آشنایی با داروها

فواید محلول خوراکی سولبوم ( Solbom ) و عوارض این دارو (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

سولبوم چیست؟ موارد مصرف و عوارض جانبی این دارو

SOLBOM یک محلول خوراکی است که از کشور کره جنوبی و شرکت میونگ مون وارد می‌شود. این دارو برای درمان مشکلات کبد استفاده می‌شود.

ترکیبات سولبوم (به ازای هر 100 م.ل)

  • ال آرژنین : 7/31گرم

ال آرژنین (L_Arginine) یک نوع آمینواسید نیمه ضروری است که برای تولید گاز نیتریک‌ اکسید به کار می‌رود. این گاز باعث گشادی عروق می‌شود که در نتیجه آن، خون بیشتری به اندام‌ها می‌رسد و می‌تواند عملکرد ورزشکاران را، به ویژه در ورزش‌های هوازی، بهبود بخشد.

این آمینواسید همچنین به پاکسازی خون از رادیکال‌های آزاد، بهبود عملکرد عضلات، ترشح هورمون رشد، افزایش کلسترول خوب و تنظیم چربی و نمک در بدن کمک می‌کند. این موارد برای تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب و عروق و افزایش حجم عضلات بدن بسیار مفیدند.

این محصولات به دلیل خاصیت تعدیل‌کنندگی نمک نیز مورد توجه قرار می‌گیرند. چون نگه داشتن آب زیر پوست که به خاطر احتباس آب و نمک در بدن اتفاق می‌افتد، مانع از این می‌شود که عضلات به صورت صاف و بدون برآمدگی دیده شوند.

  • سیتریک اسید هیدرات : 2/94 گرم

اسید سیتریک معمولاً به عنوان ماده‌ای اسیدی، طعم‌دهنده، نگهدارنده و ضدعفونی‌کننده در صنایع غذایی و آشامیدنی استفاده می‌شود.
همچنین به عنوان آنتی‌اکسیدان، در تولید پلاستیک و مواد شوینده در صنایع شیمیایی و لوازم آرایشی کاربرد دارد.

اسید سیتریک در میوه‌های مرکبات موجود است و می‌تواند به عنوان ضد انعقاد استفاده شود. این ماده می‌تواند به تجزیه و از بین بردن سنگ‌های کلیوی و کاهش خطر لخته شدن خون کمک کند.

عملکرد اسید سیتریک به عنوان یک اسید و فعالیت کلاته کلاسیک است. این اسید به طور طبیعی فعالیت فاکتورهای انعقادی را کاهش می‌دهد.

  • بتائین هیدروکلراید (به صورت بتائین 3/8132) : 5/00گرم

بتائین یک ماده خنثی با توانایی جذب رطوبت بالا است. به همین دلیل، معمولاً در تولید داروهای ضد چسبندگی استفاده می‌شود. ساختار مولکولی آن با بتائین طبیعی کمی متفاوت است و ساخته شده از ترکیبات شیمیایی است.

بتائین هیدروکلراید از واکنش بتائین و اسید هیدروکلریک تشکیل می‌شود و یک محلول آبی بسیار اسیدی ایجاد می‌کند. این ماده یکی از ترکیبات موثر در برنامه‌های بیولوژیکی است. محتوای موثر بتائین تقریباً 75% است.

اگرچه آنها به عنوان یک جایگزین برای متیونین مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما در حقیقت دو ماده کاملاً متفاوت هستند.

  • بتائین : 5/00 گرم

بتائین چیست ؟ بتائین یک ماده جامد بی‌رنگ و شیرین است که در آب، الکل و کلروفوم قابل حل است. این ماده یک نوع اسید آمینه است که خواص مفیدی دارد.

برای مبارزه با بیماری‌های قلبی، بهبود ترکیب بدن و کمک به عضله‌سازی و کاهش چربی به دلیل توانایی‌اش در افزایش سنتز پروتئین در بدن، به اثبات رسیده است.


ویژگی‌های ویال خوراکی سولبوم

  • درمان کمکی برای بهبود عملکرد کبد
  • سولبوم در شرایط استرس، مفید است.
  • برای درمان آثار مصرف مکرر الکل مؤثر است.
  • برای کاهش آثار مصرف زیاد سیگار مناسب است.
  • در مواقع کسالت، خستگی و فرسودگی کمک می‌کند.
  • در زمان کاهش اشتها و انرژی مفید است.
  • به تقویت قوای جنسی بدن کمک می‌کند.
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
  • عملکرد عروق را بهبود می‌بخشد.

درمان کبد چرب با محلول خوراکی سولبوم

کبد چرب، مشکلی است که می‌تواند بر ظاهر افراد تأثیر بگذارد. این بیماری، که شاید بهتر باشد آن را مشکل بنامیم، اگر درمان نشود، می‌تواند عواقب جدی داشته باشد.

فواید محلول خوراکی سولبوم ( Solbom ) و عوارض این دارو (2 نکته مهم)

حالا بیایید اول با انواع کبد چرب و روش‌های درمان و داروهای مربوط به این مشکل آشنا شویم.

کبد چرب غیرالکلی: این بیماری زمانی رخ می‌دهد که کبد نتواند چربی‌ها را به درستی تجزیه کند و چربی در بافت کبد جمع می‌شود. این نوع بیماری ارتباطی با مصرف الکل ندارد و زمانی مشخص می‌شود که ۱۰ درصد یا بیشتر وزن کبد حاوی چربی باشد. این بیماری می‌تواند به چند دسته تقسیم شود و در مراحل شدیدتر می‌تواند به زخم کبد یا نارسایی کبدی منجر شود.

کبد چرب الکلی: این بیماری یکی از مراحل ابتدایی مشکلات کبدی ناشی از مصرف الکل است. با مصرف زیاد الکل، کبد آسیب می‌بیند و نمی‌تواند چربی‌ها را تجزیه کند. اگر فرد از مصرف الکل خودداری کند، این نوع کبد چرب به تدریج بهبود می‌یابد، اما اگر به مصرف الکل ادامه دهد، ممکن است به زخم کبد مبتلا شود.

کبد چرب بارداری: اگرچه این نوع کبد چرب نادر است، اما تجمع چربی در این دوران می‌تواند خطرات جدی برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. این بیماری می‌تواند منجر به نارسایی کبدی، نارسایی کلیه، عفونت شدید یا خون‌ریزی شود. با اینکه دلیل دقیق این بیماری کاملاً مشخص نیست، بسیاری از پژوهشگران معتقدند که به هورمون‌های دوران بارداری مرتبط است.

علائم این بیماری معمولاً در سه ماهه سوم بارداری ظاهر می‌شود و شامل تهوع، استفراغ، درد در ناحیه بالایی سمت راست شکم، زردی و احساس کسالت کلی است. زنان باردار باید هر گونه آزمایش لازم را انجام دهند، زیرا اکثر آن‌ها بعد از زایمان بهبود می‌یابند.

معمولاً بیماران در سنین ۴۰ تا ۶۰ سال هستند و این مشکل در زنان شایع‌تر است. همچنین کودکان بالای ۱۰ سال هم ممکن است به کبد چرب مبتلا شوند. این مشکل مزمن است و ممکن است برای سال‌ها ادامه داشته باشد.

متخصصان بر این باورند که هرچند هپاتیت اکنون بزرگ‌ترین علت نارسایی کبد است، اما طبق آمار، در آینده، بیماری کبد چرب خطر اصلی تهدیدکننده کبد خواهد بود. این بیماری به دلیل مصرف بیش از حد انرژی، چاقی، کم‌تحرکی و کمبود فعالیت به وجود می‌آید و درجات متفاوتی دارد. وجود مقداری چربی در کبد طبیعی است، اما اگر میزان چربی کبد بین ۵ تا ۱۰ درصد باشد، آن را کبد چرب می‌نامیم.


علل بروز کبد چرب

دلیل اصلی بروز کبد چرب هنوز به‌طور دقیق شناخته نشده است، اما چندین اختلال بالینی به عنوان علل زمینه‌ای آن شناخته شده‌اند. حدود ۷۰ درصد بیماران مبتلا به کبد چرب دچار چاقی هستند و دیابت و سطح بالای چربی‌های خون نیز از علت‌های مرتبط با این مشکل محسوب می‌شوند.

عوامل مختلفی که منجر به تغییر متابولیسم در بدن می‌شوند، مانند کاهش وزن ناگهانی، سوء تغذیه، تغذیه از طریق وریدی و گرسنگی طولانی‌مدت (مثل روزه‌داری) نیز می‌توانند باعث بروز کبد چرب شوند.

برخی جراحی‌های شکمی، مثل برداشتن کیسه صفرا، برداشتن قسمتی از روده یا معده، جراحی روی لوزالمعده و همچنین مصرف برخی داروهای خاص می‌توانند به بروز کبد چرب منجر شوند.

هورمون استروژن، کورتون (استروئیدها، آمیودارون، تاموکسی فن، والپروات سدیم) می‌توانند از دلایل ایجاد کبد چرب باشند.

در کودکان، مشکلات مادرزادی مثل سوء جذب چربی‌ها، فیبروز کیستیک و بیماری ویلسون نیز با کبد چرب در ارتباط هستند.

بسیاری از بیماری‌ها مانند کلسترول بالا، تری گلیسیرید بالا در خون، سندرم متابولیک، چاقی (به ویژه اگر چربی در ناحیه شکم جمع شده باشد)، سندرم تخمدان پلی کیستیک، آپنه، دیابت نوع ۲، کم‌کاری تیروئید (hypothyroidism)، و کم‌کاری غده هیپوفیز (hypopituitarism)، خطر ابتلا به کبد چرب غیر الکلی را افزایش می‌دهند.

در کل، می‌توان عوامل ایجاد این بیماری را این‌گونه بیان کرد: تغذیه نادرست، استرس‌های داخلی، مصرف بیش از حد دارو، مصرف لوواستاتین‌ها و غذاهای فست فودی (سوسیس، کالباس، سس، پیتزا و…). متخصصان بر این باورند که زندگی نادرست و پیامدهای آن مانند چاقی و اضافه وزن می‌تواند باعث ابتلا به کبد چرب در هر سنی شود.

برای درمان این بیماری، داشتن سبک زندگی سالم، داشتن وزن مناسب، انجام ورزش روزانه، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، دوری از غذاهای چرب و سرخ‌کردنی و کاهش استرس، بسیار مؤثر است.

همچنین بخوانید:

تشخیص بیماری کبد چرب

بسیاری از افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، علامتی ندارند. گاهی ممکن است فرد دچار درد در ناحیه کبد یا احساس پری در شکم شود. همچنین ممکن است احساس ناراحتی در قسمت بالای راست شکم و خستگی داشته باشد. این بیماری غالباً هنگام انجام آزمایش‌های عادی (مثل آزمایش‌های استخدامی) کشف می‌شود.

در آزمایش‌های معمولی، آنزیم‌های کبدی ممکن است افزایش یابند و اگر شک به این بیماری وجود داشته باشد، باید اقدامات بعدی برای پیدا کردن دلیل آن انجام گیرد و سایر مشکلات کبدی هم بررسی شوند. آزمایش‌هایی نیز برای قند و چربی‌های خون و ویروس‌های هپاتیت ضروری است.

با استفاده از روش‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی، می‌توان تجمع چربی در کبد را مشاهده کرد. اگر به دلایلی نتوان به تشخیص قطعی رسید، ممکن است نیاز به نمونه‌برداری از کبد باشد تا از نظر میکروسکوپی بررسی شود. اما در برخی مواقع، نمونه‌برداری انجام نمی‌شود و بیمار به مدت ۶ ماه تا یک سال زیر نظر خواهد بود تا ببینند آیا آنزیم‌های کبدی پس از درمان بیماری‌های زمینه‌ای به حالت طبیعی باز می‌گردند یا خیر.


سولبوم

مقدار و نحوه مصرف سولبوم

بزرگسالان: 10-30 میلی لیتر باید در دوزهای تقسیم شده بین هر وعده غذایی مصرف شود و 10 میلی لیتر از محلول را در نصف لیوان آب حل کرده، سپس بخورید.

موارد منع مصرف سولبوم

افراد با سابقه سکته قلبی و کسانی که علائم بیماری قلبی دارند نیز نباید از این محصول بهره ببرند. این دارو به عنوان پادزهر برای مسمومیت‌های الکلی قابل استفاده نیست.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا