گل و گیاهان

مشخصات و روش ازدیاد گل کیفی یا کفشکی (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

معرفی گل کیفی یا گل گوشی یا کفشکی یا کفشک

مشخصات: اسم علمی گل کیفی Calceolaria herbohybrida است و این گل متعلق به خانواده scrophulariaceae می‌باشد. این جنس گل شامل ۴۰۰ گونه مختلف است که برخی از آن‌ها مقاوم و برخی دیگر نیمه مقاوم یا حساس هستند. همچنین، این گیاهان ممکن است یک‌ساله، دو‌ساله، چندساله یا درختچه‌ای باشند.

مشخصات: گل کیفی با نام علمی Calceolaria herbohybrida از خانواده scrophulariaceae است. این گیاهان به خاطر گل‌های گوشواره‌ای و زیبایی که دارند، پرورش داده می‌شوند. بیشتر گونه‌های این گیاه بومی آفریقای جنوبی هستند و گل‌های آن‌ها در رنگ‌های قرمز، زرد، نارنجی، ارغوانی و بنفش دیده می‌شوند. برگ‌ها معمولاً به شکل تخم‌مرغی و به رنگ سبز روشن هستند. در گونه herbo-hybrida، گل‌ها ترکیبی از رنگ‌های زرد، نارنجی و قرمز دارند.

مراقبت: گیاه کفشک به نور متوسط، هوای خنک و خاک همیشه مرطوب نیاز دارد. رطوبت هوای معمولی تا زیاد، یعنی حدود ۵۰ تا ۹۰ درصد، و همچنین خاک کمی اسیدی برای این گیاه مناسب است.

کود: این گیاه معمولاً به کود نیاز ندارد، زیرا بعد از تمام شدن دوره گل‌دهی معمولاً آن را دور می‌اندازند.

خاک: مخلوطی از دو قسمت خاک جنگلی و یک قسمت ماسه، یا مخلوطی از خاک باغچه، ماسه، تورب و خاک برگ، خاک مناسبی برای گل کیفی است.

ازدیاد: به دلیل گل‌های رنگارنگ، این گیاه را با کاشت بذر ازدیاد می‌کنند. بذرها باید از اواخر بهار تا اواسط تابستان به صورت فشرده در سینی بذر یا ظروف کم عمق کاشته شوند و دما باید حدود ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد باشد. زمانی که بذرها جوانه زدند، توجه کنید که نور کافی دریافت کنند، در غیر این صورت گیاه به شکل پا بلند و ضعیف رشد خواهد کرد.

وقتی نشاءها به اندازه کافی بزرگ شدند، آن‌ها را در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتی‌متر که حاوی کمپوست گلدانی بر پایه پیت است، بکارید. این گیاه در طول زمستان نیز در دمای حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد به رشد ادامه می‌دهد و در بهار سال بعد گل خواهد داد.

منبع : موسسه عطر بهشت

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا