معرفی گیاه دم گاو و خواص شگفت انگیز آن (2 نکته مهم)

مشخصات ظاهری گیاه دم گاوی:
رشد گیاه دم گاوی از اوایل اسفند شروع میشود و گلهای آن در اردیبهشت ماه دیده میشود. در اواخر خرداد، این درختچه با میوههای پفکی شکل و به رنگ کاهی پوشیده میشود. میوهها به دلیل وجود کیسه هوای داخل خود سبک هستند و در اوایل مرداد توسط باد جابجا و به اطراف پخش میشوند. هر میوه دارای ۴ دانه لوبیایی است و تاج این درختچه میتواند به ابعاد حداکثر ۱۰۰ در ۹۰ سانتیمتر برسد.
خواص گیاه دم گاوی:
گیاه دم گاوی دارای خواص درمانی زیادی است. این گیاه برای درمان غدههای چربی زیر پوست و مشکلاتی مثل سلولیت مناسب است. همچنین برای درمان التهابات پوستی و کاهش قند خون مؤثر است. گیاه دم گاوی خاصیت ضدعفونی کنندگی و ضدالتهابی هم دارد.
مصرف این گیاه در درمان عفونتهای رحم و مثانه بسیار مفید است. همچنین نشان داده شده که مصرف آن میتواند به رشد مو کمک کند و بیماریهای پوستی را درمان کند. همچنین از آن به عنوان مسکن و برای درمان سرماخوردگی، برونشیت، تنگی نفس و آسم استفاده میشود.
کاربرد گیاه دم گاوی:
این گیاه کاربردهای متعددی دارد. میتوان از آن در تهیه داروها و همچنین برای مصارف ابزاری استفاده کرد. چوب این درختچه برای درست کردن جارو مناسب است و همچنین کاشت آن میتواند به جذب زنبورهای عسل در نواحی بیابانی کمک کند.
چوب خشک این گیاه به راحتی آتش میگیرد و میتوان از آن در فصل سرما استفاده کرد. علاوه بر این، گیاه دم گاوی خواص دارویی زیادی دارد که آن را به یکی از گیاهان دارویی ارزشمند تبدیل میکند.
روش مصرف گیاه دم گاوی:
گیاه دم گاوی میتواند به صورت جوشانده یا دمنوش مصرف شود. هرچه تلخی این گیاه بیشتر باشد، خواص آن نیز بیشتر است. جوشانده ساقه این گیاه برای سرفههای خشک و خلط غلیظ مفید است.
برای تهیه دمنوش، گیاه دم گاوی را در قوری با آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید تا خواص آن در آب آزاد شود، سپس نوش جان کنید. برای خوشمزهتر کردن دمنوش میتوانید از برگهای استویا یا نبات استفاده کنید.
از مصرف بیرویه این گیاه پرهیز کنید و مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید. همچنین خانمهای باردار باید از مصرف این گیاه اجتناب کنند.
مصرف بیش از حد این گیاه مجاز نیست و ممکن است باعث مسمومیت شود.
منبع : بذر پوپونیک