رسپی

قاقاناخ زعفرانی نوعی خاگینه خوشمزه مناسب ماه رمضان (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

نحوه تهیه دسر خاگینه

خاگینه انواع مختلفی دارد، مثل خاگینه ساده، خاگینه رولی مغزدار، خاگینه هویج تبریزی و خاگینه گل محمدی. با ما همراه باشید.

دستور تهیه خاگینه ساده و خاگینه تبریزی به سادگی

مواد لازم برای خاگینه تبریزی زعفرانی مجلسی

  • شکر: 1 لیوان
  • آب: 1 لیوان
  • پودر هل: ½ قاشق غذاخوری
  • گلاب: 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: به مقدار دلخواه
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • ماست شیرین: 2 قاشق غذاخوری
  • آرد: 2 قاشق غذاخوری
  • بکینگ‌پودر: ¼ قاشق چایخوری
  • نمک: نوک قاشق چایخوری
  • وانیل: 1 قاشق چایخوری
  • مغز آجیل: به مقدار دلخواه (مثل گردو خرد شده، خلال پسته یا خلال بادام)
  • پودر دارچین، پودر گل محمدی و پودر پسته: به مقدار دلخواه

دستور تهیه خاگینه تبریزی زعفرانی مجلسی

  1. ابتدا یک لیوان شکر و یک لیوان آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. وقتی مخلوط غلیظ شد، پودر هل، گلاب و زعفران را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس اجاق را خاموش کنید تا عطر آن‌ها حفظ شود. بگذارید این شربت کاملاً سرد شود.
  2. در یک ظرف جداگانه، دو تخم‌مرغ را بشکنید و خوب هم بزنید. سپس 2 قاشق ماست، 2 قاشق آرد، بکینگ‌پودر، نمک، 2 قاشق زعفران دم‌کرده و وانیل را اضافه کنید و همه را به خوبی مخلوط کنید.
  3. بهتر است آرد را به تدریج اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا هیچ گوله‌ای نداشته باشید. مایه باید کاملاً صاف و شبیه فرنی باشد. اگر شل بود، کمی بیشتر آرد اضافه کنید و هم بزنید.
  4. برای این مقدار مواد، کف یک ماهیتابه نچسب کوچک را با روغن چرب کنید و روی شعله ملایم گرم کنید. (اگر از ماهیتابه بزرگ استفاده می‌کنید، مقدار مواد را دو برابر کنید.)
  5. وقتی ماهیتابه داغ شد، نصف مایه خاگینه را بریزید و درب آن را چند دقیقه ببندید تا خودش را بگیرد. بعد از این که خودش را گرفت، مغز آجیل خرد شده و مقداری پودر دارچین، پودر گل محمدی و پودر پسته را روی آن بپاشید و بقیه مایه را رویش بریزید. دوباره درب آن را بگذارید تا بپزد.
  6. بعد از چند دقیقه، وقتی رنگش طلایی شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر نیز سرخ شود. اجازه دهید 15 دقیقه دیگر در ماهیتابه بماند تا نرم شود.

سپس روی خاگینه را با پودر نارگیل، پودر پسته و گل محمدی تزئین کنید و شربت سرد شده را روی آن بریزید تا شیرینی به خوردش برود. خاگینه را به شکل‌های دلخواه برش بزنید و با چای، قهوه یا بستنی سرو کنید.

بیشتر بخوانید:

دستور تهیه آبگوشت کشک | غذای محلی

آبگوشت بامیه | دستور تهیه آبگوشت با بامیه غذای محلی ایلام

دستور تهیه آب ترشی غذای محلی چهارمحال و بختیاری

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا