رسپی

معرفی ۱۰ ادویه‌ کمتر شناخته شده در آشپزی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

استفاده از ادویه‌ها، راز آشپزی‌های خوشمزه و به یاد ماندنی در هر گوشه‌ای از دنیا است. این طعم‌دهنده‌های جذاب به صورت پودر، دانه، برگ و حتی پوست در دسترس هستند. در اینجا به معرفی ادویه‌های کمتر شناخته شده در آشپزی می‌پردازیم، پس تا انتهای این بخش با رضیم بلاگ همراه باشید.

۱۰ ادویه‌ی کمتر شناخته شده در آشپزی

۱۰ نوع ادویه که احتمالاً کمتر درباره آن‌ها شنیده‌اید یا امتحان نکرده‌اید به شرح زیر است:

۱- دانه کرفس

دانه کرفس، ادویه‌ای خاص با طعمی قوی و متفاوت از کرفس است. این ادویه علاوه بر عطر و طعم خوب، تاریخ طولانی‌ای در طب سنتی چین دارد.

دانه کرفس را می‌توان به صورت کامل یا پودر شده استفاده کرد. دانه‌های پودر شده طعم بیشتری دارند و برای سس‌ها، مرینیت‌ها و ترکیب ادویه‌ها بسیار مناسبند.

۲- دانه‌های بهشت

دانه‌های بهشت، دانه‌های قهوه‌ای و خوش‌عطر از گیاهی به نام Aframomum melegueta هستند. این گیاه بومی غرب آفریقا و خلیج گینه است و به خانواده زنجبیل تعلق دارد.

طعم دانه‌های بهشت کمی چوبی، گلدار و تند است که آن‌ها را به جایگزینی خوب برای فلفل سیاه تبدیل می‌کند. از این دانه‌ها همچنین می‌توان در تهیه ترشی استفاده کرد و طعمی خاص به آن می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: رسپی پودر چیلی خانگی؛ ادویه‌ای تند و خوشمزه

۳- سیاهدانه

سیاهدانه، ادویه‌ای خوش‌عطر و لذیذ است که می‌تواند طعم خاص و شرقی به غذاهای شما بدهد. این ادویه در جنوب غربی آسیا، آفریقا و مدیترانه پیدا می‌شود.

سیاهدانه را می‌توان در نان، شیرینی و دسرها استفاده کرد و همچنین به عنوان طعم‌دهنده برای غذاهای گوشتی، سبزیجات و حبوبات مفید است.

سیاه دانه از ادویه‌های کمتر شناخته شده در آشپزی

۴- بادیان ستاره‌ای

بادیان ستاره‌ای، میوه‌ای خشک و به شکل ستاره است که از درخت Illicium verum به‌دست می‌آید. این درخت بومی جنوب شرقی چین و ویتنام است. بادیان ستاره‌ای طعمی شیرین و خاص دارد و می‌تواند به غذاهای مختلف مانند سوپ، خورش، گوشت، مرغ و ماهی اضافه شود. همچنین می‌توان از آن برای تهیه دمنوش استفاده کرد که به تسکین درد معده و مشکلات گوارشی کمک می‌کند.

۵- دانه‌های خردل

دانه‌های خردل انواع مختلفی دارند و می‌توانند از ملایم تا تند باشند. تندی این دانه‌ها با حرارت کاهش می‌یابد. می‌توانید دانه‌های خردل را به صورت کامل یا پودر استفاده کنید و در تهیه سس خردل، ترشی، سوپ و انواع غذاها به کار ببرید.

دانه خردل از ادویه‌های کمتر شناخته شده در آشپزی

معرفی ۱۰ ادویه‌ کمتر شناخته شده در آشپزی

۶- دانه‌های سرو کوهی

دانه‌های سرو کوهی کوچک و گرد هستند که از درخت سرو کوهی به‌دست می‌آیند. این دانه‌ها پس از رسیدن به رنگ آبی تیره درمی‌آیند و طعمی تلخ و شیرین با عطر کاج، چوب و فلفل دارند.

دانه‌های سرو کوهی به صورت کامل و آسیاب نشده فروخته می‌شوند زیرا طعم‌دهنده‌های آن‌ها به سرعت از بین می‌روند. از این دانه‌ها می‌توان در تهیه ترشی و مرینیت گوشت استفاده کرد.

۷- فلفل فرنگی

فلفل فرنگی، ادویه‌ای قهوه‌ای رنگ است که از دانه‌های خشک درخت Pimenta dioica تهیه می‌شود. این درخت بومی هند غربی و آمریکای مرکزی است و به خانواده میخک تعلق دارد. طعم فلفل فرنگی ترکیبی از دارچین، جوز هندی و میخک است و به همین دلیل به آن “ادویه همه کاره” هم می‌گویند.

این ادویه معمولاً در تهیه چاشنی‌های جامائیکایی، کوفته سوئدی و سوسیس‌ها استفاده می‌شود. همچنین می‌توان از آن در انواع غذاها بهره برد.

“““html

طعم‌دهی به انواع غذاها از جمله گوشت، مرغ، ماهی، سوپ و خورش می‌توان با ادویه‌های مختلف انجام داد.

بیشتر بخوانید: رسپی ادویه زعتر خانگی

۸- پودر انار

پودر انار یکی از ادویه‌های کمتر شناخته‌شده در آشپزی است. این پودر که طعمی ترش و میوه‌ای دارد، از دانه‌های خشک انار تهیه می‌شود.

این پودر به طور سنتی در غذاهای خاورمیانه‌ای مانند خورش، سوپ و انواع خوراک‌ها استفاده می‌شود و طعمی خوشمزه و اصیل به آن‌ها می‌دهد. همچنین، این پودر دارای آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های مفید است.

پودر انار از ادویه‌های کمتر شناخته شده در آشپزی

۹- بذر شوید

بذر شوید دانه‌های بیضی شکل و خشک‌شده گیاه شوید است که اصلیت آن به منطقه مدیترانه و اروپای جنوب شرقی برمی‌گردد. این گیاه به خاطر طعم و عطرش شناخته می‌شود.

طعم اصلی بذر شوید مشابه با طعمی که در زیره سیاه و نعناع وجود دارد، می‌باشد. این ادویه طعمی تازه، خوشایند و کمی تند به غذاها می‌دهد. بذر شوید معمولاً در تهیه گراو لاکس (ماهی قزل‌آلا دودی)، سوپ و ترشی‌ها استفاده شده و به این غذاها طعمی خاص و لذیذ می‌بخشد.

۱۰ – فلفل سیچوان

فلفل سیچوان با طعم خاص و خواص سلامتی شگفت‌انگیز می‌تواند تجربه جدیدی از آشپزی را به شما عرضه کند. این فلفل در آشپزی آسیایی به ویژه مرسوم در چین، مورد استفاده قرار می‌گیرد و با طعمی تند و حس سوزن سوزن شدن در دهان، می‌تواند لذت جدیدی را برای چشیدن فراهم کند.

زمانی که از فلفل سیچوان استفاده می‌کنید، به میزان تندی آن توجه کنید و از مقدار کمی شروع کنید و بر اساس سلیقه خود کم‌کم آن را تنظیم کنید.

فلفل سیچوآن از ادویه‌های کمتر شناخته شده در آشپزی

در این بخش از مجله آشپزی رضیم، به ادویه‌هایی پرداختیم که شاید تا حالا نامشان را نشنیده باشید یا کمتر از آن‌ها استفاده کرده باشید. این ادویه‌های خاص و منحصر به فرد، می‌توانند دنیای آشپزی شما را تغییر دهند و طعمی بی‌نظیر و عطری دلپذیر به غذاهایتان اضافه کنند.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا