مربا توت : دستور تهیه انواع مربا خوشمزه با توت + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه مربا با توت
مربای توت بسیار خوشمزه و مغذی است که به راحتی با شکر و کمی آبلیمو تهیه میشود. در این مقاله چند روش برای تهیه این مربای خوشمزه بیان شده است. با ما همراه شوید.
مربا با توت سفید : مربا با توت سیاه
روش اول : مربا توت سفید
مواد لازم :
- توت: 1 کیلو
- شکر: 900 گرم تا 1 کیلو
- آب: 2.5 پیمانه
- دانه هل: چند عدد یا وانیل: یک سوم قاشق چایخوری
- زعفران حل شده: 2 قاشق غذاخوری
- جوهر لیمو: یک چهارم قاشق چایخوری یا آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
دستور تهیه :
- توتها را پس از شستن با شکر و آب در قابلمه لعابی بریزید و روی حرارت ملایم بپزید تا جا بیفتد.
- مربا را به مدت 15 تا 20 دقیقه با در بسته بپزید.
- بعد از پخت، در ظرف را بردارید و زعفران و دانههای هل را اضافه کنید و بگذارید تا طعم بگیرد و رنگ زعفران به توتها برود.
- برای اینکه مربا خوب غلیظ شود، حدود 1 تا 1.5 ساعت زمان نیاز است.
- در 5 دقیقه آخر پخت، آبلیمو یا جوهر لیمو را به مربای توت سفید اضافه کنید.
- وقتی چند جوش زد، گاز را خاموش کرده و بگذارید مربا کاملاً خنک شود.
- سپس مربای توت سفید را در ظرف مناسب ریخته و در یخچال بگذارید.
نکات مهم برای تهیه مربا
- بهتر است از توتهای آبدار و بزرگ و کمی سفت استفاده کنید.
- توتها نباید کال باشند.
- توتهای لهیده را کنار بگذارید.
روش دوم : مربا توت سیاه
مواد لازم :
- توت: 1 کیلو گرم
- شکر: 800 گرم
- وانیل: نوک قاشق غذاخوری
- آبلیمو: نصف قاشق غذاخوری
دستور تهیه :
- توتهای شسته شده را با شکر در ظرف دربدار بریزید و به آرامی زیر و رو کنید. سپس به مدت 24 ساعت در یخچال بگذارید تا آب بیندازند.
- مربا را با حرارت ملایم بپزید و کف روی آن را بگیرید.
- وقتی مربا غلیظ شد و توتها نرم شدند، مربا آماده است.
- در 5 دقیقه آخر، وانیل و آبلیمو را اضافه کنید.
روش سوم : مارمالاد توت قرمز
مواد لازم :
- شکر: یک پیمانه سرخالی
- توت قرمز: 3 پیمانه
- جوهرلیمتر: کمی
- ورقه ژلاتین: دو ورق
- پودر هل: نصف قاشق چایخوری
دستور تهیه :
- توتها را در میکسر بریزید و پوره کنید، سپس از صافی بگذرانید تا دانهها جدا شود، و با شکر و جوهر لیمو مخلوط کنید.
- بگذارید روی حرارت تا بجوشد و وقتی غلیظ شد، هل را به آن اضافه کنید.
- ورقهای ژلاتین را در آب داغ بگذارید تا نرم شود، سپس به مارمالاد اضافه کنید و از روی حرارت بردارید و هم بزنید تا حل شوند.
- پس از خنک شدن، آماده مصرف است و یک مارمالاد خوشمزه و زیبا خواهید داشت.
- به نسبت مساوی توت و شکر را لایهلایه در ظرف بریزید، بگذارید 24 ساعت بماند و سپس کمی جوهر لیمو به آن اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
“““html
نکته مهم : درضمن هرچی خواستین ازتوت تهیه کنین اون چوب! کوچولوش ( دمش ) رو جدا نکنین !!!!! چون دراین صورت دچار مشکلات هضم و گوارش میشین
روش چهارم : مربای شاتوت
مواد لازم :
- شاتوت : ۱ کیلوگرم
- شکر : ۱٫۵ کیلوگرم
- آبلیمو : ۱ قاشق مرباخوری
دستور تهیه :
- ابتدا شاتوت را در یک ظرف مناسب بریزید و شکر را بین آنها پخش کنید. سپس بگذارید به مدت ۱ ساعت بماند تا آب بیندازد.
- سپس ظرف را روی حرارت قرار دهید و بگذارید بجوشد و کف روی آن را بگیرید.
- وقتی شربت قوام آمد، آبلیمو را اضافه کنید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید.
روش پنجم : مربای توت قرمز
مواد لازم :
- توت سیاه…………………….۱ کیلوگرم
- شکر…………………………۴ پیمانه( ۱ کیلوگرم)
- آبلیمو……………………….. ۱ پیمانه
دستور تهیه :
- برای درست کردن مربای توت قرمز، ابتدا توت، شکر و آبلیمو را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت قرار دهید.
- بدون اینکه بجوشد، به آرامی هم بزنید تا شکر حل شود و سپس بگذارید بجوشد. حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بگذارید بجوشد تا مربا به حالت ژلهای در بیاید.
- سپس مربا را در شیشه استریل شده بریزید و بعد از سرد شدن درب آن را محکم ببندید و در جای مناسب نگهداری کنید.
نکته : به جای توت سیاه از هر نوع توت دیگری هم میتوانید استفاده کنید.
نکات پایانی جهت تهیه انواع مربا با توت
- اگر میخواهید مارمالاد مربا درست کنید، باید ابتدا توتها را کمی خرد یا له کنید و سپس مراحل تهیه مربا را انجام دهید. در اواسط پخت، کمی پودر ژلاتین را در آب جوش حل کرده و به آن اضافه کنید.
- بهتر است از توتهای درشت یا توتهایی که هنوز کمی نرسیدهاند استفاده کنید.
- توتهای خراب و له شده را از بقیه جدا کنید.
- از قابلمههای مسی یا آلومینیمی استفاده نکنید، چون رنگ مربا را تیره میکند.
- برای تست غلظت مربا، کمی از شیره آن را در یک کاسه بریزید و صبر کنید تا خنک شود. اگر غلظت مورد نظر را نداشت، بگذارید کمی دیگر بجوشد. (چون مربا بعد از سرد شدن کمی غلظتش بیشتر میشود.)
“““html
خواص توت سیاه و سفید | فواید توت خشک
فصل توت فرا رسیده و اگر میخواهید بدانید توت تازه و خشک چه فوایدی دارند، این مقاله را دنبال کنید. توت یکی از میوههای لذیذ تابستانی است که طرفداران زیادی دارد و طعم آن قطعا شما را خوشحال میکند.
شاید شما هم فکر کرده باشید که: توت چه خاصیتهایی برای بدن دارد؟ این میوه شیرین پر از مواد مغذی و ارزش غذایی بالایی است.
خاصیت توت
- توت یک میوه پرخاصیت و پرکالری است. هر 100 گرم توت یا تقریبا یک فنجان، 61 کالری انرژی دارد. همچنین هر فنجان توت 0.9 گرم پروتئین حاوی پروتئین گیاهی است.
- این میزان توت 1.1 گرم چربی دارد و 16 میلیگرم کلسیم در خود دارد. این مقدار کلسیم قابل توجه است، زیرا روزانه مصرف 800 میلیگرم کلسیم توصیه میشود.
- همچنین 100 گرم توت 0.8 میلیگرم آهن، 280 واحد بینالمللی ویتامین آ، 0.02 میلیگرم ویتامین B1، 0.06 میلیگرم ویتامین B2، 1.1 میلیگرم ویتامین B3 و 16 میلیگرم ویتامین C دارد.
- توت غنی از آب، فیبر، تانن و منیزیم است. جالب است بدانید که 100 گرم توت خشک 360 کالری انرژی تولید میکند.
خواص توت سفید
در اینجا به چند خواص توت سفید اشاره میکنیم:
- آنتی اکسیدان
- ملین
- افزایش دهنده شیر
- کشنده قارچ
- کاهش دهنده قند و فشار خون
خواص توت سیاه
توت سیاه میوهای خوشمزه و خوشرنگ است که خواص زیادی هم دارد.
در زیر به چند خاصیت این میوه اشاره میکنیم:
- منبع آهن
- تصفیه کننده خون و از بین برنده مشکلات صفرا
- ضد سرطان سینه
- تقویت کننده حافظه