فواید و عوارض مصرف اسید چرب امگا ۹ (2 نکته مهم)

خواص و فواید اسید چرب امگا9 :
اسید چرب امگا 9 (Omega-9 fatty acid) میتواند به جلوگیری از بیماریها، افزایش سوخت و ساز بدن و حفظ سطح کلسترول سالم کمک کند. این اسید چرب همچنین برای بهبود سلامت مغز و آرامش اعصاب مفید است.
1. تقویت انرژی :
اسید اولئیک که در امگا 9 وجود دارد، به افزایش سطح انرژی در بدن شما کمک میکند و احساس بیحالی و عصبی بودن را کاهش میدهد.
2 . برای سلامت قلب و عروق مفید است :
افرادی که به دیابت مبتلا هستند نیز میتوانند از این اسیدهای چرب بهره ببرند، زیرا امگا 9 به تنظیم قند خون کمک میکند. این اسیدها باعث افزایش کلسترول خوب در بدن میشوند و در نتیجه برای قلب و عروق مفیدند.
تحقیقات نشان میدهد که امگا 9 با جلوگیری از تجمع پلاک در شریانها میتواند خطر سکته مغزی را کاهش دهد. یکی از دلایل این امر این است که خستگی که احساس میکنید با انرژی بدست آمده از اسیدهای چرب امگا 9 کمتر میشود.
3. جلوگیری از آدرنولکودیستروفی :
امگا 9 به عنوان عاملی پیشگیرانه در مقابل آدرنولکودیستروفی شناخته میشود. این یک بیماری ژنتیکی است که با از بین رفتن میلین مشخص میشود.
غلاف میلین یک ماده چرب است که سلولهای مغز را پوشش میدهد و آسیب به آن میتواند باعث تشنج و اختلالات گفتاری و شنوایی شود.
4. کمک به باروری :
قبل از بارداری، مهم است که مقدار کافی از اسیدهای چرب در بدن خود داشته باشید. امگا 9 برای رشد مغز، چشم و قلب جنین ضروری است و همچنین باعث بهبود گردش خون در دستگاه تولید مثل مردان میشود.
5. کاهش سطح کلسترول :
کمبود امگا 9 میتواند به بیماریهایی مانند سکته مغزی و حمله قلبی منجر شود. وقتی بدن شما مقدار کافی امگا 9 داشته باشد، میتواند سطح کلسترول را کنترل کند. متخصصان تغذیه توصیه میکنند که از مواد غذایی شامل آجیل، لوبیا و سبزیجات استفاده کنید تا به سلامت کلی بدن در برابر مشکلات کلسترول کمک کنید.
6. کنترل التهاب بدن :
شما باید روزانه امگا 9 مصرف کنید زیرا به طور مؤثری با التهاب مبارزه میکند. مطالعات اخیر نشان داده است که التهاب اگر به موقع درمان نشود، میتواند به اندامهای بدن آسیب برساند.
7. حفظ سلامت شریانها :
سخت شدن شریانها میتواند به سکته مغزی و سایر بیماریهای قلبی منجر شود. متخصصان توصیه میکنند که غذاهای فرآوریشده را با غذاهای ارگانیک جایگزین کنید تا از سخت شدن سرخرگها جلوگیری کنید. همچنین، مصرف امگا 9 میتواند به حفظ سلامت شریانها کمک کند.
8. سیستم ایمنی را بهبود میبخشد :
امگا 9 میتواند یک منبع مؤثر برای تقویت سیستم ایمنی باشد. یک سیستم ایمنی ضعیف میتواند به مشکلاتی چون سلولهای سرطانی، رادیکالهای آزاد و باکتریهای عفونی منجر شود. همچنین، افزایش ایمنی میتواند میزان متابولیسم را بهبود بخشد.
9. جلوگیری از دیابت :
اگرچه رژیم غذایی کسانی که دیابت دارند باید شامل منابع طبیعی باشد، بهتر است آنها مکملهای امگا 9 را به رژیم خود اضافه کنند. این اسید چرب برای کاهش خطر ابتلا به مقاومت به انسولین مفید است.
در دیابت، بدن به انسولین نیاز دارد اما نمیتواند آن را به درستی استفاده کند و در نهایت ممکن است به دیابت نوع II منجر شود. امگا 9 میتواند به کاهش این خطر کمک کند.
با این حال، در شرایط جدی سلامت بهتر است با یک متخصص مشورت کنید و از مصرف داروهای خودسرانه خودداری کنید.
10. اشتها را افزایش میدهد :
خوردن زیاد ممکن است نشانهای از یک مشکل جدی سلامتی باشد. در حالی که اسیدهای چرب امگا 9 میتوانند به کنترل اشتها کمک کنند، اما…
فقط نباید به رژیم غذایی با اسید چرب امگا 9 اکتفا کرد. بهتر است با یک متخصص در زمینه بهداشت صحبت کنید تا به طور کامل مشکل را حل کنید.
11. ممکن است باعث افزایش وزن شود :
اسیدهای چرب امگا 9 نوعی چربی مفید هستند که افراد زیادی، از جمله ورزشکاران، از آنها در رژیم غذایی خود استفاده میکنند. شما هم میتوانید اسیدهای چرب امگا 9 را به رژیم غذاییتان اضافه کنید، اما باید به مقدار مناسب مصرف شود تا به شما کمک کند تا وزن متعادلی داشته باشید.
عوارض مصرف امگا 9:
مصرف بیش از حد امگا 9 ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی به وجود آورد. یادتان باشد که بدن شما میتواند این نوع چربی را به طور طبیعی تولید کند.
اسید اوریک :
اسید اوریک یکی دیگر از انواع چربیهای امگا 9 است که به طور غیر اشباع وجود دارد و برای کمک به درمان بیماری آلزایمر استفاده میشود. اما مصرف زیاد آن، به ویژه در غذاهای معمولی اسپانیایی، میتواند علائم کبودی ایجاد کند که ممکن است سالها ادامه یابد. این علائم مربوط به بیماری ترومبوسیتوپنی هستند که باعث خونریزی میشوند. این نوع چربی برای افرادی که تحت شیمی درمانی هستند نیز میتواند مشکلساز باشد.
اسید اولئیک :
این یکی از رایجترین انواع چربیهای امگا 9 است و عمدتاً در روغن زیتون وجود دارد. برخی مطالعات نشان دادهاند که ممکن است این چربی با خطر سرطان سینه در زنان مرتبط باشد. با اینکه هنوز این موضوع بهطور کامل ثابت نشده است، توصیه میشود که زنان مبتلا به سرطان سینه از مصرف آن پرهیز کنند.
اسید ماید :
این نوع چربی بیشتر در بافتهای نرم و غضروفها یافت میشود و همچنین در برخی از گوشتهای کمقیمت نیز وجود دارد. اسید ماید، نوعی چربی غیرمستقیم امگا 9 است که میتواند باعث التهاب مفاصل شود. التهاب، عامل اصلی بسیاری از بیماریهای مزمن است. از نظر شیمیایی، این نوع چربی به اسید آراکیدونیک شباهت دارد و میتواند حساسیت به درد را ایجاد کند و موجب لخته شدن خون و مشکلاتی در سیستم ایمنی بدن شود و فشار خون را بالا ببرد.
بیشتر بخوانید :
ترجمه و گردآوری توسط مجله رضیم
معصومه راهی
کاربر گرامی، اگر نظر یا پیشنهادی در این زمینه دارید، لطفاً دیدگاه خود را در زیر همین صفحه با ما و دیگر کاربران مجله رضیم به اشتراک بگذارید.