مصرف بیش از اندازه انجیر این بلا را سرمان می آورد (2 نکته مهم)

“`html
مصرف زیاد انجیر با بدن این کار را می کند
۱- سنگین شدن معده
خوردن زیاد انجیر میتواند منجر به سنگینی معده و درد در این ناحیه شود. این میوه به خاطر فیبر بالایی که دارد، برای افرادی که یبوست دارند مفید است. اما اگر بیش از حد آن را مصرف کنید، دچار درد معده خواهید شد. برای بهتر شدن این وضعیت، پیشنهاد میشود پس از خوردن انجیر، آب سرد بنوشید.
۲- نفخ شکم از عوارض خطرناک زیادهروی در مصرف انجیر
انجیر میتواند باعث نفخ شکم شود. برای رفع این مشکل، بهتر است آب انیسون (بادیان رومی) بنوشید.
۳- ایجاد حساسیت به نور آفتاب
انجیر در درمان برخی بیماریهای پوستی مزمن مثل سرطان پوست مؤثر است، اما میتواند حساسیت پوست را نسبت به نور آفتاب افزایش دهد. اشعه UV خورشید به پوست آسیب میزند و ممکن است موجب پیری زودرس، ملانوما و حتی سرطان پوست شود. همچنین ممکن است بثورات پوستی را نیز به همراه داشته باشد. اگر مرتباً انجیر مصرف میکنید، بهتر است از قرار گرفتن زیاد در زیر نور آفتاب پرهیز کنید تا از بیماریهای پوستی جلوگیری کنید.
۴- آسیب به کبد و رودهها
انجیر میتواند به کبد آسیب برساند. همچنین به دلیل دانههای سفت آن، ممکن است انسداد روده ایجاد کند. دانههای انجیر به قدری سخت هستند که هضم آنها دشوار است و باقی ماندن آنها در روده میتواند خطرناک باشد.
عوارض مصرف انجیر برای سلامتی
۵- جذب کلسیم از عوارض خطرناک زیادهروی در مصرف انجیر
انجیر دارای مادهای به نام اوکسالیت است که میتواند در جذب کلسیم بدن اختلال ایجاد کند. این مشکل ممکن است منجر به کمبود کلسیم و در نتیجه ضعف استخوان و بیماریهای دیگر شود.
۶- خونریزی یکی از مضرات انجیر است
انجیر میتواند باعث خونریزی در بدن شود. خوردن زیاد آن ممکن است منجر به خونریزی از چشم، مقعد و واژن شود. همچنین به کمخونی هموتولیک منجر خواهد شد. اگر بعد از مصرف انجیر دچار خونریزی شدید، بلافاصله مصرف آن را متوقف کنید و در صورتی که خونریزی ادامه پیدا کرد، به پزشک مراجعه کنید.
۷. پایین آوردن سطح قند خون
انجیر میتواند قند خون را کاهش دهد. این موضوع برای بیماران دیابتی مفید است، اما برای افرادی که قند خون پایینی دارند، میتواند آسیبرسان باشد. اگر قند خون پایینی دارید، از خوردن انجیر پرهیز کنید.
۸. آلرژی
اگر به انجیر آلرژی دارید، خوردن آن میتواند باعث بروز ورم ملتحمه، ورم غشاء مخاطی بینی و حتی شوک آنافیلاکتیک شود. همچنین ممکن است موجب تشدید آسم گردد. قبل از مصرف انجیر, حتماً از عدم وجود آلرژی به این میوه مطمئن شوید.
۹. اگزالاتهای مضر
اگزالاتهای موجود در انجیر برای افرادی که مشکل کلیه یا صفرا دارند مضر است. در این شرایط، مصرف انجیر میتواند وضعیت را بدتر کند. همچنین این میوه برای طحال که مسئول تولید سلولهای سفید خون است نیز ضرر دارد.
بنابراین، اینها عوارض جانبی و مضراتی هستند که از خوردن بیش از حد انجیر ناشی میشوند. شما میتوانید با مصرف مناسب آن، از بیشتر این عوارض دور بمانید. اما، اگر به واکنش آلرژیک و قند خون پایین مبتلا هستید، باید از خوردن انجیر پرهیز کنید و برای اطلاعات بیشتر در مورد فواید و مضرات انجیر با پزشک مشورت کنید.
مصرف انجیر در بارداری و شیردهی:
خیلی از میوهها در دوران بارداری توصیه میشوند، اما باید بدانید انجیر احتمالاً بهترین گزینه است.
برای این ادعا دلایل زیادی وجود دارد:
1. انجیر از نظر مواد معدنی بسیار غنی است و در آن کلسیم، پتاسیم، آهن و روی بیشتر از هر میوه دیگری وجود دارد.
2. میزان این ریزمغذیها آنقدر بالاست که گاهی انجیر را با شیر مادر مقایسه میکنند.
3. انجیر دارای فیبر زیادی است که میتواند از یبوست در دوران بارداری جلوگیری کند.
4. این میوه سرشار از ویتامین ب ۶ است که در پیشگیری از تهوع بارداری مؤثر است.
5. انجیر حاوی آنزیمهای پروتئولیتیکی است که…
“`
انجیر به هضم غذا کمک زیادی میکند و میتواند از مشکلات گوارشی در زمان بارداری جلوگیری کند.
6. خاصیت قلیایی انجیر میتواند هوسهای غیرضروری زنان حامله را کاهش دهد و از ایجاد اختلال در رژیم غذایی سالم آنها جلوگیری کند.
7. همچنین، سازمانهای معتبر غذایی توصیهای در مورد محدود کردن مصرف انجیر در دوران بارداری ندارند.
8. میوههایی مانند انگور، انجیر، لیمو و پرتقال برای افزایش تولید شیر مفید هستند و به مادران شیرده پیشنهاد میشود که از این میوهها استفاده کنند.
مصرف انجیر در کودکان
1. انجیر به خاطر داشتن پتاسیم، برای سلامتی کودکان ضعیف، کمخون و بیاشتها بسیار مفید است.
2. هضم انجیر آسان است و خوردن آن برای بچهها و کسانی که دوران نقاهت را سپری میکنند، بسیار مفید خواهد بود.