مضرات نوشیدن چای داغ : خطر ابتلا به سرطان مری ! (2 نکته مهم)

نوشیدن چای در این شرایط خطر سرطانزا است!
بر اساس نتایج تازهترین تحقیقات، نوشیدن چای داغ، که یکی از محبوبترین نوشیدنیها در دنیا است، میتواند خطر ابتلا به سرطان مری را تا ۵ برابر افزایش دهد.
یک مطالعه در دانشگاه کمبریج نشان داده که نوشیدن قهوه یا چای داغ خطر ابتلا به سرطان مری را تقریباً سه برابر بیشتر میکند. در بریتانیا هر سال حدود ۱۰،۰۰۰ نفر به این سرطان مبتلا میشوند. تحقیقات جدید نشان میدهد که با جلوگیری از نوشیدن مایعات گرم میتوان خطر ابتلا به این نوع سرطان را کاهش داد.
در این بررسیها مشخص شد که افرادی که به طور مرتب قهوه و چای مینوشند، ۲.۸ برابر بیشتر از کسانی که علاقهای به این نوشیدنیها ندارند، در معرض خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند.
در این مطالعه از شرکتکنندگان پرسیده شد که دمای مناسب برای نوشیدنیشان چیست. آیا دوست دارند نوشیدنیشان داغ یا خیلی داغ باشد؟
نتایج نشان داد افرادی که نوشیدنی گرم (مثلاً چای) را ترجیح میدهند، در مقایسه با کسانی که هیچ نوشیدنی گرمی نمینوشند، فقط ۲.۷ برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان مری هستند. این در حالی است که خطر ابتلا به سرطان مری در افرادی که دمای بسیار گرم را دوست دارند، بیش از ۴.۱ برابر بیشتر است.
آسیب حرارتی، خطر اصلی برای افرادی که چای داغ مینوشند!
دکتر استفن برگس، نویسنده این مطالعه، میگوید که مصرف قهوه داغ همچنین خطر ابتلا به برخی سرطانها (به جز سرطان مری) را افزایش نمیدهد و شاید این تنها نکته مثبت برای طرفداران قهوه باشد!
اما محققان بر این باورند که نوشیدن قهوه ممکن است خطر ابتلا به دیگر انواع سرطانها را افزایش دهد، هرچند که سرطان مری در این دسته قرار نمیگیرد. در عوض، بزرگترین خطر نوشیدن یک نوشیدنی داغ، آسیب به گلو و احتمال تشکیل سلولهای خطرناک است.
کارشناسان تأکید میکنند که این آسیب حرارتی برای تمام نوشیدنیهای گرم صدق میکند و تنها به قهوه و چای محدود نمیشود.
پرهیز از نوشیدن قهوه یا هر نوشیدنی داغ در دماهای بسیار بالا میتواند به جلوگیری از خطرات احتمالی کمک کند. اگر همیشه بعد از نوشیدن مایعات داغ احساس درد در گلوی خود میکنید، بهتر است علاوه بر مراجعه به پزشک، مصرف این نوشیدنیها را کاهش دهید. به تدریج تأثیر مثبت این کار را خواهید دید.
منبع : افق میهن