گل و گیاهان

معرفی درخت داغداغان و روش کاشت آن (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

اصول کاشت و نگهداری درخت داغداغان

درخت داغداغان یکی از درختان زیبا و زینتی است. این درخت از طریق بذر رشد می‌کند و میوه‌اش خواص دارویی و درمانی نیز دارد.

داغداغان، از خانواده نارون (Ulmaceae) و با نام علمی Celtis australis L درختی است که در جنگل‌های شمال ایران به صورت پراکنده می‌روید.

این درخت از نواحی مدیترانه‌ای سرچشمه می‌گیرد و در مناطقی همچون آمریکای شمالی، جنوب شرقی اروپا، خاور دور، قفقاز، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا نیز دیده می‌شود.

داغداغان می‌تواند در شرایط سخت رشد کند. ریشه‌های آن آنقدر محکم هستند که می‌توانند به درون شکاف‌های سنگ‌ها نفوذ کنند و باعث شکستن آنها شوند. به همین دلیل به آن داغ – داغان گفته می‌شود که در زبان ترکی به معنای شکافنده کوه یا صخره است.

“تایله” یا “تاووت” نوع دیگری از داغداغان است که در ایران وجود دارد و درخت کوچکی به ارتفاع حدود 7 متر است. این درخت برگ‌هایی چرمی، خشن و شکل لوزی دارد و میوه‌اش بعد از چیدن، رنگ نارنجی و گردی دارد. محل اصلی رشد این گونه درخت در استان کردستان می‌باشد.

گیاه شناسی درخت داغداغان

درخت داغداغان نوعی درخت زیباست که گل‌های کوچکی دارد که در کنار برگ‌ها زیبایی خاصی ایجاد می‌کند. گل‌های این درخت به رنگ سفید مایل به سبز است و دارای دم گلی بلندی می‌باشد.

این گل‌ها بعداً به میوه‌ای بیضی و گرد تبدیل می‌شوند. میوه داغداغان کوچک و به رنگ بنفش، شبیه توت است و طعمی شیرین و خوراکی دارد.

پرندگان عاشق میوه این درخت هستند. گل‌های این گیاه به دو نوع نر و ماده وجود دارند. برگ‌های داغداغان کاغذی، ناهموار با نوک تیز می‌باشند.

رنگ برگ‌های بالایی سبز است و پشت آن نقره‌ای یا خاکستری بوده و لبه‌ها دندانه‌دار است. جالب است بدانید که این درخت خواص دارویی و درمانی دیگری نیز دارد.

مشخصات ظاهری درخت داغداغان

درخت داغداغان با برگ‌های زبر، نامتقارن، نوکدار و کاغذی شناخته می‌شود. روی برگ‌ها سبز تیره و پشت آنها نقره‌ای یا خاکستری است. در فصل پاییز، برگ‌ها به طور کامل زرد می‌شوند.

این درخت توانی برای رشد در نقاط سنگلاخی و در مدیریت آبخیزداری دارد. داغداغان در برابر آلودگی هوا مقاوم است و به عنوان یک گیاه زینتی کشت می‌شود. این درخت سایه خوبی دارد و برای پارک‌ها مناسب است.

درخت داغداغان به عنوان بادشکن در برابر بادهای شدید عمل می‌کند و ارتفاع آن به 20 تا 25 متر می‌رسد. همچنین قطر تنه‌اش حدود یک متر بوده و عمرش به هزار سال نیز می‌تواند برسد.

میوه داغداغان گرد و شیرین است و می‌توان آن را به صورت خام یا پخته مصرف کرد. بعد از رسیدن، میوه رنگش سیاه یا قهوه‌ای تیره می‌شود و یکی از خوراکی‌های خوشمزه برای پرندگان نیز محسوب می‌شود.

بنسای درخت داغداغان

درخت داغداغان را می‌توان به شکل بنسای نیز پرورش داد. بذر این درخت قابلیت کاشت در گلدان را دارد و می‌توانید با این بنسای محیط خانه خود را زیبا و دلنشین کنید.

داغداغان

معرفی درخت داغداغان و روش کاشت آن (2 نکته مهم)

طرز کاشت درخت داغداغان

کاشت و

تکثیر درخت داغداغان از طریق بذر انجام می‌شود. برای کاشت بذرهای این درخت، باید در اواسط بهمن ماه، آن‌ها را در خزانه‌ای در گلخانه و در یک قاب سرد بکارید و آنها را آبیاری کنید.

جوانه زنی این درخت طولانی است و ممکن است حدود یک سال طول بکشد، بنابراین صبور باشید. وقتی گیاه رشد خود را آغاز کرده و به اندازه مناسبی رسید، می‌توانید نهال به‌دست‌آمده را در زمین اصلی یا گلدان بکارید. همچنین می‌توانید در فصل بهار، بذر را مستقیماً در زمین اصلی بکارید.

درخت داغداغان در خاک‌های لومی و شنی به خوبی رشد می‌کند. توجه داشته باشید که خاک باید از زهکشی مناسبی برخوردار باشد. دمای مناسب برای رشد این درخت حدود 18 درجه سانتی‌گراد است و دماهایی بین 15 تا 20 درجه نیز برای رشد آن مناسب هستند.

نگهداری از درخت داغداغان

به طور کلی، این درخت در آب و هوای مدیترانه‌ای مناسب‌تر رشد می‌کند و در این مناطق عملکرد بهتری دارد.

  • نور : بهتر است در آفتاب کامل قرار بگیرد و در سایه نمی‌تواند به خوبی رشد کند.
  • خاک: خاک شنی و لومی که خوب زهکشی شده باشد، از نظر خاک مناسب است. این درخت می‌تواند در اکثر انواع خاک، حتی اگر خیلی غنی نباشد، رشد کند.
  • دما: دمای مناسب برای این درخت بین 16 تا 21 درجه سانتی‌گراد است. این درخت به خشکی مقاوم است و نیاز به آبیاری زیادی ندارد.

کاربرد درخت داغداغان در صنعت

  • از چوب درخت داغداغان در ساخت اسلحه استفاده می‌شود.
  • از پوست آن برای تهیه رنگ زرد استفاده می‌شود.

چوب درخت داغداغان برای ساخت قنداق تفنگ، عصا و دسته اشیاء فلزی کاربرد دارد و همچنین در منبت‌کاری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در فرش ترکمنی، نقش داغداغان به منظور جلوگیری از “نظر خوردن” بافته می‌شود.

خواص داغداغان در طب سنتی

  • خوردن میوه داغداغان می‌تواند عادت ماهیانه را باز کند و به درمان دل درد کمک کند.
  • برای کاهش ورم‌ها و کبودی‌ها، می‌توانید پودر شاخه و ریشه داغداغان را روی محل مورد نظر ضماد کنید.
  • خوردن مقدار کمی از پودر چوب داغداغان به درمان زخم‌های روده و معده کمک می‌کند.
  • نوشیدن جوشانده آن نیز به درمان اسهال و زخم معده کمک می‌کند.

separator line

بیشتر بخوانید:

separator line

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا