ماهی را با چی بخوریم که سردی نکنیم ؟ (2 نکته مهم)

ماهی را با خرما و عسل مصرف کنید
با ماهی چه بخوریم که گرم باشد و سردی نکنیم؟
یکی از نکات مهم در غذا خوردن و سلامت، دانستن این است که بعضی غذاها را نمیتوان همزمان خورد. زیرا ترکیب برخی مواد غذایی ممکن است باعث مشکلاتی برای بدن شود. یکی از این ترکیبها، خوردن گوشت ماهی با ماست یا دوغ است که میتواند باعث عوارض جدی شود.
خوردن همزمان ماهی و ماست به ویژه در شب خیلی خطرناک است. عوارضی مثل ضعف شدید، افزایش احتمال سکته، کاهش قدرت جنسی، لک و پیس، سردی معده، و مشکلات عصبی میتواند به دنبال داشته باشد. این اتفاق به دلیل این است که گوشت ماهی بهطور طبیعی سرد و تر است و وقتی با ماست (که آن هم سرد و تر است) مصرف میشود، سردی و تری بدن را افزایش میدهد و باعث این عوارض میشود. بنابراین در مصرف ماهی نکات زیر را رعایت کنید:
- ماهی هرگز به همراه ماست یا دوغ خورده نشود.
- ماهی حتماً با مواد گرمکننده مانند (خرما، عسل، گردو، زنجبیل، ادویههای گرم، و ماهی بهصورت شکمپر) خورده شود.
- بهتر است ماهی را در فصل تابستان و روزهای گرم میل کنید.
- ماهی معمولاً باید در وعده ناهار مصرف شده و از خوردن آن در وعده شام پرهیز کنید.
- افرادی که طبع سرد دارند (افراد بلغمی و سوداوی) باید از خوردن زیاد ماهی جداً پرهیز کنند.
- هرگز به همراه ماهی، آب نخورید.
استفاده از ادویههای گرم مانند آویشن، فلفلسیاه، زردچوبه، دارچین و دیگر ادویههای مشابه نیز پیشنهاد میشود. همچنین خوردن شیرینیهای طبیعی مانند خرما، عسل، کشمش و دیگر موارد پس از ماهی، میتواند به تنظیم مزاج کمک کند.
متخصصان تغذیه همچنین پیشنهاد میکنند که ماهی را با لیموترش بخورید، زیرا لیمو به طعمدهی ویتامین C موجود در آن به جذب آهن کمک میکند. اما باید توجه داشت که مصرف زیاد لیمو یا ترشیجات با ماهی بهخاطر طبع سردی که دارند، مخصوصاً برای افرادی که طبع سرد دارند، توصیه نمیشود، زیرا ممکن است باعث بیحالی، ضعف و دشواری در هضم غذا شود و همچنین بیماریهای سرد مانند روماتیسم و افسردگی را تشدید کند.
در روایتهای اسلامی آمده است که اگر ماهی به ویژه در شب خورده شود و با مواد گرمکننده مانند خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا ادویههای گرم خورده نشود، ممکن است عاملی برای تشدید بیماریهایی مثل اماس و سکته باشد.
بهترین چاشنی برای ماهی، آب نارنج و سیر است که فواید زیادی دارد و طبع گرمی دارد. همچنین خوردن ماهی و تخممرغ بهطور همزمان بسیار مضر است. در طب سنتی، مصرف تخممرغ و شیر و هر نوع گوشتی به همراه ماهی، منع شده؛ زیرا باعث ایجاد سودا و تأثیر منفی بر خلق و خوی افراد میشود و ممکن است بیماریهای مزمن، افسردگی و یبوست را تشدید کند.
منبع : اخرین خبر