رسپی

معرفی انواع سبزی مخصوص ترشی با عطر و طعم دلپذیر (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

معرفی سبزی ترشی

سبزی مخصوص ترشی موضوعی است که قصد داریم درباره آن صحبت کنیم. برای تهیه ترشی‌های سنتی ایرانی معمولاً به سبزی‌های معطر نیاز داریم. انتخاب این سبزی‌ها به سلیقه و ذائقه هر فرد بستگی دارد.

1. سبزی مخصوص ترشی: گشنیز

گشنیز حاوی ترکیبات مفیدی است که به گوارش و کارکرد خوب کبد کمک می‌کند و می‌تواند اسهال را کاهش دهد. این سبزی به درمان اسهال ناشی از باکتری‌ها و قارچ‌ها هم کمک می‌کند.

گشنیز برای جلوگیری از حالت تهوع و بیماری‌های معده نیز استفاده می‌شود و همیشه خواص جدیدی از آن کشف می‌شود.

به علاوه، برگ‌های تازه گشنیز می‌توانند به عنوان پیش‌غذا عالی عمل کنند.

همچنین، استفاده از گشنیز می‌تواند فشار خون را در برخی افراد کاهش دهد و به این ترتیب خطر بیماری‌های قلبی و سکته را کم کند.

کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز خام و پخته چقدر کالری دارد؟

2. سبزی مخصوص ترشی: جعفری

جعفری یکی از سبزی‌های پرکاربرد در آشپزی است که به صورت خشک یا تازه استفاده می‌شود. این سبزی به حفظ سلامتی کمک می‌کند زیرا حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی زیادی است.

در طب سنتی، جعفری برای درمان مشکلات گوارشی، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و حتی دیابت کاربرد دارد. این خاصیت‌ها به دلیل مواد مغذی مانند ویتامین‌های C، A و K است.

اگر به دنبال راهی برای استفاده بیشتر از جعفری هستید، می‌توانید از آن در اسموتی‌ها هم استفاده کنید.

کالری جعفری: 100 گرم جعفری پخته و خام چقدر کالری دارد؟

ادویه ترشی لیته/سبزی ترشی لیته

3. سبزی مخصوص ترشی: نعناع

نعناع حاوی ماده‌ای به نام منتول است که احساس خنکی می‌دهد. این ماده بسته به نوع نعناع ممکن است از 35 تا 55 درصد متغیر باشد.

برگ‌های نعناع می‌توانند به تسکین سردرد، تب و مشکلات گوارشی کمک کنند و خاصیت ادرارآوری نیز دارند.

روغن طبیعی نعناع برای درمان عفونت‌ها و مشکلات پوستی نیز مفید است و می‌تواند درد معده و گرفتگی عضلات را کاهش دهد.

معرفی انواع سبزی مخصوص ترشی با عطر و طعم دلپذیر (مرحله به مرحله)

این گیاه به سوخت و ساز بدن کمک کرده و می‌تواند چربی‌های اضافی را بسوزاند. همچنین به بهبود قدرت بینایی و سلامت پوست نیز کمک می‌کند.

سبزی معطر ترشی/سبزی مخصوص ترشی

4. سبزی مخصوص ترشی: ترخون

“““html

این سبزی منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز است. همچنین شامل پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌های A و C نیز می‌باشد. ترخون بیشتر در آشپزی به عنوان یک سبزی استفاده می‌شود، اما خواص درمانی هم دارد.

یونانیان باستان به خاطر خاصیت بی‌حسی آن، از ترخون برای تسکین دندان‌درد استفاده می‌کردند. در قرون وسطی، این گیاه به عنوان پادزهر برای درمان سم مار هم کاربرد داشت.

از دیگر خواص مفید ترخون می‌توان به بهتر شدن هضم غذا، تسکین‌دهندگی و کمک به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و چاقی اشاره کرد، البته اگر به جای نمک استفاده شود.

از زمان‌های قدیم برای درمان دردهای شکمی و افزایش اشتها از ترخون استفاده می‌شده است. این گیاه به تنظیم قاعدگی در زنان نیز کمک می‌کند و به ویژه اگر به صورت دم‌کرده مصرف شود، برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار مفید است، به همین دلیل برای افراد بیش‌فعال توصیه می‌شود.

فواید درمانی سبزی ترخون در طب سنتی

سبزی های ترشی/سبزی برای ترشی بادمجان

5. سبزی مخصوص ترشی: ریحان

ریحان یکی از سبزی های ترشی است. مصرف آن در تسکین سردرد و میگرن و نیز درمان سرفه و تنگی نفس موثر است. طبیعت این گیاه گرم و خشک است و خواصش مقوی، محرک و بادشکن است و به هاضمه کمک می‌کند. همچنین تب‌بر، آرام‌کننده و ضد اسپاسم است.

ریحان بوی بد ناشی از خوردن سیر و پیاز را از بین می‌برد و زخم‌های دهان را درمان می‌کند و کندی دندان را کاهش می‌دهد.

سبزی برای ترشی/سبزی معطر برای ترشی

6. سبزی مخصوص ترشی: پیازچه

پیازچه خواص زیادی دارد و سرشار از ویتامین A و C است. قسمت سفید آن نیز دارای مقدار زیادی کلسیم می‌باشد. ترکیباتی که بوی تند پیازچه را به وجود می‌آورند، دامنه وسیعی از خواص آن را شامل می‌شوند.

ماده‌ای به نام “آلیل پروپییل دی سولفید” در پیازچه باعث کاهش قند خون می‌شود. همچنین ماده دیگر به نام “کوئرستین” موجود در آن به عنوان آنتی‌اکسیدان ضد التهاب و ضد حساسیت شناخته می‌شود.

کالری پیازچه: 100 گرم پیازچه چقدر کالری دارد؟

سبزی معطر ترشی مخلوط/سبزی ترشی

7. سبزی مخصوص ترشی: پونه

پونه از زمان‌های قدیم برای بهبود سلامت دستگاه گوارش و درمان مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. با مصرف مقدار کمی از این گیاه می‌توانید به درمان نفخ یا درد شکم کمک کنید.

برخی بر این باورند که مصرف پونه به بهبود عملکرد کبد و تحریک کیسه صفرا که به هضم غذا یاری می‌رساند، کمک می‌کند.

به دلیل مقدار زیاد متانول در آن و خاصیت خلط‌آور، سال‌هاست که به عنوان تسکین‌دهنده‌ی علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا مورد استفاده قرار می‌گیرد. پونه به تنفس کمک کرده و نقش یک داروی ضد انعقاد را برای سیستم تنفسی و ریه ایفا می‌کند.

سبزی برای ترشی/چه سبزی برای ترشی

در تهیه ترشی بهتر است از سبزی‌های تازه استفاده شود و اگر ممکن نیست، از سبزی‌های خشک بهره ببرید. همچنین می‌توانید از سیر، پیاز و زنجبیل تازه و ادویه‌های مخصوص ترشی نیز بهره بگیرید.

اندازه سبزی‌ها و نحوه خرد کردن آن‌ها سلیقه‌ای است؛ برخی آن‌ها را درشت، برخی ریز خرد می‌کنند و بعضی تماماً سابیده یا آسیاب کرده و در ترشی‌ها می‌ریزند. در برخی ترشی‌ها طعم برخی سبزیجات بیشتر حس می‌شود، اما به طور کلی همه آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا