تغذیه سالم

لیست خوراکی های نفاخ و ضد نفخ که تا به حال نمیدانستید! (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

لیستی از خوراکی های نفخ آور

نفخ یکی از مشکلات رایج شکمی است که بسیاری از افراد به خاطر آن به پزشک‌های متخصص گوارش مراجعه می‌کنند. از قدیم گفته می‌شد که خوردن غذاهای نفاخ و بادآورنده باعث ایجاد دل‌درد و گاز معده می‌شود.

سندروم روده تحریک‌پذیر یکی از شایع‌ترین اختلالات گوارشی است که سبب دردهای شدید شکمی، گاز و نفخ می‌شود و ارتباط مستقیمی با مواد غذایی که مصرف می‌کنید دارد.

به همین دلیل، متخصصان به کسانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند توصیه می‌کنند که با رعایت چند نکته ساده و انجام تغییرات کوچک در رژیم خوراکی روزانه، می‌توانند به راحتی نفخ شکم را کنترل و درمان کنند. قطعا، دوری از برخی غذاها و افزایش مصرف برخی دیگر به بهبود نفخ کمک می‌کند.

بیشتر افراد نفخ را از تغییر در رژیم غذایی، مشکل در هضم یا حتی برخی بیماری‌ها تجربه می‌کنند. برخی مواد مغذی مثل غذاهای پر فیبر هم ممکن است موجب نفخ شوند، به همین خاطر مصرف آن‌ها باید به تدریج و با محدودیت انجام شود. در مواقعی که نفخ خیلی شدید است، می‌توان مصرف گروه‌های خاص غذایی را کاهش داد.

آشنایی با 15 خوراکی که باعث تولید گاز در روده می‌شود

1. چاودار باعث تولید گاز می‌شود

چاودار یکی از غلات مغذی است که سرشار از فیبر، منگنز، فسفر، مس و ویتامین B است. اما مثل سایر غلات، حاوی گلوتن و فیبر است که برای افرادی که به آن حساسیت دارند می‌تواند باعث نفخ شود.

2. نفخ معده با مصرف نوشیدنی گازدار

نوشیدنی‌های گازدار می‌توانند هم گاز تولید کنند و هم کالری. بنابراین بهتر است از آن‌ها دوری کنید یا مصرف‌شان را کم کنید.

3. لوبیا و تولید گاز

وقتی صحبت از غذاهای تولیدکننده گاز می‌شود، حتما لوبیا در بالای لیست قرار دارد. لوبیا به دلیل داشتن مقدار زیادی رافینوز، قندی پیچیده است که بدن در هضم آن مشکل دارد. رافینوز به روده بزرگ می‌رود و در آنجا توسط باکتری‌ها شکسته شده و گاز تولید می‌کند. برای کاهش گاز ناشی از لوبیا، استفاده از محصولاتی مثل Beano قبل از مصرف لوبیا می‌تواند موثر باشد. همچنین خیساندن لوبیا به مدت شب قبل از پختن می‌تواند کمک‌کننده باشد.

4. قندهای الکلی باعث نفخ معده می‌شوند

مواد غذایی بدون قند معمولا با قندهای الکلی شیرین می‌شوند. این قندها شامل خیلیتول، سوربیتول و منیتول می‌شوند و اغلب موجب مشکلات گوارشی می‌شوند. مصرف زیاد این قندها ممکن است باعث نفخ شود.

5. فراورده‌های لبنی باعث تولید گاز می‌شوند

لاکتوز، قندی است که در شیر و محصولات لبنی مانند پنیر و بستنی وجود دارد. افرادی که آنزیم لاکتاز کافی تولید نمی‌کنند با مشکل هضم لاکتوز مواجه می‌شوند که به عدم تحمل لاکتوز معروف است. افزایش گاز یکی از علائم این مسئله است. اگر شک دارید که به لاکتوز حساس هستید، می‌توانید با استفاده از محصولات غیر لبنی مانند شیر بادام یا محصولات لبنی سویا یا با مصرف قرص لاکتاز قبل از خوردن آنها، علائم خود را کاهش دهید.

6. غلات سبوس‌دار

غلات کامل مانند گندم و جو حاوی فیبر، رافینوز و نشاسته هستند که همگی در روده بزرگ توسط باکتری‌ها شکسته می‌شوند و باعث تولید گاز می‌شوند. در واقع، برنج تنها غله‌ای است که معمولاً باعث ایجاد گاز نمی‌شود. در سال‌های اخیر، به دلیل گلوتن موجود در گندم، این ماده غذایی کمی پرچالش شده است. افرادی که به گلوتن حساس هستند ممکن است با مصرف گندم دچار نفخ و دل‌درد شوند.

7. سبزیجات مهم‌ترین علت نفخ معده هستند!

برخی از سبزیجات مثل کلم بروکسل، کلم بروکلی، کلم، مارچوبه و گل‌کلم می‌توانند باعث تولید زیاد گاز شوند. این سبزیجات هم مانند لوبیا دارای رافینوز هستند، اما بسیار مغذی هستند. قبل از اینکه این خوراکی‌ها را از رژیم غذایی خود حذف کنید، حتما با پزشک‌تان مشورت کنید.

8. سیر و افزایش تولید گاز

سیر یکی از مواد محبوب است و هم به عنوان طعم‌دهنده و هم به عنوان دارو استفاده می‌شود. سیر هم مثل سایر مواد غذایی می‌تواند تولید گاز کند.

“““html

پیاز دارای فروکتان است که ممکن است باعث نفخ شود. برخی افراد نسبت به سیر حساس هستند و این حساسیت نیز می‌تواند منجر به نفخ شود. با این حال، سیر پخته معمولاً نفخ کمتری ایجاد می‌کند.

لیست خوراکی های نفاخ و ضد نفخ که تا به حال نمیدانستید! (2 نکته مهم)

9. نوشابه و تولید گاز و نفخ

نوشابه‌های گازدار می‌توانند باعث بلعیدن هوای بیشتری شوند و این هوا در دستگاه گوارش می‌تواند منجر به آروغ زدن شود. بهتر است نوشابه را با آب میوه و چای بدون گاز جایگزین کنید تا به کاهش گاز در معده کمک کند.

10. میوه‌ها و نفخ معده

میوه‌هایی مانند سیب، گلابی و آلو حاوی قندهای طبیعی هستند که می‌توانند هضم را سخت کنند. بسیاری از میوه‌ها همچنین فیبر محلول دارند که هنگامی که در روده بزرگ به وسیله باکتری‌ها تجزیه می‌شود، گاز تولید می‌کند.

11. آب نبات و نفخ معده

مکیدن آب نبات‌های سخت می‌تواند باعث بلعیدن هوای اضافی شود. همچنین، بسیاری از آب نبات‌ها حاوی سوربیتول هستند که موجب تولید گاز می‌شود.

12. پیاز و تولید گاز

پیاز به ویژه پیاز قرمز دارای قند طبیعی به نام فروکتوز است که ممکن است باعث تولید گاز در روده شود.

13. جویدن آدامس

جویدن آدامس می‌تواند باعث بلعیدن هوای اضافی شود. بسیاری از آدامس‌های بدون قند حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند که هضم آن‌ها دشوارتر است. اگر زیاد آروغ می‌زنید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که از جویدن آدامس پرهیز کنید.

14. غذاهای فرآوری شده

غذاهای فرآوری شده مانند نان، فست‌فودها، غلات و سس‌ها شامل موادی هستند که ممکن است منجر به تولید گاز و نفخ شوند.

15. کلم بروکلی و تولید گاز

کلم بروکلی با وجود فواید زیادی که دارد، ممکن است باعث نفخ شود. اما این دلیل نمی‌شود که از خوردن آن پرهیز کنید، زیرا بسیار مغذی است.


قبل از اینکه مقدار زیادی همبرگر، سالاد ماکارونی و نوشیدنی‌های گازدار بخورید که احتمالاً باعث نفخ می‌شوند، مطمئن شوید که در آشپزخانه‌تان میوه‌هایی دارید که به شما در مقابله با نفخ کمک می‌کنند. این میوه‌ها به مبارزه با نفخ کمک می‌کنند.

خوراکی‌های ضد نفخ کدامند؟

هندوانه و درمان نفخ معده

هندوانه در واقع دارای محتوای آب بسیار بالایی است که برای رهایی از نفخ بسیار مفید است. وقتی که کم آب می‌شوید، بدن شما آب را نگه می‌دارد و این باعث نفخ می‌شود. خوردن چند قاچ از آن باعث می‌شود که آب بدن شما تامین شود و به کاهش سدیم و آب اضافی کمک کند.

گوجه‌فرنگی

این میوه غنی از پتاسیم است، که به کاهش سدیم بدن کمک کرده و در نتیجه نفخ را کاهش می‌دهد. طالبی نیز حاوی پتاسیم است. پیشنهاد می‌کنیم آن‌ها را برش داده و کمی روغن زیتون، نمک دریا و فلفل رویشان بریزید.

مزیت دیگر این است که گوجه‌فرنگی‌ها حاوی لیکوپن هستند که به محافظت از پوست در برابر آسیب‌های نور خورشید کمک می‌کند.

خیار جهت درمان نفخ معده

خیار که یک سبزی ترد و دارای محتوای آب بالاست، یک ادرارآور طبیعی است که به کاهش مایعات اضافی بدن کمک می‌کند. همچنین، خیار کم کالری است و می‌توان آن را به تنهایی، در اسموتی‌ها یا در آب طعم‌دار استفاده کرد.

درمان نفخ معده با جعفری

جعفری نیز مانند خیار، یک ادرارآور طبیعی است که به خارج کردن مایعات اضافی از بدن کمک می‌کند. همچنین، حاوی ویتامین K و ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. می‌توانید آن را خرد کرده و به سالادها اضافه کنید یا برای رفع نفخ شکم از آن استفاده کنید.

“““html

در یک اسموتی سبز مخلوط کنید.

کلم ترش به بهبود نفخ معده کمک می‌کند

کلم ترش پر از پروبیوتیک‌هاست که به سلامت باکتری‌های خوب روده شما کمک می‌کند، به هضم سالم یاری می‌رساند و یبوست را کاهش می‌دهد.

اما اگر تازه شروع به خوردن آن کرده‌اید، زیاد از آن نخورید چون ممکن است باعث ایجاد مشکلات شود. دفعه بعد مقداری از آن را به هات داگ تان اضافه کنید تا به سرعت فواید سلامتی آن را تجربه کنید.

نعناع تازه

امیدوارم مقداری نعناع تازه در باغچه خود داشته باشید. اگر ندارید، می‌توانید از فروشگاه مقداری نعناع تازه بخرید یا حتی یک بسته چای نعناع تهیه کنید. این گیاه در کارکردهای بدن بسیار مفید است و می‌تواند به آرامش دستگاه گوارش کمک کند و گازهای نفخ را راحت‌تر بیرون کند.

برای بهتر شدن نتیجه، کارشناسان پیشنهاد می‌کنند قبل و بعد از هر وعده غذایی از نعناع استفاده کنید.

اسموتی‌های تابستانی

اگر اسموتی‌ها را با مواد مناسب درست کنید، می‌توانند برای نفخ بسیار مفید باشند. یکی از ترکیبات محبوب ما ترکیب آناناس، ماست ساده و موز است.

چرا این اسموتی مفید است؟ آناناس حاوی آنزیم بروملین است که به شما در تجزیه پروتئین‌های موجود در غذا کمک می‌کند و باعث بهبود هضم می‌شود. ماست نیز پروبیوتیک‌هایی دارد که برای هضم بسیار خوب هستند و موز هم پتاسیم دارد که به شما کمک می‌کند از شر آب اضافی بدن خلاص شوید.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا