مدت زمان پخت قورمه سبزی در قابلمه چقدر است؟ (مرحله به مرحله)

“`html
قورمه سبزی Ghormeh Sabzi – epersianfood یکی از غذاهای معروف ایرانی است که باید با حرارت ملایم پخته شود. اگر میخواهید این غذا را در قابلمه درست کنید، حتماً باید حداقل 4 تا 5 ساعت آن را روی حرارت قرار دهید تا خوب جا بیفتد و لعاب داشته باشد.
قورمه سبزی اگر فقط 2 ساعت روی گاز باشد، خوشمزه نیست و به هیچ عنوان جا نمیافتد، حتی ممکن است آبکی شود و مواد آن نپخته بمانند. تنها زمانی میتوان قورمه سبزی را به مدت کمتر روی شعله قرار داد که همه مواد آن در زودپز پخته شده باشند.
نکاتی مهم در مورد سبزیهای قورمه سبزی
اولین نکته درباره قورمه سبزی، استفاده از سبزیهای تازه و معطر است. بهتر است سبزیها را خودتان تهیه کنید، پاک کنید و خوب بشویید. هنگام پاک کردن سبزیها حتماً ساقههای اضافی یا قسمتهای زرد و گندیده را جدا کنید.
سبزیها باید به شکل ریز خرد شوند. هرچه سبزیها ریزتر باشند، قورمه سبزی خوشظاهرتر و جا افتادهتر میشود. افرادی که شاغل هستند یا زمان کافی ندارند، میتوانند از سبزیهای خرد شده که در بازار موجود است، استفاده کنند.
اگر میخواهید قورمه سبزی تیره و خوشرنگی داشته باشید، باید سبزیها را حداقل 1 ساعت در روغن تفت دهید، ولی حواستان باشد که نسوزند زیرا در این صورت غذای شما تلخ خواهد شد.
البته در این صورت، ممکن است قورمه سبزی ارزش غذایی خود را از دست بدهد، چون سبزیهایی که 1 ساعت در روغن سرخ میشوند دیگر وبسیم ارزش غذایی ندارند و فقط برای ظاهر غذاست. میتوانید از سبزی خشک شده نیز استفاده کنید. 50 گرم سبزی خشک معادل 1 کیلوگرم سبزی تازه است. سبزیهای خشک را باید قبل از استفاده در آب گرم خیس کنید و سپس چند دقیقه در روغن تفت دهید.
مدت زمان تفت سبزی خشک شده کمتر است زیرا این سبزیها تقریباً آماده استفاده در خورشت هستند.
لوبیاهای قورمه سبزی
نکته دوم درباره لوبیاهای استفاده شده در قورمه سبزی است. حتماً لوبیاها را چند ساعت قبل در آب بخیسانید و آب آن را چند بار عوض کنید. همچنین باید قبل از استفاده در قورمه سبزی آنها را بپزید. اگر میخواهید پخت لوبیا را در قابلمه انجام دهید، حدود 60 تا 90 دقیقه نیاز دارید، اما در زودپز این زمان کمتر است.
به نظر من، اصلیترین لوبیای مورد استفاده در قورمه سبزی، لوبیا قرمز است و بعد از آن لوبیا چیتی و سپس لوبیا چشم بلبلی. البته در شهرهای مختلف سلیقههای متفاوتی وجود دارد. به عنوان مثال، چون لوبیا چشم بلبلی کمتر نفخ دارد، بعضیها ترجیح میدهند از این لوبیا استفاده کنند. در کل، خیس کردن لوبیا به منظور کاهش نفخ آن انجام میشود.
گوشت مورد استفاده در قورمه سبزی
معمولاً در قورمه سبزی از گوشت گوسفند یا گوشت گوساله استفاده میشود. ولی گوشت گوسفند بیشتر توصیه میشود چون چربی دارد و باعث خوشمزگی و لعابدار شدن قورمه سبزی میشود. گوشت گوساله طبع سردی دارد و ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد. در برخی مناطق از مرغ هم در این خورشت استفاده میشود که غذایی لذیذ است و زمان پخت آن نسبت به قورمه سبزی با گوشت گوسفند کمتر است.
در اینجا میخواهیم دستور تهیه قورمه سبزی با گوشت گوسفند و مواد مورد نیاز آن را توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی :
- نیم کیلو گوشت گوسفند (قسمت سردست زیرا هضم آن راحتتر است)
- 2 عدد پیاز
- 1 حبه سیر
- 300 گرم لوبیا قرمز
- 1 کیلو سبزی قورمه (تره، گشنیز، جعفری، اسفناج، مقدار کمی شنبلیله)
- 3 عدد لیمو عمانی
- به مقدار لازم نمک، فلفل، زردچوبه
- نصف استکان آبلیمو یا آبغوره یا آب نارنج
“““html
دستور تهیه قورمه سبزی
اول سبزیهایی که ریز کردهاید را در یک تابه با کمی روغن خوب سرخ کنید. در این حین، پیاز و سیر را ریز خرد کرده و در یک قابلمه با کمی روغن سرخ کنید.
تکههای گوشت را به قابلمه اضافه کرده و با پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی آن نیز گرفته شود. در همین مرحله، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید.
لوبیاهایی که قبلاً پختهاید را به همراه سبزیهای سرخ شده به گوشت اضافه کرده و حدود ۳ تا ۴ لیوان آب جوش روی مواد بریزید. حرارت را خیلی کم کنید.
بعد از حدود ۳ ساعت، لیمو عمانیها را سوراخ کرده و تلخی آنها را بگیرید و به خورشت اضافه کنید. همچنین میتوانید چاشنی مورد نظر خود را مثل آبلیمو، آبغوره یا آب نارنج به آن اضافه کنید که طعم ترش خوشمزهای به قورمه سبزی میدهد.
در ۱۰ دقیقه آخر نمک را اضافه کنید و صبر کنید تا خورشت خوب بجوشد و روغن روی آن را بپوشاند.
برای بهتر شدن ظاهر خورشت میتوانید ۲ قاشق روغن زیتون روی آن بریزید. اگر روغنی روی خورشت نبود و به روغن زیتون هم دسترسی نداشتید، میتوانید هنگام سرو، چند تکه یخ کوچک در خورشت بیندازید تا روغنها به سطح بیایند.
برای یادگیری طرز تهیه غذاهای ایرانی دیگر مثل زرشکپلو و …، میتوانید به سایت epersianfood مراجعه کنید.
منبع : www.epersianfood.com