رسپی

لیست کامل غذاهای سیزده بدر همراه با دستور تهیه آن ها (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

غذاهای مخصوص سیزده بدر

یکي از زیباترین سنت‌های ایرانیان بیرون رفتن به دامن طبیعت در روز سیزدهم بهار است. این روز که به نام روز طبیعت نیز شناخته می‌شود، همه خانواده‌ها و دوستان به طبیعت می‌روند، سبزه گره می‌زنند و مراسم‌های خاصی را به خوبی و با محبت برگزار می‌کنند.

در این روز خاطره‌انگیز، داشتن یک ناهار خوشمزه و خاص، شادی را چند برابر می‌کند. ما پیشنهاد می‌کنیم که برای ناهار مخصوص سیزده بدر از غذاهای سنتی ایرانی مانند انواع پلو و ته‌چین استفاده کنید.

اما غذاهای دیگری هم هستند که می‌توانید برای سیزده بدر امتحان کنید.

غذای مخصوص ناهار سیزده بدر

1. کباب کوبیده برای ناهار سیزده بدر

مواد لازم جهت تهیه کباب کوبیده:

  • گوشت چرخ کرده: یک کیلوگرم، از گوشت گوسفند یا ترکیب گوشت گوساله و گوسفند (به نسبت ۵۰%)
  • پیاز: ۳۰۰ گرم یا یک عدد پیاز بزرگ برای هر کیلو گوشت
  • زعفران ساییده شده: یک قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل؛ به مقدار کافی

مراحل تهیه کباب کوبیده:

اول یک کاسه بزرگ بردارید و پیازها را بعد از پوست کندن و شستن با رنده ریز در آن رنده کنید. مقدار پیاز نباید زیاد باشد چون باعث آبدار شدن گوشت می‌شود و ممکن است کباب را خراب کند.

حتما پیاز رنده شده را با دستان‌تان فشار دهید و آب اضافی آن را بگیرید. سپس گوشت چرخ کرده را همراه با نمک و فلفل به پیاز رنده شده اضافه کنید. فلفل فقط برای از بین بردن بوی گوشت است و نباید طعم غذا را تند کند.

زعفران ساییده شده را در کمی آبجوش حل کرده و به مخلوط گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مایه کباب چسبناک شود. این چسبندگی یکی از رازهای موفقیت شما در پخت کباب است.

بنابراین گوشت را به قدری ورز دهید که بتوانید با یک حرکت آن را از ظرف بلند کنید. سپس مخلوط گوشتی را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.

حالا کباب‌ها را به سیخ بکشید. آتش را روشن کرده و سیخ‌ها را روی آن بگذارید. دقت کنید که اگر آتش را با ذغال و هیزم درست کرده‌اید، باید صبر کنید تا شعله کمتر شود و فقط ذغال گداخته باقی بماند.

این کار باعث می‌شود که بوی مواد اشتعال‌زا از بین برود و غذای شما خوشبو بماند. سپس سیخ‌های کباب را روی آتش بچینید و به خاطر داشته باشید که همواره باید آنها را بچرخانید تا خوب بپزند و نسوزند.

وقتی که گوشت کمی برشته شد، دیگر نیازی به باد زدن نیست.

با وجود اینکه طبق این دستور دیگر نباید نگران ریختن کباب باشید، اما برای اطمینان بیشتر می‌توانید یک یا دو تخم‌مرغ به مایه کباب اضافه کنید.

برای سیزده بدر چه غذایی درست کنیم ؟

2. جوجه کباب زعفرانی غذای مخصوص سیزده بدر

مواد لازم جهت تهیه جوجه کباب زعفرانی:

لیست کامل غذاهای سیزده بدر همراه با دستور تهیه آن ها (مرحله به مرحله)
  • مرغ ۱ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • آب لیمو ۱ لیوان
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه جوجه کباب:

تکه‌های مرغ را از شب قبل در پیاز رنده شده، آبلیمو و زعفران بگذارید. موقع سیخ زدن، تکه‌های سینه را که سریع‌تر می‌پزند جدا کنید و تکه‌های ران را هم جدا. مرغ را با حرارت کم کباب کنید.

غذای 13 بدر

غذا برای سیزده بدر

3. آش رشته

“““html

برای سیزده بدر

مواد لازم جهت تهیه آش رشته:

  • رشته مخصوص آش ۴۰۰ گرم
  • سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، شوید و گشنیز ۱ کیلو)
  • نخود، لوبیا و عدس مجموﻊﺁ به مقدار مساوی ۴۵۰ گرم
  • نعناع خشک ۴ قاشق یا نعناع تازه ۲۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۴ عدد
  • کشک ساییده غلیظ ۲ لیوان
  • آرد ۲ قاشق
  • روغن به میزان لازم
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

دستور تهیه آش رشته:

حبوبات را از قبل خیس می‌کنیم. بعد آنها را با پیاز سرخ‌شده (که ممکن است کمی زردچوبه به آن زده باشیم) می‌گذاریم تا کاملاً بپزد. سپس سبزی‌ها را تمیز و خرد کرده و به حبوبات پخته شده اضافه می‌کنیم تا سبزی‌ها هم بپزند.

در مرحله بعد، دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل می‌کنیم و به آش اضافه کرده و مرتب هم می‌زنیم. بعد رشته را داخل آش می‌ریزیم و می‌گذاریم به آرامی بپزد، مراقب باشید که رشته خرد نشود.

نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه می‌کنیم. به یاد داشته باشید که نمک را با احتیاط اضافه کنید چون کشک معمولاً شور است. سپس آش را از روی شعله برمی‌داریم و با کشک مخلوط می‌کنیم.

آش را در سوپ‌خوری می‌ریزیم و روی آن را با کمی کشک ساده، پیاز سرخ‌کرده و نعناع داغ (و در صورت تمایل سیر داغ) تزیین می‌کنیم و به عنوان غذای سیزده بدر میل می‌کنیم.

غذاهای سیزده بدر

غذای سیزده بدری

4. غذا مخصوص سیزده بدر: ساندویچ الویه

مواد لازم جهت تهیه الویه:

  • سینه مرغ متوسط یک عدد
  • سیب‌زمینی ۷۵۰ گرم
  • خیار شور ۲۰۰ گرم
  • نخود سبز یک قوطی
  • تخم‌مرغ آب‌پز سفت ۴ عدد
  • هویج آب‌پز ۲ عدد
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • خامه نصف فنجان
  • سس مایونز ۲ فنجان
  • سرکه یا آبلیمو ۴ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن زیتون ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفل به مقدار دلخواه

دستور تهیه الویه:

سینه مرغ را با پیاز، هویج، ۲ قاشق آبلیمو، کمی نمک و یک لیوان آب می‌گذاریم بپزد تا آب آن کاملاً کشیده شود. سیب‌زمینی را بعد از پختن پوست گرفته و خیلی ریز خرد می‌کنیم. سپس استخوان‌های مرغ را جدا کرده و گوشت آن را خرد می‌کنیم.

هویج و خیار شور را خرد کرده و با تمام مواد خردشده مخلوط می‌کنیم و در ظرف بزرگی می‌ریزیم. بعد تخم‌مرغ را خرد کرده و با بقیه آبلیمو، روغن زیتون، خامه، نصف مقدار سس مایونز و کمی نمک و فلفل خوب مخلوط می‌کنیم.

سپس مواد سالاد الویه را در یک ظرف مناسب ریخته و به شکل دلخواه تزئین می‌کنیم. بقیه سس مایونز را روی سطح سالاد می‌کشیم و با خیار شور، گوجه‌فرنگی گل‌دار، جعفری، چند زیتون و نخود فرنگی تزئین می‌کنیم.

غذا مناسب سیزده بدر

غذای مرسوم سیزده بدر

5. غذای مناسب برای سیزده بدر: لوبیا پلو

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو:

  • برنج اعلا ۴ پیمانه
  • گوشت خورشتی بدون چربی ۳۰۰ گرم
  • لوبیای سبز تازه ۳۰۰ گرم
  • پیاز داغ طلایی و ریز دو قاشق
  • رب گوجه، ادویه، نمک، زردچوبه، دارچین و زعفران به مقدار کافی
  • روغن به میزان لازم
  • سیب‌زمینی برای ته‌دیگ به مقدار کافی

دستور تهیه لوبیا پلو:

برنج را پاک کرده، با آب و نمک خیس می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. گوشت را به قطعات کوچک خرد کرده و با لوبیای ریز خرد شده تفت می‌دهیم. سپس به آن پیاز داغ را که از قبل آماده کرده‌ایم به همراه دو قاشق رب و نمک و زردچوبه اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا آرام بپزد.

نکته‌ی مهم برای معطر شدن لوبیا پلو این است که ادویه‌جات مخصوص و دارچین و زعفران را فقط زمانی به غذا اضافه کنیم که کمی سرد شده باشد.

“““html

در غیر این صورت، حرارت عطر ادویه‌جات را از بین می‌برد و ممکن است غذا تلخ شود.

برای خوش‌رنگ شدن خورشت‌ها، وقتی مایه‌ی لوبیا پلو را از روی حرارت برمی‌داریم، درب ظرف را برداشته و می‌گذاریم کمی سرد شود. سپس یک قاشق چای‌خوری دارچین، یک قاشق ادویه و نصف قاشق زعفران غلیظ اضافه کرده و هم می‌زنیم.

در مرحله‌ی بعد، آب برنج را می‌جوشانیم. بعد از آبکش کردن، ته قابلمه را با سیب‌زمینی حلقه‌ای می‌پوشانیم. سپس حدود دو‌سوم برنج را می‌ریزیم و مایه‌ی لوبیا پلو را وسط حفره‌ای که با کفگیر در برنج درست کرده‌ایم قرار می‌دهیم. سپس بقیه‌ی برنج را اضافه کرده و پلو را دم می‌کنیم.

وقتی غذا آماده شد، مقداری روغن داغ بر روی برنج می‌ریزیم و با سالاد شیرازی، سبزی خوردن و کمی ترشی به همراه دوستان و عزیزان‌مان صرف می‌کنیم.

غذاهای روز سیزده بدر

بهترین غذای سیزده بدر

6. غذای روز سیزده بدر: پلو یونانی

مواد لازم برای تهیه پلو یونانی:

  • مرغ پخته و خرد شده یک پیمانه
  • فلفل دلمه‌ای سبز و قرمز یک پیمانه
  • آب مرغ دو لیتر
  • نخود پخته شده ۲۵۰ گرم
  • روغن ۱۵۰ گرم
  • ذرت ۲۵۰ گرم
  • پیاز دو عدد
  • زعفران دم‌کرده نصف پیمانه
  • قارچ پخته شده یک پیمانه
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • کره ۱۰۰ گرم

دستور تهیه پلو یونانی:

برای تهیه این غذای سیزده بدر، ابتدا پیاز را خلال کرده و با روغن سرخ می‌کنیم. سپس برنج خیس خورده را به پیاز اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. بعد آب مرغ، زعفران، نمک و فلفل را به برنج اضافه کرده و با حرارت ملایم می‌پزیم.

زمانی که آب برنج کشیده شد، دم‌کنی را روی آن می‌گذاریم تا حدود یک ساعت دم بکشد. بعد از دم کشیدن، تمام مواد دیگر را به آن اضافه کرده و کره ذوب شده را بر روی برنج می‌ریزیم.

غذا مخصوص سیزده بدر

غذای سنتی سیزده بدر

7. کاهو سکنجبین مخصوص سیزده بدر

مواد لازم جهت تهیه سکنجبین:

شکر ۳ کیلو
نعناع ۲ کیلو
سرکه ۰٫۵ تا ۱ پیمانه
گلاب کمی

دستور تهیه سکنجبین:

شکر را با آب به مقدار کافی می‌جوشانیم و صاف می‌کنیم. نعناع را پاک کرده و می‌شوییم. سپس نعناع‌ها را به ۳ تا ۴ دسته تقسیم کرده و با نخ یا چوب می‌بندیم. بعد این دسته‌ها را داخل شکر آب می‌ریزیم و آنقدر می‌جوشانیم تا قوام بگیرد.

بعد سرکه و گلاب را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم کمی بجوشد. وقتی با کفگیر از مایع برمی‌داریم و در لبه‌ی کفگیر جمع می‌شود و وسطش شکاف می‌خورد، سکنجبین آماده است. حالا می‌توانید آن را همراه با کاهو نوش جان کنید.

غذای خوب برای سیزده بدر

بهترین غذا برای سیزده بدر چیست ؟

8. شوید پلو با مرغ زعفرانی برای سیزده بدر

مواد لازم جهت تهیه شوید پلو با مرغ زعفرانی:

  • برنج ۲ پیمانه
  • سینه مرغ ۱/۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ ق غذاخوری
  • شوید خرد شده ۱۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده ۲ ق غذاخوری
  • پیاز ۱ عدد
  • لیمو ترش ۱ عدد
  • کره یا روغن مایع به میزان لازم

دستور تهیه شوید پلو با مرغ زعفرانی:

ابتدا برنج را از چند ساعت قبل خیس دهید. سپس مرغ را به همراه یک عدد پیاز و کمی نمک و آب و نصف لیمو ترش مخلوط کرده و بگذارید به خوبی پخته شود. مرغ پخته شده را به قطعات دلخواه خرد کنید و مقداری از زعفران دم کرده به همراه آب لیمو ترش و نمک را به مرغ اضافه کرده و مخلوط کنید.

“““html

تا تمام تکه‌های مرغ به زعفران آغشته شوند.

آب برنج را روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. در این حین، شوید را بشویید و خرد کنید. روغن مایع یا کره را داخل تابه بریزید (ما پیشنهاد می‌کنیم از کره استفاده کنید؛ این کار طعم پلو را بهتر می‌کند).

در این مرحله، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و در کره کمی تفت دهید. بعد، مرغ‌ها را به آن اضافه کنید و حدود یک پیمانه آب به سس اضافه کنید و بگذارید کمی بپزد. شویدهای تازه و خرد شده را هم در روغن تفت دهید.

برنج را آبکش کنید و ته‌دیگ دلخواه‌تان را بگذارید. سپس لایه لایه برنج، شوید و مایع مرغ را بریزید. در آخر، پلو را در دیس بکشید و کمی زعفران و روغن داغ را مخلوط کرده و روی برنج بریزید.

توصیه می‌کنیم این غذا را با ترشی و زیتون سرو کنید.

لیست غذاهای سیزده بدر

برای سیزده بدر چی بپزم؟

9. غذای سیزده بدر: ساندویچ مرغ و فلفل دلمه‌ای

مواد لازم برای تهیه ساندویچ مرغ و فلفل دلمه‌ای:

  • مرغ ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • فلفل دلمه‌ای نصف یک عدد
  • سس فرانسوی به مقدار لازم
  • گوجه و خیارشور به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

مراحل تهیه ساندویچ مرغ و فلفل دلمه‌ای:

در ابتدا، مرغ را در قابلمه‌ای همراه با یک عدد پیاز متوسط و کمی نمک و فلفل بپزید. برای از بین بردن بوی بد مرغ، فلفل دلمه‌ای را خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. این کار به راحتی بوی بد مرغ را از بین می‌برد.

بعد از پخته شدن مرغ، کمی روغن در تابه بریزید و بعد از داغ شدن آن، تکه‌های مرغ را در روغن سرخ کنید. این کار باعث می‌شود مرغ برشته و خوشمزه شود.

بعد از سرخ کردن مرغ، آن را خرد کرده و داخل هر نوع نانی که دوست دارید، قرار دهید. ساندویچ مرغ را با گوجه و خیارشور و سس فرانسوی نوش جان کنید.

غذا برای سیزده بدر

غذای آسان برای سیزده بدر

امیدواریم از این مطلب بهره‌برداری کنید و بتوانید بهترین غذا برای سیزده بدر را انتخاب کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا