دانستنی های پزشکی

فواید ویتامین E،ویتامین E چگونه از سرطان جلوگیری میکند (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

فواید ویتامین E:پژوهشگران آمریکایی در هیوستون تحقیقی بر روی یک هزار نفر انجام داده‌اند که نشان می‌دهد نقش ویتامین E در پیشگیری از سرطان مثانه بسیار مهم است. به عبارت دیگر، افرادی که به اندازه کافی ویتامین E را از طریق رژیم غذایی خود دریافت کرده‌اند، 50 درصد کمتر از سایرین در معرض سرطان مثانه بوده‌اند که رقم قابل توجهی است. قبلاً محققان امیدوار بودند که مصرف کافی ویتامین E بتواند از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری کند، اما متأسفانه نتایج تحقیقات این پیش‌بینی را تأیید نکرده است.

فواید ویتامین E

همچنین نقش ویتامین E در پیشگیری از سرطان‌های پروستات و مثانه در دو دهه گذشته پیشنهاد شده و تا حدودی ثابت شده است، اما برای جمع‌آوری نتایج قطعی، نیاز به مطالعات دقیق‌تری وجود دارد.
ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان است و با این خاصیت خود کمک می‌کند تا رادیکال‌های آزاد موجود در بدن که ناشی از سوخت و ساز غذاها یا وجود سموم در بدن هستند، بر روی سلول‌ها و بافت‌ها، به ویژه DNA، تأثیر منفی نگذارد و بیماری‌هایی مانند سرطان به وجود نیاید.

ویتامین E را می‌توان در مواد غذایی مانند اسفناج، روغن‌های گیاهی، زیتون، بیشتر سبزیجات سبز تیره، دانه‌های روغنی مثل پسته، فندق، گردو، بادام و تخم آفتابگردان پیدا کرد. دو نوع ویتامین E در طبیعت وجود دارد.

در این مطالعه اخیر، نوع آلفاتوکوفروال که فقط از طریق غذا و به طور طبیعی به بدن می‌رسد، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان مثانه داشته و نوع گاما توکوفروال که معمولاً به صورت مصنوعی (در قرص‌ها و کپسول‌ها) وجود دارد تقریباً بی‌اثر بوده است. به بیان دیگر، ویتامین E باید از طریق رژیم غذایی و به طور طبیعی به بدن برسد تا در پیشگیری از سرطان مثانه مؤثر باشد (در آمریکا هر سال حدود 12500 نفر به این سرطان مبتلا می‌شوند).

فواید ویتامین E

مطالعات علمی نشان می‌دهند که ویتامین E در کنار سلنیوم، که یک ماده معدنی و آنتی‌اکسیدان قوی است، تأثیر بهتری دارد و می‌تواند از بسیاری از بیماری‌های مزمن جلوگیری کند. این ترکیب معمولاً شامل 400 میلی‌گرم ویتامین E و 100 میلی‌گرم سلنیوم در روز است.

ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است و<.span style="background-color: #ffcc00;"> مصرف ویتامین E به صورت مصنوعی و خودسرانه، بدون مشاوره پزشک یا متخصص تغذیه، می‌تواند خطرناک باشد، زیرا مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث بروز مشکلات بسیاری شود.

بهترین راه غذایی برای تأمین ویتامین E و سلنیوم بدن و جلوگیری از سرطان، بیماری قند و بیماری‌های قلبی، مصرف سالاد و سبزی با مقداری مغز گردو، بادام و پسته و همچنین روغن زیتون و سرکه است که به عنوان سالم‌ترین و ارزشمندترین غذاها محسوب می‌شوند.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا