معرفی ۶ غذای سالم و خوشمزه برای زمستان (مرحله به مرحله)

“`html
غذاهای سالم و مفید در فصل زمستان
رژیم غذایی سالم مخصوص فصل خاصی نیست و اگر در فصل سرما تمایل به خوردن خوراکیهای خوشمزه دارید، بدانید که این یک مورد عادی است.
اما بهتر است که برای جلوگیری از مراجعه به دکتر و نیاز به درمان یا ورزشهای سخت برای کاهش چربیهای بدن، این غذاها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.
زمستان تنها فصل لباسهای گرم نیست، بلکه زمان کدو تنبل خوشمزه، کدو مسمایی خوش طعم و دیگر غذاهای پاییزی است که دوست دارید. در ادامه چندین دستور پخت برای شما ارائه میدهیم تا زحمات تابستانیتان در باشگاه هدر نرود.
غذاهای مناسب زمستان
1. پورهی بلغور جوی دو سر و کدو تنبل
با ورود به زمستان، کدو تنبل در همه جا پیدا میشود. این گیاه نارنجی، سرشار از مواد مغذی مثل ویتامینهای A، C و E و همچنین فیبر فراوان است.
پورهی کدو و بلغور جو یک روش عالی برای افزودن مواد مغذی به صبحانه است. ابتدا طبق دستور روی بسته بندی بلغور جو آن را آماده کنید.
وقتی پخت بلغور جو به پایان نزدیک شد، یک قاشق غذاخوری پورهی کدو تنبل به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
سپس به آن کمی دارچین یا ادویههای مخصوص کدو، یک قاشق چایخوری عصارهی وانیل و کمی عسل یا شربت افرا اضافه کنید و خوب ترکیب کنید. روی آن را با تکههای گردو و کمی دارچین تزئین کرده و گرم سرو نمایید.
2. کدوی بلوطی شکم پر برای زمستان
با سرد شدن هوا، کدوهای مسمایی بیشتر میشوند. کدو مسمایی انواع و طعمهای گوناگونی دارد و یک سبزی بسیار مفید است.
کدوی اسپاگتی (کدویی که پس از پخت ریخته میشود) در سالهای اخیر زیاد مورد توجه قرار گرفته، اما این دستور به کدوی بلوطی نیاز دارد که طعمی خوشمزه دارد.
برای تهیهی این غذا، یک کدوی بلوطی را نصف کنید و داخل آن را خالی کنید. نیمههای کدو را روی کاغذ مخصوص آشپزی قرار دهید و کمی روغن زیتون روی آنها بریزید.
فر را از قبل تا ۴۰۰ درجهی فارنهایت گرم کنید و کدوها را به مدت ۴۵ دقیقه در آن قرار دهید.
در حین پختن کدو، دانههای گندم کامل را طبق دستور روی بسته بندی آماده کنید. وقتی دانهها پخته شدند، کمی نمک و فلفل به آنها اضافه کنید و با کشمش و نخود مخلوط کنید. این مخلوط را به آرامی داخل هر نیمه کدو بریزید و سرو کنید.
3. دستور تهیه گرانولا
گرانولای آماده معمولاً پر از مواد افزودنی و شکر است. اما تهیهی گرانولای خانگی یک گزینه عالی است.
اگرچه گرانولا به خاطر انواع آجیل دارای کالری زیادی است، ولی سرشار از فیبر، چربیهای سالم و پروتئین است. میتوانید کمی از آن را به ماست یا اسموتی اضافه کنید یا به عنوان صبحانه میل کنید.
در یک کاسه، جو، گردوی آمریکایی بینمک، بادام و گردو را با هم ترکیب کنید. سپس کمی شربت افرا، دارچین و نمک به آن اضافه کنید.
این مخلوط را روی کاغذ آشپزی پخش کرده و به مدت ۳۰ دقیقه در یک فر با دمای ۳۰۰ درجهی فارنهایت بپزید. گاهی آنها را هم بزنید تا یکدست شوند. وقتی گرانولا خنک شد، آن را در یک ظرف بسته نگهداری کنید تا تازه بماند.
“““html
4. سوپ تورتلینی با اسفناج و گوجه فرنگی
سوپ یکی از غذاهای راحت است، اما خیلیها دوست ندارند برای درست کردن آن زمان زیادی صرف کنند. این سوپ خیلی راحت تهیه میشود و طعم فوقالعادهای دارد. مواد لازم برای تهیه آن شامل تورتلینی پنیر، سوپ سبزیجات کم سدیم و یک قوطی گوجهفرنگی خرد شده است.
ابتدا در یک قابلمه بزرگ، کمی روغن زیتون را گرم کنید و یک پیاز خرد شده و چند حبه سیر ریز شده را به آن اضافه کنید. اجازه دهید سیر و پیاز حدود ۵ دقیقه سرخ شوند.
سپس مخلوط سوپ سبزیجات و گوجهفرنگی خرد شده را اضافه کنید و بگذارید این ترکیب به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، تورتلینی را اضافه کنید و طبق دستور بستهبندی آن بپزید.
بعد از پخت تورتلینی، کمی اسفناج اضافه کنید و بلافاصله آن را سرو کنید. اگر میخواهید سوپ را برای مدتی نگه دارید، اسفناج را در زمان گرم کردن دوباره اضافه کنید تا بیش از حد پخته نشود.
برای افرادی که گوشت نمیخورند، اضافه کردن سوسیس ایتالیایی طعم این سوپ را غنیتر میکند.
5. تن ماهی مناسب برای زمستان
تن ماهی یکی از غذاهای ساده و نیمه آماده است که میتواند جایگزین خوبی برای غذاهای پرچرب و شیرین باشد. ماهی منبع خوبی از ویتامین D است و در زمستان که کمتر نور خورشید به دست میآید، داشتن یک منبع غذایی غنی از ویتامین D برای سلامت استخوانها ضروری است.
کمبود ویتامین D میتواند باعث تضعیف استخوانها و حتی افزایش خطر بیماریهای قلبی شود.
6. آش لوبیا و فلفل
آش لوبیا و فلفل یکی دیگر از بهترین غذاها برای فصل سرد است. فلفلی که در این آش میگذارید حاوی کپسایسین است که به افزایش سوخت و ساز بدن کمک میکند و از تجمع چربی جلوگیری میکند.
میتوانید هر نوع لوبیایی که دوست دارید به این آش اضافه کنید. لوبیا یکی از منابع غنی پروتئین است و به ساخت عضلات کمک میکند. همچنین رب گوجهفرنگی به این آش غنی از لیکوپن است و پیاز هم آنتیاکسیدانهای مفیدی به بدن شما میدهد.
۵ غذای محلی اصفهان، خوشمزه و دلچسب در روزهای سرد زمستان
چند سوپ مقوی مخصوص روزهای سرد پاییزی و زمستانی
با این میوههای زمستانی بدن خود را ایمنتر کنید