رسپی

فوت و فن دستور تهیه خرما پلو اهوازی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

دستور تهیه خرما پلو بسیار مقوی و مجلسی

خرما پلو یک غذای خوشمزه و مفید از اهواز است. این غذا با توجه به مواد مغذی و ویتامین‌هایش در ماه رمضان خیلی محبوب است. پس بیایید دست به کار بشوید و این غذا را درست کنید تا از خواص خرما و سایر مواد مغذی آن بهره‌مند شوید. در ادامه دستور تهیه خرما پلو مخصوص اهواز را خواهید خواند.

مواد لازم خرما پلو

خرما ۱ لیوان
شیر ۲ لیوان
برنج ۱ لیوان
کشمش ۱/۲ استکان
کره ذوب شده ۱ استکان
زعفران ۱/۲ قاشق چای خوری
گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
نمک به میزان لازم

دستور تهیه خرما پلوی اهوازی

ابتدا هسته و پوست خرما‌ها را بگیرید و آنها را با کره در تابه سرخ کنید تا شفاف و براق شوند.
برنجی که قبلاً خیس کرده‌اید را بشویید و آن را با شیر، نمک و زعفران مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج بپزد.
وقتی آب برنج کاهش یافت و آماده دم کشیدن شد، کشمش‌های شسته شده را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا برنج خوب دم بکشد.
در یک ظرف جدا، گوشت چرخ‌کرده را با کمی نمک و فلفل ترکیب کنید و خوب ورز دهید.
گوشت‌ها را در تابه سرخ کنید.
پانزده دقیقه قبل از اینکه برنج آماده شود، گوشت‌های سرخ شده و خرما‌ها را روی برنج بریزید و صبر کنید تا برنج خوب دم بکشد.
پس از پانزده دقیقه، خرماپلو شما آماده سرو است.
نوش جان…

نکات تکمیلی برای پخت خرماپلو

توجه داشته باشید که برای این غذا از خرما‌های سفت و بزرگ استفاده کنید.
می‌توانید گوشت چرخ‌کرده را حذف کرده و به جای آن از گردو استفاده کنید. اگر می‌خواهید گردو اضافه کنید، آن را از شب قبل در آب خیس کنید تا نرم شود.
اگر وقت دارید، می‌توانید گوشت چرخ‌کرده را به شکل و اندازه خرما درآورده و آن را درون خرما قرار دهید و سپس روی برنج بگذارید.
می‌توانید کمی دارچین حین دم کشیدن برنج روی آن بریزید.
خرما پلو به خاطر طبیعت گرمی که دارد، می‌تواند با ماست و خیار یا ترشی سرو شود.
می‌توانید گوشت چرخ‌کرده را حذف کرده و در کنار پلو کمی ماهیچه آب‌پز سرو کنید.

نکات کلیدی تهیه خرما پلو

بهتر است از خرما‌های درشت و سفت برای تهیه خرما پلو استفاده کنید. از خرما های زرد رنگ هم می‌توانید بهره ببرید.
در مرحله خیس کردن برنج، می‌توانید برنج را با شیر خیس کنید. سپس با شیر، کره و کمی گل محمدی بپزید تا عطری دلپذیر به غذا بدهد.
می‌توانید به جای برنج ساده، این غذا را با رشته‌پلوی سرو کنید.
مقداری پیاز خلالی را با مرغ سرخ کنید تا عطر و طعم بهتری بگیرد.

دستور تهیه خرما پلو

علاوه بر ادویه‌های ذکر شده، می‌توانید از هر ادویه‌ای که به ذائقه شما می‌خورد، مانند زیره یا دارچین، استفاده کنید.
به جای گوشت مرغ، می‌توانید از گوشت گوسفندی نیز برای تهیه خرما پلو استفاده کنید. برای این کار ۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی چرخ‌کرده را با یک پیاز متوسط رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران مخلوط کرده و خوب ورز دهید.
سپس یک تابه را روی حرارت متوسط بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و اجازه دهید داغ شود. از مخلوط گوشت به اندازه یک خرما برداشته و به آن‌ها شکل بدهید و در روغن خوب سرخ کنید. هنگام سرو خرما پلو، گوشت‌های سرخ شده را درون خرما‌هایی که هسته آنها را جدا کرده‌اید بگذارید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا