قرابیه تبریز : دستور تهیه تهیه شیرینی تبریزی مجلسی و اعیانی + عکس (مرحله به مرحله)

از مهمانان عید با قرابیه تبریز پذیرایی کنید
قرابیه (به ترکی آذربایجانی: قورابیه) یکی از شیرینیهای سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان، از جمله تبریز و شهرهای قزوین، مراغه و زنجان، و همچنین در جمهوری آذربایجان و ترکیه تهیه میشود. از شما دعوت میکنیم تا با ما همراه باشید.
دستور تهیه شیرینی قرابیه بادام تبریز
دیرزمانی پیش، وقتی دختری تصمیم به ازدواج میگرفت، خانوادهی داماد سینیهای بزرگ و بیضیشکل پر از شیرینی قرابیه را به عنوان خنچه عقد به خانهی او میفرستادند. خنچه یک جعبه چوبی سبک بود که مردان آن را بر روی سر خود حمل میکردند و معمولاً با پارچهای زیبا و دستدوز با حاشیه ترمه پوشانده میشد.
همچنین در خنچه عقد هدایای زیادی برای عروس و خانوادهاش فرستاده میشد. به دلیل اینکه یک خنچه به اندازه کافی بزرگ نبود، معمولاً عروس چندین خنچه دریافت میکرد.
امروزه در ایران، شیرینیها یا به صورت خانگی تهیه شده و به عروس هدیه داده میشوند یا از قنادیها به خانه عروس منتقل میشوند.
قرابیه تبریز
شیرینی قرابیه، یک نوع شیرینی مناسب برای جشنهای مختلف، به ویژه عید نوروز است. عید نوروز جشن آغاز بهار است که در نوزدهم، بیستم یا بیست و یکم مارس برگزار میشود. این شیرینی با بادام زمینی، سفیده تخم مرغ، شکر و کمی آرد کیک تهیه میشود. بادام را میتوانید از سوپرمارکت بخرید و در خانه خرد کنید.
روش خرد کردن بادام:
- یک فنجان بادام را در یک کاسه بریزید و مقداری آب جوش به اندازهای که روی بادامها را بگیرد به آن اضافه کنید.
- درب کاسه را به مدت ۱۰ دقیقه بپوشانید.
- سپس بادامها را یکییکی از آب خارج کرده و آنها را بین انگشت شست و اشاره فشار دهید تا پوست قهوهای آن جدا شود. پوست همه بادامها را به همین شکل جدا کنید.
- بادامهای پوست کنده را میتوانید با غذاساز خرد کرده و در فریزر نگهداری کنید. انجماد ممکن است رنگ بادام را کمی تغییر دهد، اما بافت یا طعم آن تغییری نمیکند. قبل از فریز کردن، اجازه دهید کیسه فریزر در دمای محیط به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند.
مواد لازم برای تهیه قرابیه تبریز
- بادام بدون پوست قهوهای ۱ فنجان (معادل ۸ اونس)
- شکر ۳/۴ فنجان+۲ قاشق غذاخوری (معادل ۶.۵ اونس)
- آب ۲ قاشق غذاخوری
- سفیده تخم مرغ ۳ عدد
- عصاره وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر شکر ۱/۳ فنجان (معادل ۳/۴+۱ اونس)
- آرد کیک ۲ قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
- سفیده تخم مرغ برای روی شیرینی ۱ عدد
- کریستال شکر ۱+۱/۲ قاشق چایخوری
- پسته خرد شده برای تزیین روی شیرینی ۱/۴ فنجان
دستور تهیه قرابیه تبریز
- دو قاشق غذاخوری آرد کیک را به دو قاشق غذا خوری نشاسته ذرت اضافه کنید. سپس ۵ بار آن را الک کنید.
- ۱ فنجان بادام بدون پوست قهوهای را در غذاساز ریخته و شکر را به آن اضافه کنید.
- بادام را با شکر به مدت ۳۰ ثانیه میکس کنید و میکس کردن را ادامه دهید تا چسبندگی ایجاد نشود. در واقع شما باید ذرات کوچک بادام را داشته باشید که زیر دندان احساس شوند (مانند آنچه در تصویر مشاهده میکنید).
- سپس ۲ قاشق غذا خوری آب و عصاره وانیل را به آرامی به غذاساز اضافه کنید. در این مرحله ذرات بادام به هم چسبیده به بالا و اطراف میپرند و حالا زمان خاموش کردن غذاساز است. این مرحله حدود ۱ دقیقه طول میکشد.
- یک ورق شیرینی را با کاغذ پارچمنت بپوشانید و کاغذ را چرب نکنید.
- سفیدههای تخم مرغ را…
- با سرعت متوسط همزن برقی مخلوط را بزنید تا شکل بگیرد، سپس ترکیب بادام و شکر را به سفیده تخممرغ فوم شده اضافه کرده و با یک ویسک هم بزنید تا مخلوط شوند.
- مخلوط پودر شکر و آرد کیک را در دو مرحله به ترکیب بادام و تخممرغ اضافه کنید و بعد از هر بار، هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
- خمیر را در یک قیف بدون ماسوره بریزید، یا از یک کیسه فریزری که یک گوشهاش را سوراخ کردهاید به عنوان قیف استفاده کنید.
- ۲۰ دایره به قطر ۲ اینچ از خمیر روی کاغذ پارچمنت با فاصله مناسب بزنید.
- اجازه دهید شیرینیها به مدت ۱ ساعت در محیط آشپزخانه استراحت کنند.
- کمی پسته را خرد کرده و کنار بگذارید.
- فر را روی حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت حداقل ۳۰ دقیقه گرم کنید.
- در یک کاسه کوچک، یک سفیده تخممرغ را با قاشق هم بزنید تا شفاف شود.
- با یک برس، سفیده تخممرغ را روی شیرینیها بمالید و سپس کریستالهای شکر و پسته خرد شده را آرام آرام روی آنها بپاشید.
- شیرینیها را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا کنارههای آنها رنگ طلایی قهوهای بگیرد و روی آنها طلایی روشن شود.
- پس از این مدت، کاغذ شیرینی را از فر خارج کنید و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه خنک شود.
- شیرینیها ممکن است به کاغذ پارچمنت بچسبند؛ برای جدا کردن آنها از کاغذ، کمی آب به آرامی پشت کاغذ اسپری کنید، ۲ دقیقه صبر کرده و سپس شیرینیها را یکی یکی جدا کنید.
- این شیرینیها را میتوانید به مدت ۲ تا ۳ روز در دمای اتاق و در یک ظرف دربسته نگهداری کنید، همچنین میتوانید به مدت ۱ هفته در فریزر قرار دهید.
- برای نگهداری شیرینیها در فریزر، آنها را در یک ردیف در ظرف دربسته بچینید، روی آنها کاغذ روغنی بگذارید و سپس ردیف بعدی را بچینید. درب ظرف را محکم ببندید و در فریزر قرار دهید و ۱۵ دقیقه قبل از مصرف، آن را از فریزر خارج کنید.
- این شیرینی خوشمزه را برای جشنها یا دورهمیهای دوستانه درست کنید و نوشیدن یک فنجان چای را در کنار آن فراموش نکنید.
“`html
لذت آشپزی با رضیم :
دستور تهیه شیرینی کشمشی تابهای بدون فر
دستور تهیه شیرینی زبان بامزه و خوشمزه
دستور تهیه شیرینی بهشتی خوشمزه و خاص در خانه
گردآوری شده مجله رضیم
مریم امینی