تغذیه سالم

فواید و عوارض مصرف عسل در دوران شیردهی (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

مصرف عسل در دوران شیردهی

مادران شیرده ممکن است در مورد برخی غذاها شک داشته باشند، زیرا نگران‌اند که آیا این غذاها می‌توانند به نوزاد منتقل شوند.

یکی از این غذاها، عسل است. به دلیل خطر بیماری بوتولیسم، عسل را به نوزادان زیر یک سال نمی‌دهند. این بیماری ناشی از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است که می‌تواند خطرناک باشد.

اگر مادر در زمان شیردهی عسل مصرف کند، برای نوزاد مشکلی ایجاد نخواهد شد. اما مهم است که نوزادان زیر یک سال به هیچ وجه عسل نخورند. بنابراین توصیه می‌شود که تا یک سالگی، شیرخوار هرگز عسل مصرف نکند.

آیا مصرف عسل در طول شیردهی بی خطر است؟

بله، مادران شیرده می‌توانند عسل پاستوریزه و با کیفیت بخورند. بهتر است از مصرف عسل خام در دوران شیردهی خودداری کنند، زیرا ممکن است حاوی اسپور کلستریدیوم بوتولینوم باشد.

از آنجا که این اسپورها در دستگاه گوارش مادر از بین می‌روند، به خون او نمی‌رسند و نمی‌توانند وارد شیر مادر شوند.

علاوه بر این، این اسپورها برای عبور به شیر مادر بسیار بزرگ هستند و حتی سم بوتولینوم نیز به شیر منتقل نمی‌شود.

شما می‌توانید اطمینان داشته باشید که شیر مادر منبع سموم یا اسپورهای باکتریایی نیست که نوزادان را به بوتولیسم مبتلا کند.

در مقابل، دستگاه گوارش نوزادان هنوز رشد نکرده و اسیدیته کافی برای کشتن این باکتری‌ها را ندارد.

اگر کودک عسل خام دارای اسپورهای بوتولیسم را بخورد، ممکن است این اسپورها در روده بزرگ باقی بمانند و سم تولید کنند که می‌تواند به نوزاد آسیب بزند.

اگرچه نمی‌توان عسل را به نوزادان زیر 6 ماه داد، اما خوردن عسل توسط مادر برای نوزاد مضر نیست.

موارد احتیاط هنگام مصرف عسل در شیردهی

اگر در دوران شیردهی هستید و به خوردن عسل عادت دارید، می‌توانید ادامه دهید، اما باید چند نکته را در نظر داشته باشید:

  1. پس از خوردن عسل، دست‌های خود را به طور کامل بشویید تا احتمال وجود اسپورهای بوتولیسم را کاهش دهید و از انتقال آن به کودک جلوگیری کنید.
  2. قبل از خرید عسل، تاریخ تولید و انقضا آن را بررسی کنید.
  3. عسلی با کیفیت تهیه کنید که به خوبی فرآوری و پاستوریزه شده باشد.
  4. به مقدار مناسب عسل بخورید.
  5. با پزشک خود در مورد انواع مختلف عسل و نمونه مناسب برای خود مشورت کنید.

خواص عسل برای مادران شیرده

  1. عسل یکی از قدیمی‌ترین شیرین‌کننده‌هاست که مزایای زیادی برای سلامتی دارد.
  2. عسل یک شیرین‌کننده سالم محسوب می‌شود.
  3. حاوی آهن و مقادیر کمی از کلسیم، فولات، ویتامین C و B است.
  4. عسل‌های محلی می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی مادر نیز کمک کنند.
  5. در درمان زخم‌ها، زخم‌های دیابتی و مشکلات گوارشی مفید است.
  6. می‌تواند کولیت، علائم سرماخوردگی و گلودرد را تسکین دهد.
  7. از بروز سرطان و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.

زمان‌هایی که زنان شیرده باید از خوردن عسل پرهیز کنند

مدرک علمی درباره عوارض عسل در دوران بارداری یا شیردهی به اندازه کافی وجود ندارد. اما به طور کلی، اگر به گرده گیاهان، کرفس یا سایر آلرژی‌ها حساس هستید، بهتر است در دوران شیردهی از عسل استفاده نکنید.

همچنین، از مصرف عسل‌هایی که از گیاهان خانواده رودودندرون استخراج می‌شوند، به دلیل خطر سمیت، خودداری کنید. در افراد مبتلا به دیابت یا کمبود قند خون نیز باید احتیاط کرد. قبل از افزودن عسل به رژیم غذایی، با پزشک خود مشورت کنید.

فواید و عوارض مصرف عسل در دوران شیردهی (2 نکته مهم)

سوالات رایج درباره مصرف عسل در دوران شیردهی

سوال: آیا می‌توانم در دوران شیردهی عسل و دارچین بنوشم؟

جواب: در بیشتر موارد، نوشیدن عسل و دارچین برای مادران شیرده بی‌خطر است. اما بهتر است قبل از افزودن آن به رژیم غذایی، با پزشک خود مشورت کنید. حتی می‌توانید در طول شیردهی…

شربت آب لیمو و عسل هم خوب است که نوشیده شود.

سوال : آیا چای حاوی زنجبیل و عسل برای مادرانی که در حال شیردهی هستند، مناسب است؟

جواب : بله، چای تهیه شده با عسل و زنجبیل در دوران شیردهی مفید است، زیرا به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند. زنجبیل می‌تواند مشکلات تنفسی و سرماخوردگی را راحت‌تر کند و همچنین باعث افزایش جریان شیر می‌شود.

عسل هم می‌تواند گلو درد را تسکین دهد. این مواد طبیعی برای کودک شما هم بی‌خطر هستند. اما اگر بعد از شیردهی متوجه جوش‌های قرمز، نق نق کردن یا اسهال شدید، ممکن است نشان‌دهنده حساسیت کودک شما به عسل یا زنجبیل باشد.

سوال : آیا در دوران شیردهی می‌توان عسل مانوکا مصرف کرد؟

جواب : عسل مانوکا از شهد درخت مانوکا در استرالیا و نیوزلند به دست می‌آید. این عسل به عنوان یک درمان خانگی شناخته می‌شود و مصرف آن در دوران شیردهی بسیار مناسب است.

در واقع، نسبت به سایر روش‌های درمانی برای آلرژی‌ها، ایمن‌تر است. اما نباید از آن به عنوان کرم ضد باکتری روی نوک سینه‌ها استفاده شود تا کودک شما آن را نخورد.

سوال : آیا می‌توان اسپورها را در حین فرآوری عسل از بین برد؟

جواب : عسل نمی‌تواند اسپورهای بوتولینوم را از بین ببرد و مصرف‌کنندگان نیز نمی‌توانند وجود آن را تشخیص دهند.

بیشتر بخوانید :

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا