تحقیقات همچنین نشان داده که کاتچین، کافئین و تاننهای موجود در چای پوئر مسئول خاصیت ضد چاقی آن هستند.
3. چای پوئر استرس و اضطراب را کاهش میدهد
چای پوئر حاوی گاما آمینوبوتیریک اسید است که به طور مختصر به آن GABA گفته میشود. این ماده به دلیل اثرات مثبت خود بر اضطراب بسیار شناخته شده است. تحقیقات نشان میدهند که GABA و اثر محافظتی این چای بر سیستم عصبی ممکن است به افراد مبتلا به صرع کمک کند.
4. چای پوئر کلسترول را کاهش میدهد
یک مطالعه که در ژورنال Phytotherapy Research منتشر شده نشان میدهد که خاصیت ضد چربی و ضد چاقی این نوشیدنی میتواند به بهبود سطح چربی و کلسترول در افرادی که مبتلا به چاقی هستند، کمک کند.
در طی یک دوره هشت هفتهای، افرادی که در کنار رژیم غذایی خود از دوز متوسط یا زیاد عصاره این چای استفاده کرده بودند، کاهش قابل توجهی در وزن خود را تجربه کردند. همچنین در مطالعات دیگر مشخص شد که مصرف این چای توسط حیوانات آزمایشگاهی میتواند منجر به کاهش کلسترول بد (LDL)، تری گلیسیرید و کلسترول کل شود.
5. چای پوئر غنی از آنتیاکسیدانهاست
چای پوئر نیز مانند چای سیاه و چای سبز دارای آنتیاکسیدانهای مفیدی است. تحقیقات نشان دادهاند که پوئر به طور خاص حاوی اپیکاتچین، فلاونوئیدها، اسید اسکوربیک و ترکیبات پلیفنولیک است. همه این ترکیبات میتوانند به محافظت از بدن در برابر آسیبهای اکسیداتیو کمک کنند.
“““html
کمک کنند.
6. چای پوئر خواص ضد سرطانی دارد
یادتان نرود که چای پوئر یک نوشیدنی خوبی برای پیشگیری از سرطان است. مطالعات آزمایشگاهی نشان دادهاند که این چای میتواند رشد تومور در سلولهای مختلف بدن انسان، از جمله در خون و معده، را متوقف کند.
7. چای پوئر قند خون را تنظیم میکند
تحقیقات بر روی حیوانات که در سال ۲۰۱۵ منتشر شدهاند، نشان میدهند که نوشیدن این چای بعد از وعدههای غذایی که شامل کربوهیدرات هستند، ممکن است سطح قند خون را کنترل کرده و از افزایش سریع آن جلوگیری کند. این تحقیق نشان میدهد که خوردن چای پوئر ممکن است برای افرادی که دیابت نوع ۲ دارند، مفید باشد.
یک متاآنالیز که در سال ۲۰۱۸ منتشر شده، همچنین نشان میدهد که چای پوئر میتواند قند خون ناشتا را کاهش دهد. پژوهشگران در این تحقیق اشاره کردهاند که مصرف مقدار زیاد این چای ممکن است به کاهش قند خون ناشتا کمک کند.
8. چای پوئر با باکتریها مبارزه میکند
اگر به دنبال یک نوشیدنی هستید که از بدنتان در برابر بیماریهای باکتریایی محافظت کند، میتوانید به خواص چای پوئر اعتماد کنید و به طور مرتب آن را بنوشید. یک مطالعه که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، نشان میدهد که چای پوئر دارای خاصیت ضدباکتریایی بر علیه باکتری E. coli است. E. coli نوعی باکتری است که میتواند باعث عفونتهای ناخوشایند در روده شود.
9. چای پوئر برای پوست عالی است
شاید از خودتان پرسیدهاید که چرا پوست چینیها اینقدر شفاف و صاف است. یکی از دلایل این شفافیت، مصرف منظم این چای است. یک مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۶ نشان داد که چای پوئر حتی بیشتر از چای سبز دارای ترکیبات تقویت کنندهای برای پوست است.
چای پوئر حاوی نوع خاصی از کاتچینها است که به همین خاطر میتواند خواص زیادی برای پوست داشته باشد. کاتچینها به دلیل خاصیت قوی آنتیاکسیدانی خود، به عنوان یکی از ترکیبات مفید برای پوست شناخته میشوند.
تحقیقات جدید همچنین نشان میدهند که پوئر میتواند به سمزدایی از پوست کمک کند و مانع از افت الاستین شود. الاستین پروتئینی است که به پوست خاصیت کشسانی و انعطافپذیری میدهد و با افزایش سن، میزان آن در بدن کاهش مییابد.
مهم نیست که این چای را بنوشید یا به صورت موضعی استفاده کنید؛ در هر صورت، پوئر یک نوشیدنی برای تقویت پوست به حساب میآید.
روش دم کردن چای پوئر
برای هر فنجان آب به حدود یک قاشق چایخوری برگ پوئر یا یک کیسه چای نیاز دارید. این نوع چای در چین با یک قوری خاص دم میشود. اما اگر قوری مخصوص نداشتید، میتوانید به روش زیر آن را دم کنید:
- یک فنجان آب را در یک قوری چینی بریزید و آن را بجوشانید.
- یک قاشق چایخوری برگ چای را داخل قوری بریزید.
- اجازه دهید قوری به مدت سه تا پنج دقیقه روی بخار کتری بماند تا چای دم بکشد.
- به یاد داشته باشید که هر چه مدت زمان دم کردن چای بیشتر باشد، رنگ آن تیرهتر خواهد شد.
در هر فنجان چای پوئر حدود ۶۵ میلیگرم کافئین وجود دارد. در چین، برگهای این گیاه را چندین بار دم میکنند زیرا معتقدند که این برگها یکبار مصرف نیستند. البته فراموش نکنید که کافئین موجود در چای که از برگهایی تهیه شده که برای اولین بار دم میشوند، بیشتر از چای است که از برگهای قبلاً دم شده تهیه شده است.
میزان کافئین این چای به زمان دم کشیدن آن بستگی دارد. هر چه مدت زمان دم دادن چای بیشتر باشد، میزان کافئین آن بیشتر خواهد بود. همچنین، سن چای نیز بر میزان کافئین تاثیر دارد.
عوارض جانبی مرتبط با مصرف پوئر
نوشیدن حداکثر ۴ فنجان از این چای برای بزرگسالان سالم که بیماری خاصی ندارند، بیخطر است. ولی با توجه به کافئینی که دارد، بهتر است مصرف آن را به زمان نزدیک خواب محدود کنید تا دچار بیخوابی نشوید.
نوشیدن بیش از حد چای پوئر به دلیل کافئین زیاد ممکن است منجر به عوارض زیر شود:
- سردرد
- عصبانیت
- مشکلات خواب
- استفراغ
- اسهال
- تحریکپذیری
- نامنظم شدن ضربان قلب
- لرز
- سوزش سر دل
- سرگیجه
- زنگ زدن گوش
- گیجی
میزان کافئینی که زنان باردار میتوانند در طول روز مصرف کنند؛
“`
میزان مصرف کافئین بستگی به نظر پزشک دارد. ولی بهطور کلی، زنان باردار نباید بیشتر از ۳۰۰ میلیگرم کافئین در روز مصرف کنند. بهعنوان مثال، ۳ فنجان چای پوئر حدود ۲۰۰ میلیگرم کافئین دارد. بنابراین به زنان باردار پیشنهاد میشود که بیش از ۳ فنجان از این نوشیدنی در طول روز ننوشند.
همچنین، مصرف کافئین در زمان شیردهی هم باید تحت کنترل باشد. اگر باردار هستید یا در حال شیردهی هستید، حتماً در مورد نوشیدن این چای با پزشک مشورت کنید. اگر به بیماریهای زیر مبتلا هستید نیز قبل از نوشیدن چای پوئر با پزشک خود صحبت کنید:
- اختلالات اضطرابی
- اختلال خونی
- دیابت
- گلوکوم
- بیماریهای قلبی
- فشار خون بالا
- سندرم روده تحریکپذیر (IBS)
- پوکی استخوان
علاوه بر این، قبل از اینکه این چای را با داروهای زیر استفاده کنید؛ حتماً با پزشک مشورت کنید:
- سایمتیدین (Tagamet)
- افدرین
- آدنوزین (آدنوکارد)
- آنتیبیوتیکهای کینولون
- کلوزاپین (کلوزاریل)
- دیسولفیرام (Antabuse)
- استروژن
- فلووکسامین (لوووکسامین)
- لیتیوم
- داروهای آسم (آگونیستهای بتا آدرنرژیک)
- داروهای افسردگی (MAOIs)
- داروهای ضد انعقاد یا ضد پلاکت
- پنتوباربیتال (Nembutal)
- فنیل پروپانولامین
- ریلوزول (ریلوتک)
- تئوفیلین
- وراپامیل (کالان، کاورا، ایزوپتین، ورلان)
- قرصهای ضد بارداری
- داروهای ضد دیابت
- فلوکونازول (دیفلوکان)
- مکسیلیتین (Mexitil)
- تربینافین (لامیسیل)
همچنین بخوانید: