معجزه آب گوجه فرنگی را بدانید! (2 نکته مهم)

حذف گوجه فرنگی از رژیم غذایی باعث افزایش یک ماده به نام N-تلوپپتید در خون میشود. پژوهشهای متخصصین تغذیه نشان دادهاند که آب گوجه فرنگی برای حفظ سلامت و استحکام استخوان مفید است.
محققان میگویند اگر روزانه 2 لیوان آب گوجه فرنگی بنوشید، استخوانهایتان قویتر میشوند و از پوکی استخوان جلوگیری میشود.
در یک پژوهش که در دانشگاه تورنتو، کانادا انجام شد، 60 زن یائسه بین 50 تا 60 سال انتخاب شدند و از آنها خواسته شد به مدت یک ماه، گوجه فرنگی و محصولات آن را کاملاً از رژیم غذایی خود حذف کنند.
پس از این دوره، آزمایشها نشان داد که حذف گوجه فرنگی موجب افزایش N-تلوپپتید در خون میشود. این ماده نشانه سلامت استخوان است و وقتی که سطح آن در خون یا ادرار بالا برود، به معنای تحلیل بافت استخوان است.
در بخش دیگری از پژوهشها مشخص شد که مصرف مداوم گوجه فرنگی باعث کاهش N-تلوپپتید در خون میشود و این به معنای کاهش خطر تحلیل استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان است.
محققان اثر مثبت گوجه فرنگی بر بافت استخوان را به رنگدانه قرمز آن، یعنی لیکوپن، نسبت میدهند. نقش لیکوپن بهعنوان یک آنتیاکسیدان در جلوگیری از سرطان پروستات و نیز حفظ سلامت قلب قبلاً ثابت شده بود.
10 نکته جالب درباره گوجه فرنگی!!
گوجه فرنگی سرشار از ویتامینهای آ، ب 1، ب 2، ث و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، مس، روی، آرسنیک و کبالت است.
در هر 100 گرم گوجه فرنگی خام، 20 کالری انرژی، 1 گرم پروتئین، 11 میلیگرم کلسیم، 6/0 میلیگرم آهن، 1100 واحد بینالمللی ویتامین آ، 3/0 گرم چربی، 06/0 میلیگرم ویتامین ب 1، 04/0 میلیگرم ویتامین ب 2 و 23 میلیگرم ویتامین ث وجود دارد.
گوجه فرنگی رسیده تقریباً تمام آمینو اسیدهای ضروری به جز تریپتوفان را دارد. قند موجود در گوجه فرنگی رسیده شامل گلوکز، فروکتوز و ساکاروز است که مقدارشان زیاد نیست. رنگدانه اصلی آن لیکوپن است که باعث رنگ قرمز آن میشود.
پوست گوجه فرنگی حاوی بسیاری از کاروتینوئیدهاست که به راحتی توسط سلولهای روده جذب میشود. بنابراین بهتر است این سبزی خوشمزه را با پوست بخورید. بهخاطر وجود مواد مغذی بسیار و کالری پایین، گوجه فرنگی یکی از مواد اصلی در رژیمهای غذایی سالم است.
10 نکته
1- گوجه فرنگی نارس سمی است و باید از خوردن آن خودداری کرد. در گوجه فرنگی سبز و نارس ماده سمی به نام سولانین وجود دارد که میتواند باعث مسمومیت و مشکلات گوارشی شود.
2- در چین از جوشانده ریشه، شاخهها و برگهای پیر گوجه فرنگی برای درمان دنداندرد استفاده میشود و خود گیاه خاصیت حشرهکشی دارد.
3- لیکوپن موجود در گوجه فرنگی، نوعی آنتیاکسیدان است که از تولید کلسترول بد در خون جلوگیری میکند و به همین دلیل از حملات قلبی پیشگیری مینماید. توجه داشته باشید که پختن گوجه فرنگی موجب جذب بیشتر لیکوپن در بدن میشود.
4- گوجه فرنگی منبع خوبی از ویتامینهای گروه ب است و به همین دلیل میتواند به کاهش عصبانیت کمک کند. مصرف گوجه فرنگی به همراه غذا یا بهصورت سالاد، میتواند سیستم عصبی را تقویت کند و آرامش را به ارمغان بیاورد.
5- گوجه فرنگی یکی از مهمترین منابع ویتامین آ است و به تقویت بینایی، سلامت پوست و رشد استخوانها کمک میکند.
6- بهدلیل وجود ویتامینهای ث و آ فراوان، گوجه فرنگی میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و آن را در برابر بیماریهای عفونی محافظت کند.
7- اگر روی پوست شما لکههایی وجود دارد، میتوانید هر روز آن را با آب گوجه فرنگی تمیز کنید تا کمکم از بین برود.
8- گوجه فرنگی میتواند ورم مفاصل را کاهش دهد و برای افرادی که به نقرس و روماتیسم مبتلا هستند، مفید است.
9- بهدلیل نداشتن سدیم و قند، گوجه فرنگی غذایی مناسب برای افراد مبتلا به دیابت و فشار خون است.
10- توجه داشته باشید که ممکن است خوردن گوجه فرنگی برای افرادی با حساسیتهای خاص، مشکلاتی ایجاد کند (مانند خارش، قرمزی پوست، آسم و کهیر).
منبع:jamejamonline.ir
seemorgh.com