مصرف خرمالو در بارداری : خواص و تاثیر بی نظیر خرمالو در بارداری (2 نکته مهم)

“`html
مصرف خرمالو در بارداری
خرمالو که به آن “آب نبات طبیعی” و “میوه خدایان” هم میگویند، میوهای نارنجی و شبیه به گوجهفرنگی با بافتی مومی است. این میوه خوشمزه جزو خانواده Diospyros است و بومی چین میباشد.
شما میتوانید خرمالو را به صورت تازه، خام، پخته یا خشک مصرف کنید. این میوه شیرین برای سلامتی شما در دوران بارداری بسیار مغذی و مفید است.
این توصیه به ویژه زمانی است که خانم باردار با یبوست مواجه باشد، زیرا در بعضی موارد دیدیم که خرمالو میتواند یبوست را بدتر کند. بنابراین در این شرایط باید از هر نوع غذایی که ممکن است یبوست را افزایش دهد، پرهیز کرد.
بهخصوص در ماههای آخر بارداری، مشکل یبوست بیشتر پیش میآید. اما باید توجه داشت که واکنش افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد. ممکن است در یک نفر این میوه تأثیری نداشته باشد، ولی در فرد دیگری اثر واضحی بگذارد.
به همین دلیل، با آزمایش و خطا میتوانند ببینند آیا مصرف این میوه منجر به یبوست میشود یا خیر.
علاوه بر این موضوع که میتواند مشکلساز باشد، خرمالو میوهای بسیار مفید و سرشار از ویتامینها و مواد مغذی است که میتواند برای رشد جنین بسیار مفید باشد.
خرمالو حاوی ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن، مبارزه با عفونتها، از بین بردن سموم و خنثی کردن رادیکالهای آزاد کمک میکند.
همچنین خرمالو حاوی بتاکاروتن و لیکوپن است که هر دو آنتیاکسیدانهای مفیدی هستند و مصرف آنها در دوران بارداری بسیار مهم است.
بتاکاروتن نباید با ویتامین A اشتباه گرفته شود، چراکه این ماده پیشساز ویتامین A است و به جذب آن کمک میکند. به همین دلیل، بتاکاروتن برای مادران باردار خطرناک نیست.
خرمالو میتواند فشار خون را تنظیم کرده، از دیابت بارداری جلوگیری کند، به سمزدایی بدن کمک کند و عملکرد قلب و عروق را بهبود بخشد.
آیا مصرف خرمالو در بارداری ضرر دارد ؟
بله، شما میتوانید از خوردن خرمالو در دوران بارداری لذت ببرید. با این حال، باید به مقدار آن توجه کنید. مصرف زیاد خرمالو به خاطر گرمی بالایش ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد. بنابراین در مصرف آن تعادل را رعایت کنید.
این میوه به سلامتی در دوران بارداری کمک میکند. محتوای مغذی خرمالو به رشد جنین کمک میکند و برای سلامت مادر هم مناسب است. قبل از گنجاندن این میوه در رژیم غذاییتان در دوران بارداری، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
خواص و فواید خرمالو در بارداری
خرمالو مقدار زیادی مواد مغذی ضروری دارد :
- افزایش رشد جنین : خرمالو سرشار از کلسیم و فسفر است. بنابراین، خوردن خرمالو در دوران بارداری به رشد استخوانهای جنین کمک میکند و همچنین عملکرد سیستم عصبی مرکزی را بهبود میبخشد.
- درمان کمخونی : آهن موجود در خرمالو میتواند از کمخونی در بارداری جلوگیری کند و تعداد هموگلوبین را افزایش دهد. این میوه به کاهش نشانهها و عوارض جانبی کمخونی مثل خستگی و سرگیجه کمک میکند.
- افزایش ایمنی : خوردن خرمالو در دوران بارداری موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. ویتامین A و کاروتن در این میوه به بهبود بینایی و عملکرد قلب کمک میکند و ویتامین C نیز به تقویت ایمنی بدن میانجامد.
- تنظیم فشار خون : خرمالو در کنترل فشار خون بالا موثر است.
“““html
دوران بارداری تاثیر زیادی بر روی سلامت مادر و جنین دارد. منیزیم موجود در خرمالو میتواند فشار خون شما را کاهش دهد و این موضوع به پیشگیری از مشکلاتی مثل پره اکلامپسی و اکلامپسی در بارداری کمک میکند.
- درمان سنگ کلیه: خرمالو دارای منیزیم است که میتواند خطر تشکیل سنگ کلیه را در طی بارداری کاهش دهد. خوردن این میوه به سلامت کلیهها کمک میکند.
- مبارزه با بی خوابی و استرس: ویتامین C در خرمالو به کاهش استرس، اضطراب، افسردگی و بیخوابی کمک میکند. این میوه میتواند خواب آرامی برای شما در دوران بارداری به ارمغان بیاورد.
- بهبود سرماخوردگی و سکسکه: از خرمالو به عنوان یک درمان سنتی برای سرماخوردگی استفاده میشود. این میوه همچنین میتواند از سکسکه و عوارض آن در بارداری جلوگیری کند.
- جلوگیری از سرطان: خرمالو دارای ترکیباتی است که خاصیت ضدسرطانی دارند. مصرف این میوه میتواند خطر ابتلا به سرطان را در دوران بارداری کاهش دهد.
- دفع مسمومیت: خرمالو منبع خوبی از آنتیاکسیدانهایی است که به بدن و کبد در دوران بارداری کمک میکنند. این آنتیاکسیدانها رادیکالهای آزاد را کاهش میدهند و از آسیب سلولی به شما و جنین محافظت میکنند.
- کاهش دیابت: عصاره پوست خرمالو میتواند به بهبود حساسیت به انسولین و تنظیم قند خون کمک کند. بنابراین، مصرف این میوه میتواند به کنترل دیابت بارداری کمک کند.
- سیستم قلبی -عروقی خوب: کلسیم موجود در خرمالو به سلامت سیستم قلبی و عروقی شما در دوران بارداری کمک میکند.
خرمالو میوهای آبدار و شیرین است و به دلیل قیمت مناسب و کیفیت بالا، گزینه خوبی برای مصرف است. این میوه حاوی ویتامینها و مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم و فسفر است.
مواد معدنی خرمالو بیشتر از برخی میوههای دیگر مانند سیب و گلابی است. ارزش غذایی و دارویی این میوه برای خانمهای باردار بسیار مناسب است، اما باید به معایب آن هم توجه کرد.
یکی از معایب خرمالو این است که میتواند باعث خشکی مدفوع شود و همچنین وقتی با پروتئین مصرف شود، تاثیر منفی روی هضم و جذب مواد مغذی دارد. بنابراین بهتر است در هر وعده حداقل یک عدد خرمالو مصرف کنید.

فواید برگ و گل درخت خرمالو
- در طب سنتی قدیم، برگ درخت خرمالو برای درمان بیماریها استفاده میشد.
- برگ درخت خرمالو دارای ترکیباتی است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارند.
- این برگها همچنین حاوی مادهای به نام astragalin هستند که به کاهش واکنشهای آلرژیک و آبریزش بینی کمک میکند.
- این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب پوست را کاهش میدهد.
- دمکرده گل خرمالو سلامتی معده را تقویت میکند.
- جوشاندن برگهای آن برای درمان سرفه مفید است.
بهترین زمان مصرف خرمالو
- چون خرمالو میوهای اسیدی است و میتواند باعث افزایش ترشح اسید معده شود، بهتر است آن را با معده پر بخورید تا هضمتان بهتر شود.
- اگر به میوههای یخزده علاقه دارید، میتوانید خرمالو را فریز کنید و بعداً مصرف کنید.
هشدارها و مضرات مصرف خرمالو
- با اینکه خرمالو خواص زیادی دارد، اما توصیه میشود بیشتر از ۱ تا ۲ عدد خرمالوی نارس در روز نخوردید. همچنین…
“`
- خرمالوی نارس و طعمدار برای افرادی که دچار یبوست هستند، مناسب نیست؛ زیرا تانن موجود در آن ممکن است یبوست را بدتر کند.
- بهتر است کسانی که مشکلات رودهای دارند یا عمل جراحی روده انجام دادهاند یا به بیماری سل مبتلا هستند، از خوردن خرمالو خودداری کنند یا با احتیاط آن را مصرف نمایند.
- مصرف زیاد خرمالو میتواند باعث افزایش وزن شود.
- خوردن زیاد خرمالو ممکن است منجر به انسداد روده شود.
- افرادی که دوست دارند خرمالو را با پوست بخورند، باید قبل از این کار، آن را به خوبی بشویند و به تکههای کوچک تقسیم کنند تا هنگام خوردن، بتوانند به راحتی بجوند و مشکلی نداشته باشند.
- خوردن خرمالو به صورت نارس و گس چندان توصیه نمیشود و بهتر است خرمالوهای رسیده و شیرین را برای مصرف انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید :