لیست بهترین مواد غذایی برای سلامت قلب (2 نکته مهم)

“`html
چه غذاهایی برای قلب مفید هستند؟
دانههای چیا و سلامت قلب
تحقیقات نشان میدهد که خوردن دانههای چیا که پر از فیبر و امگا ۳ هستند، میتواند باعث پایین آمدن کلسترول و فشار خون شود و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهایی مانند بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.
خواص جو دوسر برای قلب
فیبر زیاد در این غله باعث پایین آمدن کلسترول بد خون میشود که یکی از عوامل مهم مشکلات قلبی و تنگی رگهاست. ویتامینهای E، منیزیم و منگنز در آن به سلامت قلب و تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. اگر به دنبال یک صبحانه سالم هستید، یک کاسه جو دوسر میل کنید.
غذاهای سالم برای قلب:
با اینکه مرگ به دلیل حملات قلبی در سالهای اخیر کم شده، هنوز این بیمارى میتواند جان بسیاری را تهدید کند. خوشبختانه راههای زیادی برای جلوگیری از بیماریهای قلبی وجود دارد. مشخص است که خوردن غذاهای سالم و ورزش میتواند تاثیر زیادی بر سلامت شما بگذارد.
برای حفظ سلامتی، بهتر است این غذاها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.
ماهی سالمون:
ماهی سالمون و دیگر ماهیها که حاوی چربیهای سالم هستند، بهترین گزینه برای سلامت قلب به حساب میآیند. این به خاطر وجود اسیدچرب امگا ۳ در آنهاست. تحقیقات نشان میدهد که این نوع چربی میتواند خطر بیماریهای قلبی و مشکلات ریتم قلب را کاهش دهد.
انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که ماهی سالمون و سایر ماهیهای دارای چربیهای سالم، دو بار در هفته مصرف شود. میتوان از مکملهای غذایی که حاوی امگا ۳ هستند نیز استفاده کرد.
بلوبری:
نه تنها بلوبری، بلکه توتفرنگی و سایر توتها نیز گزینههای خوبی برای حفظ سلامت قلب هستند. بر اساس مطالعهای در سال ۲۰۱۳، کسانی که هفتهای سه بار بلوبری و توتفرنگی مصرف کردهاند، ۳۲ درصد کمتر از دیگران دچار حملات قلبی شدند.
نویسندگان این مطالعه بر این باورند که ترکیبات مفید مانند آنتوسیانین و فلاونوئیدها میتواند فشار خون را کاهش دهد. آنتوسیانین رنگ طبیعی قرمز و آبی توتها را ایجاد میکند.
شکلات تلخ:
تحقیقات نشان دادهاند که خوردن شکلات تلخ میتواند برای قلب بسیار مفید باشد. مطالعهای در سال ۲۰۱۲ نشان داد که مصرف روزانه شکلات تلخ میتواند خطر سکته و حملات قلبی را کاهش دهد.
این یافتهها فقط بر شکلات تلخ تاکید دارد. به عبارت دیگر، شکلاتی که بین ۶۰ تا ۷۰ درصد کاکائو دارد میتواند مفید باشد. شکلات تلخ حاوی فلاونوئیدهایی است که به آنها پلیفنول گفته میشود. این ماده میتواند در بهبود فشار خون و کاهش التهاب کمک کند.
مرکبات:
زنانی که مرکبات را در رژیم غذایی خود دارند، ۱۹ درصد کمتر از سایرین به حملات قلبی دچار میشوند. مرکبات دارای مقدار زیادی ویتامین C هستند که با کاهش خطر بیماریهای قلبی مرتبط است. به یاد داشته باشید که آبمیوههای آماده معمولاً حاوی شکر افزوده هستند.
در مورد گریپفروت نیز باید محتاط باشید، زیرا میتواند با برخی داروهای کاهشدهنده کلسترول تداخل کند.
محصولات سویا:
محصولات سویا مانند توفو و شیر سویا بهترین راه برای اضافه کردن پروتئین به رژیم غذاییتان هستند. این محصولات سرشار از اسیدهای چرب سالم، فیبر، ویتامین و مواد معدنی میباشند. سویا میتواند فشار خون افرادی را که از کربوهیدراتهای تصفیه شده زیاد مصرف میکنند، کاهش دهد.
در مقایسه با شیر یا سایر پروتئینها، پروتئین سویا میتواند کلسترول بد خون را کاهش دهد.
سیبزمینی:
بسیاری بر این باورند که سیبزمینی فقط نشاسته دارد و برای سلامتی بیفایده است. البته این در مورد سیبزمینی سرخکرده درست است، اما اگر به درستی آن را بپزید، میتواند برای سلامت قلب مفید باشد. سیبزمینی سرشار از پتاسیم است و میتواند فشار خون را پایین بیاورد.
همچنین این ماده فیبر دارد که میتواند خطر بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.
“““html
قلبی را کاهش دهد. سیبزمینی یک ماده مضر نیست بلکه یک ماده خوب و سالم برای قلب است.
گوجهفرنگی:
استفاده از گوجهفرنگی در حال افزایش است و این خبر بسیار خوبی است. مانند سیبزمینی، گوجهفرنگی نیز سرشار از پتاسیم میباشد. این ماده دارای آنتیاکسیدان به نام لیکوپن است. همانطور که میدانید، لیکوپن میتواند به کاهش کلسترول بد خون کمک کند، رگهای خونی را باز نگهدارد و از بروز حملات قلبی جلوگیری کند.
از آنجایی که گوجهفرنگی کم کالری و قند کمی دارد، میتوانید آن را به راحتی در رژیم غذایی خود بگنجانید.
آجیلها:
آجیلها شامل بادام، گردو، پسته، بادام زمینی و سایر موارد هستند. آجیلها سرشار از فیبرهایی هستند که برای سلامت قلب مفیدند. این مواد همچنین با ویتامین E غنی هستند که به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند.
مواردی مانند گردو دارای اسیدهای چرب امگا ۳ نیز میباشند. برخی از افراد از خوردن آجیل خودداری میکنند چون فکر میکنند چربی بالایی دارند، اما بیشتر تحقیقات نشان میدهد افرادی که روزانه آجیل مصرف میکنند، لاغرتر هستند. پیشنهاد میشود به دنبال آجیلهایی باشید که نمک اضافی ندارند.
بقولات:
بقولاتی مانند لوبیا، عدس و نخود منابع عالی پروتئین هستند و فاقد اسیدهای چرب مضر هستند. یکی از مطالعات نشان داده است افرادی که بقولات را چهار بار در هفته مصرف میکنند، ۲۲ درصد کمتر از دیگران به بیماریهای قلبی دچار میشوند.
بقولات میتواند به کنترل قند خون کمک کرده و به همین دلیل گزینه خوبی برای افراد دیابتی است. پایین نگهداشتن قند خون نکته مهمی است که به افراد در پیشگیری از عوارض دیابت کمک میکند.
روغن زیتون فوق بکر:
افرادی که در خطر بیماریهای قلبی هستند، میتوانند با پیروی از رژیم مدیترانهای (پر از میوه و سبزیجات) و استفاده از روغن زیتون فوق بکر، خطر ابتلا به حملات قلبی، سکته و دیگر بیماریها را کاهش دهند. روغن زیتون منبع خوبی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که به کاهش کلسترول بد و قند خون کمک میکند. خود زیتون نیز دارای اسیدهای چرب سالم است.
قهوه:
قهوه یکی از نوشیدنیهایی است که به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند به افزایش سلامت قلب کمک کند. تحقیقها نشان دادهاند که افرادی که شش یا بیشتر فنجان قهوه در روز مینوشند، ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از دیگران به بیماریهای قلبی مبتلا میشوند.
در تحقیقی دیگر نشان داده شده است که نوشیدن دو فنجان قهوه در روز میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. هنوز مشخص نیست که این مزایای قهوه از چه چیزی ناشی میشود.
سایت رضیم
“`