فوت و فن های طلایی برای تهیه سس بشامل + کاربرد سس بشامل (مرحله به مرحله)

“`html
سس بشامل
سس بشامل یک سس سنتی از فرانسه است که با کره، آرد و شیر تهیه میشود. این سس خوشمزه کاربردهای زیادی دارد و معمولاً به عنوان پایه برای سسهای خامهای، گراتنها، ماکارونی و پنیر و غذاهای دیگر استفاده میشود.
دستور تهیه سس بشامل
مواد لازم برای تهیه سس بشامل:
- ۲ قاشق غذاخوری کره
- ۴ و نیم قاشق غذا خوری آرد چند منظوره
- ۳ فنجان شیر
- ۱ قاشق چای خوری نمک
مراحل تهیه سس بشامل خانگی:
در ابتدا مواد لازم برای سس بشامل را اندازهگیری کنید. نسبت شیر، آرد و کره در این سس بسیار مهم است زیرا طعم و بافت آن به این مواد بستگی دارد.
اطمینان حاصل کنید که مقدار مواد را دقیق اندازه بگیرید: ۲ قاشق غذاخوری کره، ۴ و نیم قاشق غذاخوری آرد و ۳ فنجان شیر آماده کنید.
اگر میخواهید سس بشامل شما غلیظتر باشد، میتوانید نصف مقدار شیر را کم کنید و اگر میخواهید رقیقتر باشد، میتوانید نصف آن را اضافه کنید.
مرحله اول: گرم کردن شیر
شیر را در یک قابلمه کوچک بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید شیر گرم شود اما نگذارید به جوش بیاید. وقتی که شیر گرم شد، آن را از روی حرارت بردارید.
میتوانید شیر را در مایکروویو هم گرم کنید، اما با درجه کم و به مدت ۱ دقیقه. پس از یک دقیقه دمای شیر را چک کنید و اگر هنوز گرم نشده بود، یک دقیقه دیگر آن را گرم کنید.
اگر شیر به جوش بیاید، بهتر است از ابتدا با شیر جدید شروع کنید زیرا داغ شدن بیش از حد شیر بر طعم سس تأثیر میگذارد.
مرحله دوم: ذوب کردن کره
کره را در یک تابه عمیق بریزید و آن را روی حرارت متوسط ذوب کنید. تا زمانی که کره به طور کامل آب میشود آن را گرم کنید، اما دقت کنید که رنگش تغییر نکند و قهوهای نشود.
مرحله سوم: اضافه کردن آرد
سپس تمام آرد را به کره اضافه کنید. در ابتدا ممکن است آرد به صورت گلوله درآید. با قاشق چوبی به آرامی هم بزنید تا گلولهها از بین بروند و ترکیب کره و آرد یکدست شود.
مرحله چهارم: پختن مایه سس بشامل
اجازه دهید مواد سس بشامل به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بپزند و در این مدت به آرامی هم بزنید. با گذشت زمان، رنگ مواد تیرهتر خواهد شد. وقتی که رنگ مواد به طلایی تغییر کرد، یعنی پایه سس بشامل شما آماده است.
هرگز اجازه ندهید رنگ مایه به قهوهای برسد زیرا این کار تأثیر منفی بر طعم و رنگ نهایی سس شما خواهد داشت. در صورتی که نیاز بود،…
“““html
درجه حرارت گاز را کاملا پایین بیاورید تا سس بشامل خیلی سریع نپزد و رنگ عوض نکند.
مرحله پنجم دستور تهیه سس بشامل: شیر را به سس بشامل اضافه
در این مرحله باید ۱ قاشق غذاخوری شیر را به سس بشامل اضافه کنید. بعد از اینکه این کار را انجام دادید، مواد سس را خیلی سریع هم بزنید تا پایه سس با کمک شیر کمی مرطوب بشود.
حتما شیر را به شکل یکسان در بین تمام مواد سس پخش کنید. حالا بافت سس بشامل شما باید کمی خیس شده باشد. اما نه در آن حدی که شل و آبکی بشود.
مرحله آخر دستور تهیه سس بشامل
در این مرحله باید به آرامی مقدار باقی مانده شیر را با استفاده از یک دست داخل ماهیتابه بریزید، و با دست دیگر خود آن را هم بزنید تا خوب با مواد دیگر ترکیب بشود. آنقدر این کار را ادامه بدهید تا شیر تمام بشود. بعد از تمام شدن شیر هم برای چند دقیقه دیگر مواد سس را هم بزنید تا بافتی نرم و یکدست پیدا کنند.
راهکارهای جادویی برای تهیه سس بشامل خوشمزه
- در تهیه سس بشامل شیر کاملاً خنک باشد
یکی از ترفندهای ساده برای داشتن سس بشامل حرفهای این است که شیر هم دمای محیط نباشد. بلکه بسیار خنک و سرد شده باشد. هرچه شیر خنکتر باشد، سس بهتر میشود.
- در تهیه سس بشامل سس را مرتب هم بزنید
داشتن سسی حرفهای و یکدست، مستلزم هم زدن مداوم است. در غیر این صورت کره و آرد جداگانه غلیظ میشوند. در نتیجه سس یا گلوله گلوله میشود، یا به ته تابه میچسبد. بنابراین در طول آمادهسازی سس، دست از هم زدن آن برندارید. چون پس از ترکیب کره و آرد لازم است شیر را کمکم به آن بیفزایید.
- راهبردی برای گلوله گلوله نشدن آرد در تهیه سس بشامل
یکی از ترفندهای خوشمزه شدن سس بشامل این است که قبل از افزودن آرد به کرۀ ذوب شده، آن را الک کنید. هرچه آرد ریزتر باشد، احتمال تشکیل گلولهها کمتر میشود. نکتۀ دیگر این است که به جای آرد گندم، از آرد ذرت استفاده کنید.
این آرد سبکتر از آرد گندم است و گلوله گلوله نمیشود. اما چون آرد گندم غلظت خوبی به سس میدهد، میتوانید از هر دو آرد به میزان یکسان استفاده کنید.
- اضافه کردن چاشنیها در دقایق آخر تهیه سس بشامل
نمک، فلفل و کمی جوز هندی، چاشنیهای مناسب سس بشامل است. حتماً این چاشنیها را در دقایق آخر اضافه کنید تا عطر و طعم خوبی به سس بدهند. اگر میخواهید سس خاصی داشته باشید، میتوانید کمی پنیر پارمسان با چاشنیها به آن بیفزایید. این کار برای تهیه لازانیا فوقالعاده است.
سس بشامل در چه غذاهایی استفاده میشود ؟
1. سس بشامل در ترکیب ماکارونی و پنیر و لازانیا
ترکیب پاستا و ماکارونی و پنیر یکی از غذاهای بسیار محبوب در بین تمام افراد است. برای درست کردن این غذای راحت و خوش طعم، کافیست بعد از درست کردن سس بشامل، چند فنجان پنیر چدار رنده شده به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا زمانی که پنیر کاملا آب بشود.
حالا ترکیب پنیر و سس بشامل را روی ماکارونی پخته شده بریزید و این مواد را به داخل یک ظرف فر منتقل کنید. دوباره روی مواد کمی پنیر رنده شده بریزید و ظرف را داخل فر قرار بدهید. کمی صبر کنید تا مواد خوب بپزند؛ یعنی زمانی که روی سس بشامل و پنیر حبابهایی ایجاد بشود و رنگ آن نیز به رنگ قهوهای تغییر پیدا کند.
2. ترکیب سس بشامل و گراتن سیبزمینی
در ابتدا چند عدد سیب زمینی را با قطر نازک برش بدهید و آنها را همراه با مقداری پیازچه
“““html
خرد شده را در یک ظرف فر بریزید. سپس روی آن را با کمی سس بشامل و پنیر پارمسان رنده شده بپوشانید.
در مرحله بعد، ظرف را داخل فر قرار دهید تا خوب بپزند؛ یعنی زمانی که تکههای سیبزمینی ترد شوند و روی سس بشامل و پنیر حبابهایی تشکیل شود.
3. ترکیب سس بشامل و سوفله پنیر
برای تهیه این غذای ساده و خوشمزه، کافیست سس بشامل را با تخممرغ زده شده، کمی پنیر و ادویههایی که خودتان دوست دارید مخلوط کنید. سپس این مخلوط را داخل یک ظرف سوفله بریزید و آن را در فر قرار دهید تا خوب بپزد، پف کند و روی آن به رنگ قهوهای درآید.
دستور تهیه سس سبزیجات رژیمی سالم به دو روش + فیلم
آیا با دستور تهیه سس هزار جزیره آشنا هستید؟
سس ریحان | دستور تهیه سس ریحان + خواص
دستور تهیه سس خردل خانگی و سالم