لعاب دار کردن قورمه سبزی با چند ترفند طلایی (2 نکته مهم)

قورمهسبزی، یکی از اصیلترین و محبوبترین خورشهای ایرانی، وقتی بهخوبی جا بیفتد و لعابدار باشد، به بالاترین سطح از طعم و جذابیت میرسد. خورشی که علاوه بر طعم فوقالعاده، ظاهر درخشنده و قوام مناسبی داشته باشد، نشاندهنده مهارت آشپز و رعایت اصولی ظریف در زمان پخت است.
اگرچه پخت قورمهسبزی ممکن است ساده به نظر برسد، اما برای رسیدن به آن خورش لعابدار و جاافتاده، باید به جزئیات خاصی توجه کرد. در این مقاله به شما آموزش میدهیم که چگونه با استفاده از چند ترفند حرفهای، قورمهسبزیای خوشرنگ، خوشعطر و لعابدار درست کنید.
رازهای لعابدار شدن قورمهسبزی
برای داشتن قورمهسبزی لعابدار، رعایت نکات کلیدی در آمادهسازی مواد اولیه، روش پخت و مدیریت زمان ضروری است.
۱. استفاده از گوشت با استخوان یا چربی
-
گوشت گوسفندی با کمی دنبه یا استخوان گردن، به خورش چربی طبیعی میدهد و باعث لعابدار شدن آن میشود.
-
گوشت بدون چربی ممکن است خورش را خشک و بدون قوام کند.
۲. سرخ کردن اصولی سبزی قورمه
-
سبزی را باید با روغن زیاد و حرارت ملایم سرخ کرد تا هم رنگ تیره و مطلوب بگیرد، هم روغن آزاد شود.
-
سبزی کمسرخشده باعث میشود خورش آبکی و بیقوام باقی بماند.
۳. استفاده از پیاز فراوان و سرخکرده
-
پیاز یکی از عناصر اصلی لعابدار کردن خورش است.
-
پیاز را بهخوبی طلایی و کاراملی کنید تا در زمان پخت بافتش حل شده و به خورش قوام دهد.
ترفندهای ویژه برای افزایش لعاب خورش
۱. تفتدادن گوشت با پیاز و ادویه
-
گوشت را بعد از افزودن پیاز و کمی زردچوبه با شعله متوسط تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
-
این مرحله کمک میکند گوشت مزهدار شده و لعاب بیشتری در خورش ایجاد شود.
۲. افزودن لوبیا در زمان مناسب
-
لوبیا (چیتی یا قرمز) را جداگانه بپزید و در مراحل پایانی پخت به خورش اضافه کنید تا له نشود.
-
لوبیای لهشده باعث کدر شدن خورش میشود و لعاب طبیعی را از بین میبرد.
۳. جوشاندن اولیه با درب باز
-
در ۳۰ تا ۴۵ دقیقه اول پخت، خورش را با درب باز و حرارت زیاد بجوشانید تا کف و اضافات خارج شود.
-
سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا خورش به آرامی جا بیفتد.
۴. زمان پخت طولانی و با صبر
-
قورمهسبزی لعابدار به حداقل ۳ ساعت پخت آرام نیاز دارد.
-
حرارت زیاد در زمان پخت باعث از بین رفتن بافت مواد و عدم قوام خورش میشود.
استفاده از مواد افزودنی برای قوام بهتر
در برخی موارد، میتوان از مواد طبیعی برای ایجاد لعاب بیشتر در خورش استفاده کرد.
ماده افزودنی | توضیح |
---|---|
مقداری آرد تفتدادهشده | در صورت کمبودن لعاب، میتوانید در دقایق پایانی ½ قاشق آرد را در کمی روغن تفت داده و به خورش اضافه کنید. |
عصاره گوشت یا قلم | باعث افزایش طعم و ایجاد بافت ژلاتینی در خورش میشود. |
رب گوجه یا رب انار (در برخی مناطق) | به میزان کم، برای رنگ و قوام بیشتر استفاده میشود. |
چطور قورمه سبزی را لعاب دار کنیم؟
قورمه سبزی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای ایرانی است که تقریباً هیچکس نمیتواند از طعم دلپذیر آن بگذرد. خیلی از خانمهای ایرانی دوست دارند که قورمه سبزی آنها لعاب خوبی داشته باشد و خورشت غلیظی درست شود. در اینجا چند روش برای لعاب انداختن به خورشت به شما معرفی میشود.
اولین نکته مهم خرد کردن سبزیهاست. سبزیهای قورمه باید به خوبی ریز شوند تا خورشت لعاب دار شود و برای این کار میتوانید از دستگاه سبزی خردکن استفاده کنید. اگر سبزیها درشت باشند، خورشت شما آبکی میشود.
استفاده از اسفناج در قورمه سبزی دلخواه است، ولی به لعاب دادن خورشت کمک میکند. همچنین اگر تره بیشتر استفاده کنید، بهتر است. برگ چغندر هم میتواند به عنوان جایگزین مناسبی برای اسفناج به کار برود.
آیا میدانید ادویه مخصوص قورمه سبزی چه ادویهای است؟
روشهای لعاب دار کردن قورمه سبزی
چربی گوشت گوسفند یا گوساله یکی از عوامل مهم در لعاب دادن خورشت است. میتوانید از ترکیب این دو نوع گوشت هم استفاده کنید.
قورمه سبزی را باید با حرارت کم و به مدت ۴ تا ۵ ساعت بپزید. به جای زودپز، استفاده از آرامپز هم توصیه میشود.
آب قورمه سبزی نباید زیاد باشد. اگر بعد از پخت، آب خورشت شما زیاد شد، میتوانید مقدار آن را کم کنید. برای این کار، درب قابلمه را بردارید و شعله را زیاد کنید. اگر کمبود آب دارید، به خورشت آب جوش اضافه کنید.
استفاده از روغن جامد
برخی افراد برای لعاب انداختن قورمه سبزی به جای روغن مایع از روغن جامد برای تفت دادن سبزیها استفاده میکنند. این روش به دلیل مضراتش پیشنهاد نمیشود.
- اضافه کردن یک قاشق غذاخوری جو پرک به خورشت، آبکی بودن آن را برطرف میکند.
- اضافه کردن قلم گاو یا گوسفند به خورشت هم باعث لعاب دار شدن آن میشود و چربی موجود در آن، خورشت را خوش رنگ و لعابتر میکند.