لیست ۱۵ افطاری ساده و کم هزینه

“`html
تهیه افطاری ساده و کم هزینه در ماه رمضان نه تنها به صرفهجویی در هزینهها کمک میکند، بلکه با استفاده از مواد اولیه ساده، میتوان غذاهای خوشمزهای درست کرد و به مهمانهای خود در این ماه پذیرایی کرد.
در این مقاله از بخش آشپزی مجله اکالا ، با لیستی از افطاریهای کم هزینه و خوشمزه آشنا میشوید.
انواع افطاری کم هزینه برای ماه رمضان
برای درست کردن غذاهای خوشمزه نیاز نیست هزینه زیادی کنید. با انتخاب صحیح غذاها و استفاده از مواد اولیه ارزان میتوانید خوراکیهای خوشمزهای تهیه کنید. در ادامه به انواع افطاریهای کم هزینه میپردازیم.
۱- کوکو سبزی
کوکو سبزی یک غذای سالم و خوشمزه است که برای تهیه آن به کمی سبزی خرد شده، تخممرغ و چاشنیها نیاز دارید. برخی افراد برای مزه بهتر، کمی گردو و زرشک هم اضافه میکنند که میتوانید از آنها صرفنظر کنید تا هزینهها کاهش یابد.
برای تهیه، سبزی خرد شده را در یک کاسه بریزید و سپس ۲ تخممرغ و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید و سپس مایه را در روغن سرخ کنید. کوکو سبزی را میتوانید با نان یا برنج سرو کنید.
برای دیدن کامل رسپی انواع کوکو سبزی خوشمزه، بر روی لینک رسپی کوکو سبزی کلیک کنید.
۲- دمی گوجه
دمی گوجه یکی از محبوبترین و ارزانترین غذاهای ایرانی است که در عین سادگی، طعمی بسیار لذیذ دارد. برای تهیهاش به گوجه رنده شده، پیاز خرد شده، رب گوجه، برنج، روغن و کمی نمک و فلفل نیاز دارید.
برای شروع، پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید، سپس کمی فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. بعد از یک دقیقه، رب گوجه را اضافه کرده و چند دقیقه تفت بدهید تا بوی خامیاش گرفته شود.
برای مشاهده کامل رسپی این غذای ساده، بر روی لینک رسپی دمی گوجه کلیک کنید.
۳- عدسی
عدسی یکی از بهترین غذاها برای افطار در ماه رمضان است که بخاطر مواد مغذی و ویتامینهایش، به افزایش انرژی بدن کمک میکند.
برای تهیهاش، عدس را با کمی آب، زردچوبه و روغن زیتون بپزید. سپس مقداری پیاز داغ و عصاره گوشت یا آب سبزی به آن اضافه کنید و اجازه دهید عدسی غلیظ شود. این غذا میتواند برای مهمانی و دورهمیهای خانوادگی هم استفاده شود.
برای دیدن کامل رسپی این غذای مفید و کم هزینه، بر روی لینک رسپی عدسی کلیک کنید.
۴- آش رشته
آش رشته یکی از محبوبترین غذاهای ماه رمضان است که به آسانی تهیه میشود و برای پذیرایی از مهمانها بسیار مناسب است.
برای تهیهاش باید لوبیا، نخود، عدس، سبزی آش، رشته آش، پیاز داغ و نعنا خشک را استفاده کنید. اول حبوبات را بپزید و سپس…
“““html
پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید و مقداری از آنها را با کمی فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمهای که حبوبات دارید بریزید.
حالا کمی آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا آش شما به مدت نیم ساعت بجوشد. سپس میتوانید سبزی آش را اضافه کرده و در ۱۰ دقیقه آخر پخت، رشتهها را به آش بیفزایید تا پخته شوند.
برای دیدن کامل دستور تهیه این غذای خوشمزه و محبوب، روی لینک دستور تهیه آش رشته کلیک کنید.
۵- یتیمچه
پیشنهاد بعدی ما برای تهیه یکی از افطاریهای ساده و کمهزینه، یتیمچه است. برای تهیه این غذا به گوجهفرنگی، بادمجان، پیاز و سیر نیاز دارید. میتوانید برای خوشمزهتر شدن غذا، کمی فلفل دلمهای خردشده هم به آن اضافه کنید.
برخی افراد همچنین از سیبزمینی خردشده هم برای تهیه یتیمچه استفاده میکنند. روش درست کردن یتیمچه بسیار ساده است. فقط کافی است همه مواد را به صورت نگینی خرد کرده و سپس آنها را در روغن سرخ کنید و با هم مخلوط کنید.
برای دیدن کامل دستور تهیه این غذای ساده و خوشمزه، روی لینک دستور تهیه یتیمچه کلیک کنید.
۶- عدس پلو
عدس پلو یک غذای خوشمزه برای ماه رمضان است که میتوانید آن را بدون گوشت و با کشمش فراوان نیز تهیه کنید.
برای تهیه این غذا ابتدا عدس را بپزید و برنج را آبکش کنید. سپس پیاز را در روغن سرخ کرده و بعد مقداری سیر رندهشده به آن اضافه کنید. حالا برنج آبکش شده را با پیاز و سیر سرخشده، کمی دارچین و عدس پختهشده ترکیب کنید و برنج را روی حرارت قرار دهید تا دم بکشد. در انتها این غذا را با کشمش سرخشده و مقداری خرمای سرخشده سرو کنید.
برای دیدن کامل دستور تهیه این غذای محبوب و خوشمزه، روی لینک دستور تهیه عدس پلو کلیک کنید.
۷- خوراک لوبیا چیتی
لوبیا چیتی یکی دیگر از غذاهای ارزان و مغذی برای افطار است که میتوانید آن را با برنج یا نان سرو کنید.
برای تهیه این غذا ابتدا باید لوبیا را از شب قبل بخیسانید. سپس به ازای هر ۳ لیوان لوبیا چیتی، ۶ لیوان آب به آن اضافه کرده و آن را روی حرارت قرار دهید تا خوب بپزد. بعد از پختن لوبیا، آن را با پیاز داغ، رب گوجهفرنگی و ادویهها مزهدار کنید و از طعم آن لذت ببرید.
برای دیدن کامل دستور تهیه این افطاری ساده و کمهزینه، روی لینک دستور تهیه خوراک لوبیا چیتی کلیک کنید.
۸- کشک بادمجان
برای تهیه کشک بادمجان به بادمجان سرخشده یا کبابی، سیر داغ، پیاز داغ، نعنا داغ، گردو و کشک نیاز دارید.
برای شروع، بادمجانها را سرخ کرده و سپس آنها را با گوشتکوب له کنید. سپس سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ را به همراه کشک و کمی آب به مخلوط بادمجان اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید. سپس گردوی خردشده را اضافه کنید و وقتی غذا جا افتاد، آن را داخل ظرف مورد نظر بریزید و با نان تازه سرو کنید.
برای دیدن کامل دستور تهیه این غذای لذیذ و محبوب، روی لینک دستور تهیه کشک بادمجان کلیک کنید.
۹- ماکارونی
ماکارونی یکی از محبوبترین…
“““html
غذاهایی وجود دارد که میتوانید برای کاهش هزینهها، آنها را با سویا تهیه کنید.
برای تهیه این غذا باید پیاز را سرخ کنید و سپس سویا، قارچ، رب گوجهفرنگی و ادویه را به آن اضافه کنید. بعد ماکارونی را در آب بجوشانید، و وقتی نرم شد، آن را آبکش کنید. ماکارونی را با سویا و پیاز ترکیب کنید و در قابلمه قرار دهید و روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشد.
برای مشاهده کامل رسپی این غذای محبوب و مناسب، روی لینک رسپی ماکارونی کلیک کنید.
۱۰- کوکو سیبزمینی
اگر به غذاهای نونی برای افطار علاقه دارید، کوکو سیبزمینی یک انتخاب فوقالعاده است. برای تهیه این غذا میتوانید از سیبزمینی پخته یا خام استفاده کنید.
برای درست کردن این کوکو به مقداری پیاز رنده شده، سیبزمینی رنده شده، تخممرغ، آرد و ادویه نیاز دارید. ابتدا مایه کوکو را آماده کنید و سپس آن را در روغن سرخ کرده و با خیارشور، گوجهفرنگی و سبزی خوردن برای افطار سرو کنید.
برای مشاهده کامل رسپی انواع کوکو سیبزمینی خوشمزه، روی لینک رسپی انواع کوکو سیبزمینی کلیک کنید.
۱۱- اشکنه
اشکنه یک غذای سنتی و قدیمی ایرانی است که تاریخچه طولانی دارد و به خراسان نسبت داده میشود. این غذا به صورت سوپ تهیه میشود و معمولاً با نان سرو میشود.
اشکنه زمان کمی برای پخت نیاز دارد و میتواند گزینهای مناسب برای افرادی باشد که مشغله زیادی دارند یا دانشجو هستند.
اشکنه انواع مختلفی دارد که میتوانید با توجه به سلیقهتان از شنبلیله، گوجهفرنگی، سیبزمینی، اسفناج و غیره تهیه کنید.
برای مشاهده رسپی انواع اشکنههای خوشمزه و ساده، روی لینک رسپی اشکنه کلیک کنید.
۱۲- رشتهپلو با گوشت قلقلی
رشتهپلو یک غذای سنتی و اصیل ایرانی است که در مناسبتهایی مانند افطار در ماه رمضان، شب عید نوروز، چهارشنبهسوری و بعضی استانها در شب یلدا سرو میشود.
این غذا با ترکیبات گرم و دلنشین، مناسب شبهای طولانی و سرد محسوب میشود. رشتههای پلویی از آب، آرد گندم و نمک تهیه میشوند و نازکتر از رشتههای معمولی هستند.
مراحل تهیه رشتهپلو
مراحل تهیه رشتهپلو با گوشت قلقلی به این صورت است:
- ابتدا برنج را به خوبی بشویید و سپس در مقداری آب با یک قاشق غذاخوری نمک بخیسانید. مدت زمان خیساندن برنج بسته به نوع آن میتواند از یک تا دو ساعت متغیر باشد.
- پس از این زمان، نصف یک قابلمه متوسط را با آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. یک قاشق غذاخوری سر خالی نمک را به آب در حال جوش اضافه کنید و سپس برنجها را در قابلمه بریزید. صبر کنید تا محتویات قابلمه به جوش بیاید.
- وقتی برنج در حال جوش است، رشتهها را تفت دهید. برای این کار، رشتهها را از وسط نصف کرده و در تابهای با مقداری روغن آنها را تفت دهید. (باید…
“““html - حتما حرارت کم باشد تا رشتهها نسوزند. آنها را به آرامی جا به جا کنید تا خرد نشوند.)
- بعد از تفت دادن رشتهها، وقتی برنج چند قل جوشید، حدود ۵ دقیقه آخر جوشیدن قبل از آبکش کردن، رشتهها را به آن اضافه کنید. آن را آرام هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس اجازه دهید تا رشتهها هم حدود ۵ دقیقه همراه با برنج بجوشند.
برای ادامه رسپی این افطاری خوشمزه و متفاوت روی لینک رسپی رشته پلو کلیک کنید.
۱۳- دمپختک (دمی باقالی)
دمپختک یکی از غذاهای سنتی و قدیمی تهران است که در شهرهای مختلف به شیوههای متفاوتی تهیه میشود و گزینه جذاب و مناسبی برای وعده افطاری به حساب میآید.
دمی باقالی یا کته باقالی دمپختکی است که با باقالی زرد درست میشود و علاوه بر عطر و طعم بینظیر، بسیار هم کم هزینه و مقرون به صرفه است. این غذای خوشمزه را میتوانید با توجه به ذائقهتان همراه با تخم مرغ نیمرو، پیاز داغ، ترشی یا سالاد شیرازی نوش جان کنید.
مراحل تهیه دمپختک (دمی باقالی)
مراحل تهیه دمپختک (دمی باقالی) به شرح زیر است:
- برای آمادهسازی اولیه، باقالی زرد یا همان لپه باقالی را میشوییم و داخل یک کاسه خیس میکنیم تا به مدت ۱ الی ۳ ساعت خیس بخورد. بعد باقالی را آبکشی میکنیم. لپه باقالی جزو حبوبات زودپز به شمار میرود و نیازی نیست از شب قبل آن را خیس کنیم.
- از طرف دیگر باید برنج را بشوییم و به ازای هر پیمانه برنج یک پیمانه آب بریزیم و با کمی نمک اجازه دهیم تا برنج هم به مدت ۱ ساعت خیس بخورد.
- سپس پیاز را خرد میکنیم و با مقداری روغن حیوانی تفت میدهیم. روغن حیوانی باعث خوشمزهتر شدن و خوش عطر شدن این کته میشود.
- بعد از اینکه پیازها طلایی شدند، ادویهها را که شامل زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل پاپریکا است به آن اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا عطر زردچوبه آزاد شود.
- بعد از تفت خوردن ادویهها، لپه باقالی را که آبکش کردهایم به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم. تفت دادن لپه باقالی باعث میشود که در کته وا نرود و له نشود.
برای ادامه رسپی این غذای متفاوت و لذیذ روی لینک رسپی دمپختک (دمی باقالی) کلیک کنید.
۱۴- سوپ عدس فرانسوی
سوپ عدس فرانسوی یک سوپ بینالمللی بینظیر، خوشمزه، غنی، ساده و کم هزینه برای روزهای سرد زمستان است که با نان خورده میشود و میتوانید برای سحری یا وعده افطاری از این سوپ خوشمزه استفاده کنید. سوپ عدس فرانسوی بسیار مقوی است و ترکیب سبزیجات آن هر کسی را شیفته طعم بینظیرش میکند.
مراحل تهیه سوپ عدس فرانسوی
مراحل تهیه سوپ عدس فرانسوی به شرح زیر است:
- قبل از شروع به کار باید یادآوری کنیم که ۱ ساعت زودتر عدس را درون یک ظرف آب ولرم بریزید. بهصورتی که روی عدس یک بند انگشت آب باشد. این کار علاوه بر از بین بردن نفخ عدس، زمان پخت سوپ شما را هم کاهش میدهد. (عدسی که در این سوپ استفاده میشود عدس سبز است.)
- حال پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را بهصورت نگینی خرد کنید. سیر را نیز به همین شکل بشویید، پوست بگیرید و با کمک سیر له کن آن را پوره کنید.
- یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. مقدار کمی روغن درون قابلمه بریزید و بگذارید قابلمه داغ شود. پیازها را اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شود. توجه داشته باشید که پیازها نباید قهوهای شوند. حال سیر را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
- کرفس و ترهفرنگی را در قطعات کوچک خرد کنید. حتما ترهفرنگی و کرفس را بعد از خرد کردن بشویید و با آب سرد آبکشی کنید.
- حال کرفس و ترهفرنگی خرد شده را به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید و مجدد کمی تفت دهید تا آب اضافی سبزیجات گرفته شود.
برای ادامه رسپی این سوپ خوشطعم و پرخاصیت روی لینک رسپی سوپ عدس فرانسوی کلیک کنید.
۱۵- کله جوش
کله جوش یکی از خوراکهای سنتی و…
“““html
کله جوش یک غذای اصیل ایرانی است که منشاء آن به اصفهان بر میگردد. مواد اصلی این غذا شامل کشک، گردو و نعناع هستند. در برخی مناطق، به جای کشک از ماست استفاده میشود که طعم بسیار خوبی دارد.
در روش سنتی تهیه کله جوش، از گوشت استفاده نمیشود، اما در جاهایی مثل تبریز و زنجان، گوشت چرخکرده به شکل قلقلی به آن اضافه میکنند. تهیه این افطاری هم کمهزینه و هم سریع انجام میشود.
مراحل تهیه کله جوش
به این ترتیب کله جوش اصفهانی آماده میشود:
- ابتدا پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید.
- در این مرحله یک تابه مناسب انتخاب کنید و کمی روغن در آن بریزید و بگذارید داغ شود. پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کرده و هم بزنید تا کمی نرم شوند.
- بعد از اینکه پیازها طلایی شدند، مقداری نمک و زردچوبه به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس کمی مواد را تفت دهید و گردوی خرد شده را هم به تابه اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
- برای آماده کردن نعناع خشک، یک تابه جداگانه بردارید و کمی روغن در آن بریزید. آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود و سپس نعناع را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی کله جوش کلیک کنید.
برای تهیه انواع افطاریهای متنوع و خوشمزه میتوانید از مواد ساده و کمهزینه استفاده کنید. در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به افطاریهای ساده و کمهزینه اشاره شده که میتوانید از آنها برای پذیرایی از مهمانها در ماه رمضان استفاده کنید و با هزینه کم، از طعم غذاهای لذیذ بهرهمند شوید.