رسپی

لیست کامل غذاهای سنتی و اصیل مشهدی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

غذاهای مشهدی شاید شهرت کمتری نسبت به غذاهای تبریزی یا شمالی داشته باشند، اما طعمی خاص و دلپذیر دارند. بنابراین، توصیه می‌کنم که حتماً طعم‌های مختلف را تجربه کنید. این تجربه‌های غذایی شاید زودگذر باشند، اما خاطرات ماندگاری را برای شما به ارمغان می‌آورند. درست است؟

در این مطلب از رضیم بلاگ، فهرستی از غذاهای خوشمزه مشهدی را آماده کرده‌ایم. این مطلب را تا انتها بخوانید و اگر روزی خواستید غذایی متفاوت امتحان کنید، از این گزینه‌ها استفاده کنید.

معرفی غذاهای اصیل مشهدی

در این بخش، به معرفی غذاهای خوشمزه و اصیل مشهدی خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.

۱- آش لخشک

آش لخشک یکی از آش‌های سنتی و قدیمی خراسان است که شاید کمتر نامش را شنیده‌اید. برخی این آش را با نام‌های آش قیش و آش برگ نیز می‌شناسند. این آش بسیار سبک است و حبوبات کمی در آن به کار می‌رود. لخشک، نوعی رشته سنتی است که توسط زنان خراسانی تهیه و بریده می‌شود. لخشک طعمی شبیه به رشته‌های آشی دارد و کمی پهن‌تر و نازک‌تر از آن‌هاست. اگر لخشک در دسترس ندارید، می‌توانید از رشته آشی معمولی برای تهیه این آش استفاده کنید.

در این قسمت از مجله اینترنتی رضیم بلاگ، بهترین و خوشمزه‌ترین دستور پخت آش لخشک را به همراه تمام نکات و فوت‌وفن‌های لازم برای شما نوشته‌ایم. برای مطالعه کامل این مطلب، روی لینک زیر کلیک کنید.

دستور پخت آش لخشک مشهدی خوشمزه؛ به روش سنتی

۲- پلو مخلوط مخصوص مشهدی

پلو مخلوط مشهدی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه است که در شهرهای مختلف با روش‌های گوناگونی تهیه می‌شود. در مقاله زیر از مجله اینترنتی رضیم بلاگ، ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین دستور پخت پلو مخلوط مشهدی را به صورت مرحله به مرحله برای شما آورده‌ایم.

پلو مخلوط مخصوص از غذاهای سنتی مشهدی

برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

دستور پخت پلو مخلوط مخصوص و خوشمزه؛ به روش مشهدی

۳- چنگالی مشهدی

چنگالی مشهدی یک عصرانه خوشمزه و سنتی است که با شیره، کنجد، مقداری نان و روغن آماده می‌شود. درست کردن این غذای ساده و مغذی بسیار آسان است و می‌توانید از آن به عنوان عصرانه، صبحانه یا حتی دسر استفاده کنید. اما دستور پخت چنگالی یا چنگمال مشهدی چگونه است؟

چنگالی از غذاهای سنتی و لذیذ مشهدی

در مقاله زیر از بخش آشپزی در رضیم بلاگ می‌توانید با دستور پخت چنگالی مشهدی و همه نکات لازم برای تهیه این غذای خوشمزه و ساده آشنا شوید. برای مطالعه کامل این مطلب، روی لینک زیر کلیک کنید.

لیست کامل غذاهای سنتی و اصیل مشهدی

دستور پخت چنگالی مشهدی؛ عصرانه‌ای سالم و خوشمزه

۴- قروت مشهدی

قروت مشهدی یکی از غذاهای سنتی و قدیمی است که با مواد اولیه ساده و در زمان کمی تهیه می‌شود. از این غذا به عنوان یک میان‌وعده درمانی استفاده می‌شود و سرشار از کلسیم است. اشکنه کشک، کالجوش و کله‌جوش نام‌های دیگر این غذا هستند که به مشهد مربوط می‌شود.

قروت از غذاهای خوشمزه مشهدی

ما امروز در رضیم بلاگ ساده‌ترین و سریع‌ترین دستور پخت قروت مشهدی را به شما معرفی کرده‌ایم. برای مطالعه کامل این مطلب، روی لینک زیر کلیک کنید.

دستور پخت قروت خوشمزه و ساده؛ میان‌وعده اصیل مشهدی

۵- کوکو شیرین مشهدی

کوکو شیرین، یکی از انواع
“““html
غذاهایی سنتی و قدیمی است که شاید نام آن را کمتر شنیده باشید. اصالت این غذا به شهرهای مشهد و قزوین برمی‌گردد و اگر طرفدار طعم‌های شیرین هستید میل کردن این غذا را به شما توصیه می‌کنیم. این کوکو را به عنوان یک وعده غذایی شام، میان‌وعده یا به عنوان پیش غذا می‌توانید سرو کنید.

کوکو شیرین از غذاهای خوشمزه مشهدی

در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا رسپی کوکو شیرین را به صورت مرحله به مرحله برایتان شرح داده‌ایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

رسپی کوکو شیرین خوشمزه مشهدی؛ با شهد مخصوص

۶- آش کوفته قلقلی

آش کوفته قلقلی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی شهر مشهد است که در فصل‌های سرد سال طرفداران زیادی دارد. علاوه بر طعم دلپذیر، آش کوفته قلقلی یک غذای بسیار مغذی و مقوی نیز است. این آش حاوی اسفناج بوده و این سبزی منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و فیبر است. اگر قصد سفر به مشهد را دارید یا به دنبال یک آش با طعم متفاوت هستید، حتما آش کوفته قلقلی مشهدی را امتحان کنید. این آش با طعم و عطر منحصر به فرد خود، شما را شگفت زده خواهد کرد.

آش کوفته قلقلی از غذاهای سنتی مشهدی

در این قسمت از رضیم بلاگ، رسپی آش کوفته قلقلی را با شما مرور کرده‎ایم. با ما همراه باشید تا این آش خوشمزه را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

رسپی آش کوفته قلقلی؛ آش خوشمزه مشهدی

۷- آش بلغور گندم

آش بلغور مشهدی، یکی از آش‌های بسیار پرطرفدار و خوشمزه‌ای است که همان‌گونه که از نامش مشخص است، اصالت آن به مشهد برمی‌گردد. آش بلغور با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترس تهیه می‌شود. میل کردن این آش در روزهای سرد زمستان بسیار دلچسب است. آش بلغور مشهدی نیز مانند بیشتر غذاها روش‌های پخت متفاوتی دارد، برخی با گوشت قرمز این آش را می‌پزند و برخی با مرغ یا حتی بدون گوشت با سبزیجات متنوع.

آش بلغور گندم از غذاهای سنتی مشهدی

در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم بلاگ رسپی آش بلغور مشهدی را با گوشت به صورت مرحله به مرحله و هر آنچه که در مورد خوشمزه‌تر شدن این آش باید بدانید، در این مقاله به شما ارائه داده‌ایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

رسپی آش بلغور گندم مشهدی خوشمزه؛ با گوشت یا مرغ

۸- یتیمچه مشهدی

شگفتی‌های بادمجان تمامی ندارد. بادمجان به عنوان یکی از خنثی‌ترین مواد خوراکی دنیا شناخته می‌شود. همیشه گفته‌اند بادمجان جز بی‌خاصیت‌ترین غذاها است. با این حال ما ایرانی‌ها از آن بسیار استفاده می‌کنیم. به دیده انصاف که نگاه کنید، متوجه می‌‌شوید که غذاهای ایرانی که بر پایه بادمجان هستند، بسیار خوشمزه و لذیذ هستند. یتیمچه هم یکی از همین غذاها است.

یتیمچه از غذاهای اصیل و سنتی مشهدی

در این مقاله از بلاگ رضیم، رسپی این غذای ساده و خوشمزه را به شما ارائه داده‌ایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

رسپی یتیمچه مشهدی؛ ساده و خوشمزه

۹- خورشت قیمه مشهدی

خورشت قیمه مشهدی، یکی از
“““html

خورشت قیمه یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین خورشت‌های سنتی استان خراسان است. این خورشت شباهتی زیاد به خورشت قیمه که در شهرهای دیگر تهیه می‌شود دارد، اما ادویه‌های خاص آن طعم و عطر متفاوتی به این غذا می‌بخشد.

خورشت قیمه از غذاهای سنتی مشهدی

در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم بلاگ، طرز تهیه خورشت قیمه مشهدی را به صورت مرحله به مرحله برای شما توضیح خواهیم داد. پس تا پایان این مقاله با ما باشید.

طرز تهیه خورشت قیمه مشهدی خوشمزه؛ با تمام نکات مهم

۱۰- دیگچه مشهدی

دیگچه مشهدی، همانطور که از نامش پیداست، یکی از دسرهای معروف شهر مشهد است. این دسر جزو غذاهای سنتی و آیینی مشهد محسوب می‌شود و معمولاً در مراسم مذهبی، ایام محرم و ماه رمضان برای افطاری تهیه می‌شود.

دیگچه با برنج درست می‌شود و شباهت‌هایی به شیربرنج دارد، اما در برخی جزئیات با آن تفاوت دارد. در تهیه دیگچه، بعد از غلیظ شدن، آن را کمی مثل برنج دم می‌کنند تا سفت‌تر شود، در حالی که شیربرنج نیازی به دم کردن ندارد. دیگچه به خاطر داشتن خامه، زعفران و گلاب طعم بی‌نظیری دارد و می‌توان آن را با ته دیگ تهیه کرد یا بدون ته دیگ.

دیگچه از غذاهای سنتی و خوشمزه مشهدی

در این مقاله از بلاگ رضیم، طرز تهیه این دسر ساده و خوشمزه را توضیح داده‌ایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه دیگچه مشهدی به روشی ساده با عکس مراحل

۱۱- آش شله مشهدی

آش شله یکی از غذاهای مشهور مشهد است که مردم بیشتر در ماه محرم آن را به عنوان نذری درست می‌کنند و روی آن خورشت قیمه می‌ریزند. البته این غذا در تمام ایام سال موجود است. اگر به مشهد بروید، می‌بینید که اکثر رستوران‌ها این آش را دارند. آش شله سرشار از حبوبات شامل نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، عدس و گاهی ماش است.

در تهیه این غذا از گوشت، برنج نیم دانه و بلغور گندم نیز استفاده می‌شود. به همین دلیل، آش شله یک غذا بسیار کامل و پرکالری است. فرقی نمی‌کند که از گوشت گوسفندی یا گوساله استفاده شود، اما بهتر است از گوشت گوسفندی به خاطر نرم بودن و پخت بهتر آن استفاده کنید.

آش شله از غذاهای سنتی و پرطرفدار مشهدی

در این مقاله از بلاگ رضیم، طرز تهیه این آش خوشمزه و مقوی را توضیح داده‌ایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

طرز تهیه آش شله مشهدی؛ خوشمزه و مقوی برای ۴ نفر

۱۲- آش ماست

آش ماست یکی از آش‌های خوشمزه و پرطرفدار است که در شهرهای مختلف با دستورهای متنوعی تهیه می‌شود. این آش می‌تواند هم با گوشت و هم بدون گوشت درست شود. در نسخه با گوشت، از گوشت گوسفندی ریش‌ریش‌ شده یا گوشت چرخ کرده قلقلی استفاده می‌شود.

آش ماست به خاطر مواد مغذی که دارد، بسیار سالم و انرژی‌زا است. از نظر طب سنتی، طبع آش ماست سرد است و برای فصل‌های گرم مناسب است. همچنین به دلیل وجود ماست و برنج، این آش سرشار از کلسیم بوده و برای سلامتی بدن بسیار مفید است.

“““html

رسپی آش ماست

مراحل تهیه آش ماست

برای درست کردن آش ماست، کارها به این شکل انجام می‌شود:

  1. چند ساعت قبل از شروع پخت، برنج و لپه را در کاسه‌های جدا خیس کنید. این کار باعث می‌شود که لپه نرم‌تر شود و نفخ آن گرفته شود.
  2. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید، ۴ پیمانه آب به آن اضافه کنید و برنج را بشویید و به آب اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید.
  3. برای پختن لپه، یک قابلمه جدا بگیرید، لپه را با ۴ پیمانه آب در آن قرار دهید و روی حرارت ملایم بپزید تا کاملاً نرم شود.
  4. وقتی برنج و لپه خوب پخته شدند، لپه‌ها را به قابلمه برنج اضافه کنید و همه چیز را با هم هم بزنید و بگذارید کمی خنک شود.

برای ادامه این رسپی خوشمزه و محبوب، لطفاً روی لینک رسپی آش ماست کلیک کنید.

۱۳- خورشت ریواس

خورشت ریواس یکی از غذاهای محبوب در فصل بهار است که طعمی ترش دارد. در بعضی مناطق، به آن رب انار هم اضافه می‌کنند تا طعم ترش‌تری بگیرد. طعم ریواس با گوشت‌های مختلف مانند گوشت گوسفند، گوساله یا مرغ و بوقلمون خیلی خوشمزه می‌شود.

مراحل تهیه خورشت ریواس

مراحل تهیه خورشت ریواس

مراحل تهیه خورشت ریواس به این صورت است:

  1. در ابتدا پیازها را بکنید، بشوید و با چاقوی تیز خرد کنید.
  2. یک قابلمه مناسب بردارید، کمی روغن به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  3. وقتی پیازها سبک و طلایی شدند، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عطر زردچوبه آزاد شود.
  4. گوشت را تمیز کنید، بشویید و به قطعاتی کوچک خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.

برای ادامه این رسپی خوشمزه و محبوب بهاری، لطفاً روی لینک رسپی خورشت ریواس کلیک کنید.

۱۴- رشته پلو با گوشت قلقلی

رشته پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در مناسبت‌های خاص مانند افطار در ماه رمضان، شب عید نوروز، چهارشنبه‌سوری و بعضی مناطق در شب یلدا سرو می‌شود.

این غذا با ترکیبی از طبع گرم و خوب برای شب‌های سرد و طولانی زمستان، همیشه محبوب بوده است. رشته پلویی از آب، آرد گندم و نمک درست می‌شود و نازک‌تر از رشته‌های معمولی است.

رسپی رشته پلو

مراحل تهیه رشته پلو

مراحل تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی به این ترتیب است:

  1. ابتدا برنج را خوب بشویید و سپس در مقداری آب و یک قاشق غذاخوری نمک خیس کنید. زمان خیس خوردن بستگی به نوع برنج می‌تواند از یک تا دو ساعت باشد.
  2. نصف یک قابلمه متوسط را با آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. یک قاشق غذاخوری نمک به آب جوش اضافه کنید و برنج را در قابلمه بریزید. سپس صبر کنید تا آب دوباره به جوش بیاید.
  3. وقتی برنج در حال جوش است، رشته‌ها را سرخ کنید. رشته‌ها را به دو نیم کنید، داخل تابه‌ای کمی روغن بریزید و آن‌ها را سرخ کنید. (حرارت باید کم باشد تا رشته‌ها نسوزند. به آرامی آن‌ها را جا به جا کنید تا خرد نشوند.)
  4. پس از سرخ کردن رشته‌ها

    “““html

    وقتی برنج چند بار جوشید، حدود ۵ دقیقه قبل از آبکش کردن، رشته‌ها را به آن اضافه کنید. آرام هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس اجازه دهید تا رشته‌ها هم حدود ۵ دقیقه دیگر با برنج بجوشند.

    برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و متفاوت، روی لینک رسپی رشته پلو کلیک کنید.

    ۱۵- آش بلغور شیر مشهدی

    آش بلغور شیر مشهدی یکی از آش‌های خوشمزه و مقوی است که به خراسان تعلق دارد. در این آش از سبزی استفاده نمی‌شود. بلغور شیر، قرص‌هایی شبیه ترخینه هستند که با خیساندن بلغور در شیر و خشک کردن آن به شکل قرص تهیه می‌شوند.

    مراحل تهیه آش بلغور شیر مشهدی

    مراحل تهیه آش بلغور شیر مشهدی

    مراحل تهیه آش بلغور شیر مشهدی به شرح زیر است:

    1. ابتدا قرص‌های بلغور شیر را به مدت چند ساعت در آب خیسانده بگذارید تا نرم شوند.
    2. سپس به سراغ پیاز بروید. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و خرد کنید. آن را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
    3. حالا بلغور شیر خیسانده را اضافه کنید. آب اضافی آن را بگیرید و سپس بلغور را به پیاز اضافه کرده و کمی هم بزنید.
    4. در ادامه، ادویه‌های معطر مثل زردچوبه، نمک و فلفل را به مخلوط اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.
    5. در این مرحله، آب مرغ یا استاک گوشت را به مقدار لازم اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید، سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا حدود ۴۵ دقیقه به آرامی بپزد.

    برای ادامه رسپی این غذای مقوی و مخصوص، روی لینک رسپی آش بلغور شیر مشهدی کلیک کنید.

    یکی از مزایای کشور ما همین تنوع غذایی و فرهنگی است. در هر منطقه از کشور می‌توان غذاهای متفاوتی را تجربه کرد. اگر ما این تجربیات را نداشته باشیم، خودمان ضرر می‌کنیم!

    امیدوارم این لیست به شما کمک کند تا سفره‌های رنگارنگ‌تری داشته باشید. از اینکه تا پایان این مقاله آموزنده و جذاب با مجله آشپزی رضیم همراه بودید، سپاسگزاریم.

    سایت رسپی آشپزی رضیم
    “`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا